• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gramer öğrenmeden İngilizce öğrenilir mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi eMu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eMu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
840
0
0
Konya
Arkadaşlar merhaba

Yine rahatsız ediyorum ama bugün bir kursun deneme dersine girdim
Hoca ingiliz hiç türkçe bilmiyor ve derste hiç gramer anlatmadı
Bi kitaptan sayfalar verdi devamında cdden konuşmaları dinletti.Kelimelerin telaffuzu yönünden iyi ama acaba gramer öğrenemez miyim.

Klasik am is are onları bildiğim için anladım yaptım ama basit şeyleri bilen biri olarak ilerisini anlar mıyım.Yetkili gramersiz ing olmaz zamanla anlarsın diyor ama boşluk doldurarark gramer öğrenilir mi?

Haftada 2 gün 3er saatten toplamda 6 saat ve eve verilen çalışma yok

Ne yapayım sizce ?

Fiyatı da 6 aylık 2700 TL

Bence gitmeyin..Sonuçta bir çocuk konuşarak başlar bir dil öğrenmeye..Bu çok mantıklı bir yoldur başlarda..Ama daha sonra ne oalcak..bigün iş gereği vs önünüze karmakarışık zor bir metin glince ne olucak?Siz ingilizceyi ne amaçla öğreniyorsunuz bilemiyorum ama bence bu kişi sadece yabancı bir ülkeye giderseniz ilk günü zorlanmadan geçirebilmek adına eğitim veriyor..Bu eğitimi alabilmek için o paranın üstüne biraz daha katar amerikaya ingilteyere vs gider orda 3 ay kalırım..döndüğümde gramer ve konuşmam da ziyadesiyle ilerlemiş olur..İngilizcenizin düzeyi eğer başlangıç ise kesinlikle yabancı hoca da olsa grammerinde öğretildiği bir kursu tercih edin..Konuşma kadar görmek yazmak okumak bunlar da çok önemli..egzersizler önemli testler boşluk doldurmalar ve "kitap okumalar" bolca okuyup dinlemek gerek aşinalık için..özet olarak :olmaz: bence gitmeyin..:)

Bence gitmeyin..Sonuçta bir çocuk konuşarak başlar bir dil öğrenmeye..Bu çok mantıklı bir yoldur başlarda..Ama daha sonra ne oalcak..bigün iş gereği vs önünüze karmakarışık zor bir metin glince ne olucak?Siz ingilizceyi ne amaçla öğreniyorsunuz bilemiyorum ama bence bu kişi sadece yabancı bir ülkeye giderseniz ilk günü zorlanmadan geçirebilmek adına eğitim veriyor..Bu eğitimi alabilmek için o paranın üstüne biraz daha katar amerikaya ingilteyere vs gider orda 3 ay kalırım..döndüğümde gramer ve konuşmam da ziyadesiyle ilerlemiş olur..İngilizcenizin düzeyi eğer başlangıç ise kesinlikle yabancı hoca da olsa grammerinde öğretildiği bir kursu tercih edin..Konuşma kadar görmek yazmak okumak bunlar da çok önemli..egzersizler önemli testler boşluk doldurmalar ve "kitap okumalar" bolca okuyup dinlemek gerek aşinalık için..özet olarak :olmaz: bence gitmeyin..:)

Başka bi ülkeye gidip eğitim alamam mecburen bu şehirde öğrenmek zorundayım
Baştan beri dediğim grameri de öğrenmek istiyorum diyorum ama adamın kastını da anlamadım
Ben sıfırdan istiyorum derken ilk defa öğreniyorum gibi anlatmasını beklemiştim ama olmadı
Şimdi anlatmayan hoca ileride bilmediğimiz konularda anlatacak mı emin değilim
Gramer öğrenince kendi kendime mp3ler dinleyerekte konuşmayıda ilerletir miyim acaba
İleri ki dönemde gramerim olursa konuşma kursu mu daha çok işe yarar

Yaşadığın yer Konya olmasaydı, tam sana göre bir yer var İstanbul Tuzla'da. Burada ikamet eden bir akraban var ise, bir kaç aylığına buraya gelip, bu işi kapıp, sanayisi gelişmekte olan büyük şehir Konya'ya geri dönüp, çok güzel iş imkanları yaratabilirsin kendine. Hem bir kaç ay gelmekte ne var ki, millet bu iş için Londra'ya gidiyor. Biz Londrayı İstanbul Tuzla'ya getirdik. İşin en güzel yanıda hafıza teknikleri sayesinde hem kolay öğrenip, hemde hiç unutmuyorsun. Ömür boyu kalıcılık sağlıyorsun kendine.

Callan Method sistemiyle ilerleyen easygoedu (sitede yeni olduğum için link vermemi engelliyor, arama motorundan easygoedu yazarak linke ulaşabilirsin) bir fırsat daha yarattı Tuzla Şubesi ile. Ücretsiz demo dersi alıp, farkı ve seviyenizi ölçüyorsunuz. Çok yaygın bir sistem olup, ingilizceyi öğrenmenin en kolay ve hızlı yolunu iş yerindeki rakiplerinize fark yaratarak easygo ile sağlıyorsunuz.

İst gelmem mümkün değil

gramersiz öğrenilir ama yaş küçükse kolay büyükse zor olur
ben ingilterede direk konuşarak öğrendim kimse bana bak bu böyle demedi ama 3 yaşındaydm
bu sadece günlük konuşmayı sağlar ama, iş için istiyosan sana yaramaz malesef canım
ya bide haftada 6 saatse 6 ay icin bnce bu ücret fazla. benim bi öğrencim var annesi rica etti durumum yok ama cocugumun gelişmesini istiyorum diye 2 saati 35 lira alıyorum. istanbulda olsan keşke. internet üzerinden ders verenler oluyo onları araştır istersen
ben de pek tercih etmemekle beraber bi süre yaptım bunu ve fiyat daha da ekonomik oluyo öyle olunca

gramersiz öğrenilir ama yaş küçükse kolay büyükse zor olur
ben ingilterede direk konuşarak öğrendim kimse bana bak bu böyle demedi ama 3 yaşındaydm
bu sadece günlük konuşmayı sağlar ama, iş için istiyosan sana yaramaz malesef canım
ya bide haftada 6 saatse 6 ay icin bnce bu ücret fazla. benim bi öğrencim var annesi rica etti durumum yok ama cocugumun gelişmesini istiyorum diye 2 saati 35 lira alıyorum. istanbulda olsan keşke. internet üzerinden ders verenler oluyo onları araştır istersen
ben de pek tercih etmemekle beraber bi süre yaptım bunu ve fiyat daha da ekonomik oluyo öyle olunca

İş için de istiyorum.Kurslar konuşamadıktan sonra gramer işe yaramaz diyor ama sonuçta adam mail gönderdiğinde bunu türkçeye çevirip ona göre ilgili yerlere bildirmem gerekecek.O zaman adama ne diyeyim konuşabiliyorum ama gramerim zayıf mı
Net üzerinden arkadaşım söyledi hatta bi kısa video gösterdi hiç bişey anlaşılmadı
Hatta bi hocamda net üzerinden anlamsız dedi
Banada mantıklı gelmedi.O kadar para verene kadar burda bi kursa para vermek daha mantıklı gibi
Özel hoca 50 TL dedi de vazgeçmek zorunda kaldım.

net üzerinden msnden konuşarak anltnlar falan yine neyse de, tabi normalin yerini tutmaz. videoyla falan imkansız zaten canım. 50de fazla evet ya haftada 1 ders deilki bu sonucta. ama 2700 gercekten gereksiz bi rakam

net üzerinden msnden konuşarak anltnlar falan yine neyse de, tabi normalin yerini tutmaz. videoyla falan imkansız zaten canım. 50de fazla evet ya haftada 1 ders deilki bu sonucta. ama 2700 gercekten gereksiz bi rakam

O kursunda deneme dersine girdim hoca yabancı hiç Türkçe bilmediği için gramer anlatmadı.Kadını anlayacağım diye sırtıma öyle bi ağrı girmişki eve geldim ve uyuduğumda ancak normale döndüm.Ben kursta hocayı mı anlayacağım dersi mi çözemedim.
Kadın bir sürü kelime söylüyor anlamıyorsun anlamayınca daha kötü ve sıkıyorsun kendini
Tek iyi yanı kelimelerin olması gereken telaffuzunu öğreniyorsun ama
Zaten temel seviyede biri için telaffuzdan öte şeyler lazım
Hoca 3 kişi olun ders versin dedi ama onada ikna olacak adam bulamadım
O işte çok sakat biri yolda bıraksa herşey bana kalacak
Şuan bir yer daha var 168 saat mi ne taksitli 1200 dediler oranında saati 6.5 TL falan ama
Ya saati az olan bir yer tercih etmem gerekecek ya da orası

Ben bir kusa gitmiştim baya öğrendim hem gramer hem konuşma vardı.bence böyle bir kusa git aynı andada tv seyret kitap oku çok çalışmalısın bi de.Ben çok az bilerek gittim çok iyi şekilde geliştirdim.Kısaca hem gramer hem konuşma şart.

Son düzenleme:
Ben bir kusa gitmiştim baya öğrendim hem gramer hem konuşma vardı.bence böyle bir kusa git aynı andada tv seyret kitap oku çok çalışmalısın bi de.Ben çok az bilerek gittim çok iyi şekilde geliştirdim.Kısaca hem gramer hem konuşma şart.

O zaman bana gramerin her yönünü öğretirim diyen saati çok olan kurs tek mantıklı çıkan yer
Bende her ikisini öğrenmek istiyorum.Yarım dil mi olur değil mi ?

bir dili herkes konuşur ama bilemez..dili ne için öğrenmek istediğinize bağlı gideceğiniz kurs...sadece konuşup yazayım diyorsanız gittiğiniz kurs mantıklı ama yine de yarım kalır ve dili öğrenmiş olmazsınız..sadece günlük hayatta konuşmayı öğrenirsiniz...rahat bir şekilde TV izlersiniz...ama kitap okuyabilirmisiniz bilemem....

yabancı bir dili öğrenirken, başlangıçta dil bilgisi yüklemeden konuşmayı öğretmeli ama belli bir seviyeden sonra (başlangıç seviyesi) dilbilgisi şart....dilbilgisi bilmeden bir dili biliyorum diyemezsiniz...ve bence sadece yabancı hocaların olduğu kurslar verimli, değil bir çok şey havada kalır...İngilizceyi öğrenmek "I go, we go, they go" diyebilmek değildir...

ikisini de veren kurslar var ben yıllar önce öyle bir kursta çalıştım...Türk hocalarla dilbilgisi, yabancı hocalarla kobnuşma...böyle bişey araştırın bence...

bir dili herkes konuşur ama bilemez..dili ne için öğrenmek istediğinize bağlı gideceğiniz kurs...sadece konuşup yazayım diyorsanız gittiğiniz kurs mantıklı ama yine de yarım kalır ve dili öğrenmiş olmazsınız..sadece günlük hayatta konuşmayı öğrenirsiniz...rahat bir şekilde TV izlersiniz...ama kitap okuyabilirmisiniz bilemem....

yabancı bir dili öğrenirken, başlangıçta dil bilgisi yüklemeden konuşmayı öğretmeli ama belli bir seviyeden sonra (başlangıç seviyesi) dilbilgisi şart....dilbilgisi bilmeden bir dili biliyorum diyemezsiniz...ve bence sadece yabancı hocaların olduğu kurslar verimli, değil bir çok şey havada kalır...İngilizceyi öğrenmek "I go, we go, they go" diyebilmek değildir...

ikisini de veren kurslar var ben yıllar önce öyle bir kursta çalıştım...Türk hocalarla dilbilgisi, yabancı hocalarla kobnuşma...böyle bişey araştırın bence...

Net üzerinden deneme sınavı yaptım Level 1 seviyesindeymişim
Bunun içinde gramer öğrenmek zorundayım
Şu süresi çok olan hoca dedi ki bu ders saati az olan yerlerde bir zamanın tek yönü gösterilir ama biz her yönünü anlatıyoruz
Bu şekildeyse en ideali o yabancı hocalarıda varmış

merhaba!moralinizi bozmayın ingilizcede gramer bilgisi okadar kolay ki illaki öğrenirsiniz.asıl olan kelime dağarcığınız.grameriniz istediğinizce iyi olsun kelime olmadan konuşamazsınız.kelime ezberleyin öğrenin.gramer konularını birkaç tekrarla halledeceksiniz emin olun

Gramer bilgisi iyi bir İngilizce öğrenimi için mutlaka gerekli. Bilinmesi gerekli gramer bilgilerini mutlaka öğrenin. Ama fazlaca detayına inmek gerekmiyor. Dil öğreniminde ileri gramer bilgisinden çok kelime bilginiz ve dili kullanma yeteneği ön plana çıkıyor.

Arkadaşım bende tavsiye vereyim dedim :)
eğer ingilizce alanında bir meslek düşünüyorsan bir an bekleme hemen kursa yazıl ama sadece speaking'im gelişsin diyorsan kal orda konuşurken ingilizler zaten grammar'e bağlı konuşmuyorlar

Back