benim gittiğim aktarın sahibine sormuştum birkaç yağı o evet soğuk pres demişti. yani bu işi yapıyorlarsa biraz da ilgilenmeleri bilgi sahibi olmaları lazım. yoksa gitsin bakkal açsın di mialsanaalsanasmile
tek tük sivilcelerim olduğu için peeling yapmıyorum. ayda bir bakımda yapıyorlar sadece. maske olarak da dermokil in kil maskesini kullanıyorum.
biraz paraya kıydığımda iyi ürünler var biliyorum ama öğrencilik haliyle pek mümkün değil. eczanede taksit de yapmıyorlar.
bu arada la roche toniğe kızıp eski toniğimi piyasaya çıkardım. neutrogena deep clean astringent tonik. şeffaf şişede açık sarı renkte ambalaj. fiyatı da 15 tl civarı olmalı. yağsız, salisilik asit içeriyor. ve alkol tabi.
birkaç gün sabah akşam yüzümü yıkadıktan sonra kullandım. biraz sıkılaşma oldu cildimin yağını aldı. amaaa bunu okuyup gaza gelip direk almayın. sonra yüzüm mahvoldu diye bana küfretmeyin.
öncelikle cildiniz çok yağlı değilse bunu almayın. hele de aynı serinin yüz yıkama jeliyle yıkayıp bu tonikle sildiğinizde o vıcık vıcık yağlı burnunuzda yağdan eser kalmıyor. ama resmen ordan buharlaşanlar gözlerinizi yakıyor. ne koydunuz içine allahsızlar diyorum. yani bunu alıp bitene kadar sabah akşam kullanmak ne derece mantıklı bilemiyorum ama ben artık birkaç gün kullanıp bikaç gün ara vererek kullanmayı deniycem.
ergenlik dönemini geride bırakıp hala çok yağlı siyah noktalı cilde sahip olanlara önerebilirim. sadece burun ve alın bölgeniz için kullanabilirsiniz.
siyah noktalardan kurtulmak için tonik yetmez tabiki. yüzünüzü uygun bir temizleyiciyle aksatmadan temizlemek lazım. eğer fondöten falan kullanıyorsanız onu çok iyi çıkarmak lazım. ne bu tonikten ne de başka bir şeyden mucize beklemeyin. tamamen temizlense bile dikkat etmezseniz kısa sürede yine oluşurlar malesef
lmaz:
not: estetisyen cilt doktoru neyim değilim. ben çektim siz çekmeyin diye naçizane yazdım bir şeyler.