Çocuk Hastalıkları Gözünden yaş gelmiyor..?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tunaybebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2010
59
3
36
İzmir
Merhaba Anneler,
aranızda yeniyim, tecrübelerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var...
2 gündür huysuz 26.sında 2 aylık olacak bir oğlum var.
bu 2 günlük huysuzluğu dışında bu güne kadar cevabını bulamadığım bir durum var aklımı kurcalayan.
benim oğluşumun gözünden 2 aydır hiç yaş gelmedi, çok huysuz bir bebek değil ama bu hiç ağlamıyor anlamına da gelm iyor tabi.
ama cidden ağlıyormu yoksa şimarıklıkmı yapıyor çözemedim.
hele 2 gündürde öyle huysuzki ortalığı yıkıyor, sürekli kucağımda olacak ve oturmayacağız. çoğunlukla emmekte istemiyor ama yinede ağladığını sandığım anlarda dahii gözünden hiç yaş gelmedi...
böyle bir durumla karşılaşan varmı acaba, varsa normalmi? neden hiç gözünden yaş gelmiyor?
şimdiden paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

:CüvCüv:cnm yardımcı olmak isterdim ama ben henüz anne olmadım ..inş bişey yoktur sanmıyorum ben yinede bebeğinin doktor kontrolunde bi sormanı tavsiye edebilirm

canım çok normal merak etme.gözyaşı daha yeni oluşuyor.aynı dert bizde de vardı kızım ağlar ama gözünden gözyaşı gelmezdi.doktora her gittiğimde sordum.acaba gözyaşı kanalları mı tıkalı diye şüphe ettim.doktor eğer öyle olsaydı gözünün sürekli çapaklanacağını probem çıkardacağını söyledi ki bizde öyle bir sorun yoktu.kızım 9 aylık ve daha yeni ağlayınca gözyaşı akmaya başladı
bazı bebeklerde geç oluşuyormuş gözyaşı. rahat ol.

umarım dediğin gibidiir, çok şükür çapaklanma falan yok, ama merak ve endişe işte...
içimi rahatlattın çok sağol, bide 2 gündür çektiğimi bir atlatsam, dahada rahatlicam....

rica ederim. hayırdır ne oldu iki gündür? bilmiyorumkismile

Maşallahı vardı düne kadar bebeğimin,
ne gaz ne kolik ne benzeri bir sorun yoktu...
dün birden bire huysuzlanmya bşladı, altı kuru, karnı tok ve gazı çıktığı halde, sebebini bilemediğim bi şekilde sürekli ağlamaya başladı özellikle akşam saatlerinde taaki saat 22 ye kadar.
sürekli ağlıyor, kucağımda olmak istiyor, ama oturmama bile müsaade etmiyordu,buda yetmezmiş gibi, açmı acaba deyip mememi vermeye çalıştığımda daha çok bağırıyordu.uyumadıda doğru dürüst. kucağımda odada gezinince biraz sakinliyor sonra yine başlıyordu, genelde yatırıp bisiklet sürme hareketi yapınca veya bacaklarını karnına bastırınca sakinleşirken bunu bile yaptırmıyordu. dün ve bugün akşam üstüne kadar böyleydi. internette biraz araştırma yaptım, gazı varmış bebişimin kanısına vardım. akşam üstüne kadar uykuda emzirebildim. oda yorgun düşüp 5 dk uyukluyordu o zamanlarda.
yeni bir deneyim edindim onuda paylaşayım, belki bir işe yarar.
Muz: acayip gaz yapıyor bebeklerde, normalin dıışınnda son 1-2 günde tek farklı aldığım besin bu ve bende biraz abartmıştım, 2 tane falan birden yedim.
Anason&Rezene Çayı:Normalde günlük olarak kendim taze taze tüketirim zaten, ama bugün ilk defa bebeğime 2 çay kaşığı verdim.Şimdi çok şükür rahatız, aman maşallah.
kendim aktarım zaten, bir çok şeyi biliyorum ama iş derdini anlatamayan bebek olunca, insan çözüm bulamıyor, birde ben ek gıdaya geçene kadar bebeğime ek hiç bişey verme taraftarı değilim. ama bugün mecbur kaldım. tavsiye ederim.

hatta bir ara dişmi çıkarıyor acaba bile dedim,biliyorum çok erken ama belirtiler biraz benzer, örneğin; elini emiyor, hatta ben aç diye bundan dolayı mememi veriyordum ama nafile.birde ağzımız köpürüyor salya akıtııyor.bunlar hala devam ediyor ama şimdilik iyiyiz bakalım.. çok şükür

hatta şimdi yine başladık, elini emiyor ama meme vermek için kucağıma yatırınca bastırdı feryadı,kıtlıktan çıkmışcasına cork cork elini emiyor ama memeye gelince ağlıyor.keyfi yerinde, ama ben acıktığını düşünüyorum. sizce b u durumun başka bir açıklaması varmı?

Son düzenleme:
benim kizim da 5 aylik.
ilk 2 ay hic gozunden yas gelmedi.son aylarda artik agladikca yaz geliyor gozunden.normaldir canim,merak etme.

ilk aylarda bebisler goz yasi dokmeden aglar bu cok normal,benim kizim da 2 ayliktan sonra gozunun yasi ile aglamaya basladi.
Aksamlari baslayip saatler suren huzursuzluk kolik,doktorumuz bize kolik damlasi verdi,kizimi cok rahatlatti ama hala kullaniyoruz,kesmeye cesaret edemiyorum.
Elini surekli emmek istemesi acliktan degil,yeni dogan bebeklerin cok guclu emme gudusu vardir ve bunu bastiramazlarsa ileriki aylarda genellikle ellerini parmaklarini emerler.Bu disleri icin hic saglikli degil,yalanci emzik vermeniz lazim.Benim kizim da ellerini ilk emmeye basladiginda hep ac sandik ama o meger sadece emmek istiyormus.Nerdeyse 2 aydir hala el kol savasi veriyoruz,ben elini cekip emzigi veriyorum,cogu zaman emzigi aliyor ama bazn de sabirla inatlasiyor,tukurup yine elini emmeye basliyor.Nuk un rose uyku emziginden memnunum.

canım bence de gaz sancısından yapıyordur mutlaka bir ağrısı var ki yapıyor.rezene ona da verebilirsin iyi gelir.karnını ayaklarını sıcak tut bebişin.akşamları banyo yaptırıp ardından karnına masaj yaparsan o da rahatlatır.
elini emmesi doğal bir refleks benimki de çok emiyordu ama yalancı emziği istemiyordu arasındaki farkı hissedecek kadar zekiler ben çok engel olmadım elini emmesine. artık büyüdü el emmeyi de unuttu.diş çıkarması henüz 2 aylık pek ihtimal vermiyorum ama doktor kontrolünde sor belki olabilir.
aç olma konusu ise ben 3 saatte bir beslerdim bebeğimi o yüzden aç mı değil mi bilirdim.seninki küçük sık sık besle ve bezine bak her açtığında altını kirletmişse doyuyordur.zaten doktor kontrollerinde kilo takibinde çıkar yeterince beslenip beslenemediği.
bunların hepsi doğal bir süreç kafana takma merak etme o büyüdükçe hepsi kaybolacak.azcık daha sabır.sevgiler. a.s.

methabalar,

öncelikle ilgi ve verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
çok şükür o 2 gün çektiğimiz sancılar bitti.darısı diğer anne ve bebeklerinin başına.
diş olayına gelince doktorumuza soracağız.

valla iyiki varsınız.
bu arada 2 aylık olmamıza rağmen, bebeğimin saat 00:00 civarı değilde 22:00 gibi kendiliğinden uyumasını sağlaya bilirmiyim?
tecrrübelerinize dayanarak bilgi vermenizi rica ederim..
biz saat 22:00 de emmeye başlıyoruz, iyice uykuya dalmadan yatağına koysamda 5 dk geçmeden uyanıp ağlamaya başlıyoruz, hadi yine emiyoruz ki bu süreç kimi 23:30 ama genelde 00:00-00:30 u buluyor. uyaandığı saatten daha erken kaldırıyorum bunun için kendim uykusuz kalıyorum gün içerisinde de fazla uyumaması için uğraşıyorum ama ben uykumdan olduğumla kalıyorum...
ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…