- 2 Nisan 2021
- 889
- 1.350
Vay be gözlük takıp da iyileşen hiç duymamıştım lakin sebebinin hala daha astigmat olmasına yoruyorum. Çünkü o korneadan kaynaklanan bir sorun miyop, hipermetrop ise genelde göz şekli yüzünden oluyor. (korneadan olan çeşidi de var gerçi ama diğeri daha temel neden olmalı) o sebeple göz şeklinin büyümesine bağlı olan bozukluğun düzeleceğini pek sanmıyorum. Miyop hipermetrop genelde artarak ilerler. Yine de öğrendiğim iyi oldu. Artık her yerde daha kesin konuşmam.Şunların hepsini çürütesim geldi kusura bakmayın.
2 numara astigmatla 7 yaşında gözlük takmaya başladım. 12 yaşıma kadar taktım. Bazen yükseldi numaram bazen düştü, 12 yaşımda sıfırlandı. Taaa 29 yaşıma kadar. Sonra miyop belası çıktı başıma 1 numarayla başladık şu an 3.25. Yani iyileşebilitesi var erken yaşlarda.
Lens sürekli kullanılabilir. Doktor kontrolünde ve dikkatli kullanırsanız sorun olmaz. Lensin kalitesi, geçirgenliği de önemli. 6 senedir lensliyim son 4 senesi day&night lens gece bile çıkarmıyorum herhangi bir sorun yaratmadı.
Lazer için de artık numaranın sabitlenmesini beklemiyorlar, teknoloji çok gelişti.
Lens de haklısınız ben de 4 sene sorun olmadan kullandım sonra 1 sene lensi kabul etmedi gözüm tedavi gördüm sonradan geri dönebildim. Bazılarına direkt alerji de yapabiliyor. Mikrop kapması çok kolay dikkatli kullanılmalı. O sebeple karma kullanıyorum. Çoğu doktorda lensi pek tavsiye etmiyor. Kendileri de gözlük takıyor. Ben de çok dikkat ediyorum ama yine de sorun olabiliyor.
Lazerde ise numara sabitlenmezse yaptırdıktan sonra tekrar artacak elverişli olmaz. 0 olması varken belki yine 0 olup 2 ye çıkacak hem de kornea kalınlığına bağlı ameliyata tekrar girememe ihtimalin var
Son düzenleyen: Moderatör: