Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Selam kızlar.. burnumdaki siyah noktalardan yanaklarimdaki ve alnımdaki gözeneklerden ne yapsam kurtulamadım kullandigim urunler kisa süreli ve çok az etki yapti simdiye kadar kapatıcı kullanmak istemiyorum sürekli bana önerebileceģiniz mucize birşeyler var mı
Mucize diyemem ama bende çok işime yarayan türk kahvesi maskesi -ve yıkarken bolca masaj haftada bir-, ayda bir de karbonat-limon maskesi -ki siyah nokta konusunda tek geçiyorum bu ikiliyi- oldukça başarılı ve doğal çözümler..
Bende çok işe yarıyor, umarım senin de sorununa fayda sağlar..
Mucize diyemem ama bende çok işime yarayan türk kahvesi maskesi -ve yıkarken bolca masaj haftada bir-, ayda bir de karbonat-limon maskesi -ki siyah nokta konusunda tek geçiyorum bu ikiliyi- oldukça başarılı ve doğal çözümler..
Tesekkür ederim deneyecegim
¥
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
ya ismini bilmiyorum ama çamurlu bir krem var kuaförüm bana uygulamıştı. tam olarak ismin öğrenirsem paylaşacağım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Clarins in gozenekler icin olan serumunu aldim nolur ise yarasinnnnnnn
Real eyes,Realise, Real lies..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
karbonat limon maskesi nasıl oluyor ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Gul suyu gozenekleri sikilastirir dediler senelerdir kullaniyorum pek bir yararini gordugum soylenemez. La Roche un tonigine basladim gozeneklerim aninda kuculdu.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Kayıtlı Üye
Eger cildin yagliysa haftada bir eger kuruysa da 2 haftada bir kil maskesi yapabilirsin. Ciltteki ölü deriyi temizliyor siyah noktalara da iyi geliyor. Ben yesil kil alip gül suyu ile kendim hazirliyorum. Hazir maskelere pek güvenmiyorum icinde kimyasal vardir diye. Ayrica siyah nokta bantlari pahalı oldugu icin evde kendim bant yapmaya başladım cok ise yariyor. Toz jelatin ve sut ile yapiliyor. Tavsiye ederim.
Eger cildin yagliysa haftada bir eger kuruysa da 2 haftada bir kil maskesi yapabilirsin. Ciltteki ölü deriyi temizliyor siyah noktalara da iyi geliyor. Ben yesil kil alip gül suyu ile kendim hazirliyorum. Hazir maskelere pek güvenmiyorum icinde kimyasal vardir diye. Ayrica siyah nokta bantlari pahalı oldugu icin evde kendim bant yapmaya başladım cok ise yariyor. Toz jelatin ve sut ile yapiliyor. Tavsiye ederim.
canim jelatinli maskenin tarifini yazarmisin bende siyah noktalarimdan ve genis gozeneklerimdrn dertliym
Mustafa Kemal ATATÜRK
Kayıtlı Üye
canim jelatinli maskenin tarifini yazarmisin bende siyah noktalarimdan ve genis gozeneklerimdrn dertliym
Tabiki canim.
Oncelikle toz jelatini ben anneme aldirdim markette bulamadım annem aktardan acik olarak bulmus kapalisi yokmus ama fark etmiyor acik yada pakette olmasi. Sadece şekersiz aromasiz olmasi lazim. Rengi hafif sari ve seffar bir sey.
Tarifi ise, yuzune yetecek miktarda kendin goz karari ayarla. Ben kendi yaptigimi ornek veriyim sadece t bolgeme yapacaksam bir tatli kasigi jelatini bir cay tabagi yada küçük bir kaseye koyup ustune 1 bucuk tatli kasigi süt koyup karisitiyorum sonra mikrodalga firinda 10 saniye ısıtıyorum. 10 saniyeden fazla isitirsan katilasir. Daha sonra ince bir tabaka halinde sürüp bekliyorsun tıkır tıkır kurumasi lazim iyice kurumadan cekersen bir ise yaramiyor. Eger tum yuzune yapacaksan bir yemek kasigi jelatine yaklasik bir.bucuk yemek kasigi sut katip yapabilirsin. Ama dikkat et kaslarina ve saçlarına gelmesin cok fena cekiyor. Canin yanar. Yuzdeki killarida aliyor bu arada. Ha bir de jelatini eritmek icin kullandigin kaseyi sicak suda iyice yikaman gerekecek jelatin cok zor çıkıyor :/
İstedigin sıklıkta yapabilirsin. Gozenekleri sikilastiran bir sey var mi bilmiyorum ama ben genelde kozmetik urunler kullanmam. Yüzümü rosense marka gül suyu ile temizleyip ardindan argan yagi sürüyorum. Maske olarak da aktardan toz kil alip onu kullaniyorum gayet doğal. Arada bir de yedigim meyveleri surerim.
Sana.bir.maske tarifi daha veriyim. Turk kahvesi ile zeytinyağını katistir. Mesela bir cay kasigi koy ikisinden de sonra yuzune masaj yaparak yedir. Peeling etkisi yapiyor ve yüzün yumusacik oluyor. Ellerin kuruysa onlara da uygulayabilirsin bunu.
Bir de bunun balla yapilani var bir cay kasigi bal ve bir cay kasigi turk kahvesini karistirip masaj yaparak surup beklet yuzunde. Sonra yika. Kahve cildi canlandirir.
Biraz uzun oldu ama aklima geldi yaziyim dedim belki denemek.istersin :)
Tabiki canim.
Oncelikle toz jelatini ben anneme aldirdim markette bulamadım annem aktardan acik olarak bulmus kapalisi yokmus ama fark etmiyor acik yada pakette olmasi. Sadece şekersiz aromasiz olmasi lazim. Rengi hafif sari ve seffar bir sey.
Tarifi ise, yuzune yetecek miktarda kendin goz karari ayarla. Ben kendi yaptigimi ornek veriyim sadece t bolgeme yapacaksam bir tatli kasigi jelatini bir cay tabagi yada küçük bir kaseye koyup ustune 1 bucuk tatli kasigi süt koyup karisitiyorum sonra mikrodalga firinda 10 saniye ısıtıyorum. 10 saniyeden fazla isitirsan katilasir. Daha sonra ince bir tabaka halinde sürüp bekliyorsun tıkır tıkır kurumasi lazim iyice kurumadan cekersen bir ise yaramiyor. Eger tum yuzune yapacaksan bir yemek kasigi jelatine yaklasik bir.bucuk yemek kasigi sut katip yapabilirsin. Ama dikkat et kaslarina ve saçlarına gelmesin cok fena cekiyor. Canin yanar. Yuzdeki killarida aliyor bu arada. Ha bir de jelatini eritmek icin kullandigin kaseyi sicak suda iyice yikaman gerekecek jelatin cok zor çıkıyor :/
İstedigin sıklıkta yapabilirsin. Gozenekleri sikilastiran bir sey var mi bilmiyorum ama ben genelde kozmetik urunler kullanmam. Yüzümü rosense marka gül suyu ile temizleyip ardindan argan yagi sürüyorum. Maske olarak da aktardan toz kil alip onu kullaniyorum gayet doğal. Arada bir de yedigim meyveleri surerim.
Sana.bir.maske tarifi daha veriyim. Turk kahvesi ile zeytinyağını katistir. Mesela bir cay kasigi koy ikisinden de sonra yuzune masaj yaparak yedir. Peeling etkisi yapiyor ve yüzün yumusacik oluyor. Ellerin kuruysa onlara da uygulayabilirsin bunu.
Bir de bunun balla yapilani var bir cay kasigi bal ve bir cay kasigi turk kahvesini karistirip masaj yaparak surup beklet yuzunde. Sonra yika. Kahve cildi canlandirir.
Biraz uzun oldu ama aklima geldi yaziyim dedim belki denemek.istersin :)
Canim benim ellerine saglik coook tesekkur ederim
Mustafa Kemal ATATÜRK
Kayıtlı Üye
Rica ederim canim ne demek
Tatlım gozeneklerin icin elma sirkesi ve maden suyu karisimi kullanabilirsin. Siuah noktalar icin pakface in hazir kil maskeleri var cok ucuz aldigimda dandik bisey sanmistim ama siyah nokta kalmadi yuzumde
Mustafa Kemal ATATÜRK
Kayıtlı Üye
Canim bu arada siyah noktalarini temizlemeden once yuzune 5-10 dk buhar banyosu yaptirirsan eger gozeneklerin acilacagi icin daha kolay temizlenir siyah noktalar.
Geniş gözenekleri sıkılaştırıcı maske: Püre haline getirilmiş ya da dilimlenmiş domatesleri yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra soğuk su ile cildinizi durulayın. (Bunu da netten bulmustum ama.denemedim) ben tonik olarak gul suyu kullanıyorum.
Malzemeler
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı limon suyu
Peçete
Uygulanışı
- Yumurta akını çırpmaya başlayın, sonra limon suyunu da ekleyin. İyice karışana kadar da çırpmaya devam edin.
- Temiz bir yüz fırçası yardımıyla hazırladığınız karışımı göz ve ağız çevrenizi açıkta bırakacak şekilde tüm yüzünüze uygulayın.
- İnce bir peçete alın ve gözleriniz ile ağzınızı açıkta bırakacak delikler açın. Bu peçeteyi yüzünüze yapıştırın. Zor geldiyse eğer, parçalara böldüğünüz peçeteyi de tüm maskenin üzerine yapıştırabilirsiniz.
- Şimdi yavaşça ikinci kat maskeyi de fırça yardımıyla peçete üzerinden uygulayın ve kurumaya bırakın.
- 15-20 dakika ya da maskenizin kalınlığına göre ne kadar gerekiyorsa kuruyana kadar bekleyin
- Yavaşça peçeteyi aşağıdan yukarıya doğru soyun.
- Maske çıktıktan sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.
Yumurta beyazı her cilt tipi tarafından uygulanabilir ama asıl etkisini sivilceli ciltler üzerinde gösterecektir. Bu maske lekelerin yok olmasına da yardım etmektedir. Siyah noktalarınızı yok eder ve gözeneklerinizin de küçülmesini sağlar. (Bunu da nette bulmustum gecenlerde ama daha denemedim kpss belasindan kurtuluyum hemen deneyecegim :)) )
Mustafa Kemal ATATÜRK
Kayıtlı Üye
Tatlım gozeneklerin icin elma sirkesi ve maden suyu karisimi kullanabilirsin. Siuah noktalar icin pakface in hazir kil maskeleri var cok ucuz aldigimda dandik bisey sanmistim ama siyah nokta kalmadi yuzumde
Aa evet maden suyunu ozellikle buz kalıplarında.dondurup her sabah bir tanesini yuze surmek cildi sikilastiriyor ve dogal tonik :)
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
haftada 1 su baharına tut 10 dk
sonra comedon (komedon) aletıyle temızle
sonrada maden suyuyla ve pamukla yuzunu sıl
veya gül suyuyla
not: annem estetısyen bılgıme guvenebılırsın ben öyle yapıyorum
Aa evet maden suyunu ozellikle buz kalıplarında.dondurup her sabah bir tanesini yuze surmek cildi sikilastiriyor ve dogal tonik :)
Evet canim bende maden suyu ve elma sirkesini karistirip buz kalibina dokuyorum cok iyi geliyo :)
Mustafa Kemal ATATÜRK
Kayıtlı Üye
Evet canim bende maden suyu ve elma sirkesini karistirip buz kalibina dokuyorum cok iyi geliyo :)
Evet bir ara bende denedim ama useniyordum her sabah yapmaya :)) su sinav gecsinde baslayacagim tekrar. Cildim mahvoldu sinav yuzunden. Uygulayip da begendigimiz dogal maskeleri falan paylasalim burada
Canlarim hepinize ayri ayri tesekkur ederim
Nasil uyguladiginizi olculeri yazar misiniz