Granit eviye temizliği

Sevdambenimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
482
339
103
Almanya
Herkese selam olsun,

derdim Mutfakdaki granit eviye hanımlar ..
güzelligini vuruldum siyah tercih ettim ..

ama gel gör temizligi çokk zormus ,kirec lekeleriyle basim dertte
bir türlü cozum bulamadim siyah oldugu icinde cok kotu duruyo elimden geldigince kurulamaya calissamda kenarlarda beyaz beyaz lekeler olustu .
Kullananlar bilenen lutfen bi yol gosterin.
tesekkur ederim simdiden yorumlariniza

kireç için limon tuzunu öneriyorum.. hergün karbonatla birlikte silip durulayarak kuru tuttuğunuzda sanırım iz kalmaz çok fazla.

Temizlemekten bana gına gelseydi sanırım tamamına vernik sürerdim. Üstüne sıcak tencere vs. Koymazdım vernik yamulmasın diye. Ne derece işe yarar bilemedim

Bulaşık makinası tabletini kaynar suda eritin, sonra sulandırıp onunla silin.
Annemin se siyah granit, reklam çekimi bile yapılır, göz alıcı parlaklık diye :))

8 yıldır siyah granit tezgah kullanıyorum.
Çok da memnunum. Rahatsız edecek kadar leke olmuyor belki tezgahta kullanılan malzemenin kalitesi ile ilgilidir.
Kimyasal temizlik malzemelerini tercih etmiyorum.
Frosch bulaşık deterjanı ile köpürtüğüm temiz bir süngerle yıkayıp kuruluyorum.
Çay ağacı yağını su dolu fısfıslı şişeye koyuyorum, bu karışımla da belli aralıklarla tezgahı dezenfekte ediyorum.
Benim için görüntüden çok hijyen önemli.

Ben de 6 yıldır siyah olarak kullanıyorum ilk günki gibi pasparlak çok memnunum. Neden sizin öyle oldu acaba?

Granit evyeden ben çok memnunum kolay temizlenir ama ben krem tercih ettim, siyahta kurulama yapmazsanız pul pul kalır.

Hanımlar konuyu dagitmak gibi olmasin ama granit yuzeyler yani yer karolarini nasil temizliyorsunuz
Silince su izi kalıyor yerler kurulamaktan baska caresi yokmu
Yada hangi vileda ile siliyorsunuz ve hangi malzemeyle.
Çıldıracam :(

Back
X