Gözde tenya larvası

sarilale0308

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
1.774
0
başımdan geçen bir rahatsızlığı paylaşarak sizleri de bu konuda bilgilendirmek istedim arkadaşlar..ramazanın 10.günü gözüm kızarmaya başladı..özel bir polikliniğe gittim damla verdi basit bir enfeksiyon olduğunu söyledi...kullanmaya başladım 10 gün geçti gözümdeki kızarıklık geçmedi..tekrar gittim geçer dedi devam dedi...devam ettim yine geçmedi ve gözümde bir ağrı başladı..çok şiddetli dayanılmaz bir ağrı..sonra başka bir doktora gitmeye karar verdim özel bir poliklinkti yine...oda baktı baya ve enfeksiyon dedi damlaları değiştirdi 5 gün sonra kontrole çağırdı..kullandım hiç bir fayda görülmedi ve kontrole gittiğimde doktor çözemediği bi durum olduğunu söyledi ve anjiyo istedii..anjiyoda bir şeyler ters çıktı ve doktor çözemedii benim mutlaka bir profa gözükmemi söyledi..hemen apar toparr bir prof aradık..dünya göz hastanesinde bir prof bulduk..mesai saatinin bitimine çok az kalmıştı..gittik.yaklaşık 200 lira da ücret ödedik parasında değilim ya hoş...doktor resmen dünyamı kararttı çok kötü bir hastalığım olduğunu söyledi..gözümü kaybedebileceğimi vs söyledii ve hemen kortizon tedavisine başlıoruz dedii.. ama bizim içimiz hiç rahat değildi kortizona başladım..aradan 2 gün geçti görmem yüzde 50 kayboldu...iyileşme hiç olmadı..tavsiye üzerinee çapa da doktor prof.ilknur tuval hanıma gittikk...kesilikle tavsiye ediyorumm..çok güzel muayene etti benii...aletle bakarken şoka uğradı bir andaa gözümdee yaşayan bir canlı vardı çünkü ve gözümün yarısını kaplıyordu!!derhal ameliyat dedi ve böyle bir vaka daha öncee hiç yaşanmamışş türkiyedee görülmemiş...çaresizliği yaşadık resmen..akşam üzeri teşhis konuldu fotoları videosu çekildii..gerekirse akşam ameliyat dediler ..ve bu ameliyatı türkiyede yapabilecek iki doktor varmışş...bizz prof.dr.tunç ovalıyı seçtikk...mükemmell bir doktorr.hemen onun muayenehanesine gittik..inanın doktor şoka girdi..yanii telefon telefonn meslektaşlarını arıyor nasıl yapacaığını oda bilmior...bu zamana kadar 6000 ameliyat yapmış...yakın arkadaşlarıyla birlikte 20000 vakaya baktık böle bir vaka yok dedi...bütün toplantılarını randevularını iptal etti...ankaradan özel mikroskoplar getirttii hemen ve ertesi gün ameliyata alındım..bgn 12.günüm..tunç bey mükemmel bir insann retina profesörü kendisiii...ameliyattan çıkınca görmem yüzde 10du şimdi yüzde 30 olmuş dün kontrole gittim.zamanla düzelicek inşallahh...türkiyede bir ilk oldu o da beni buldu...doktorum bütün türkiye senin ameliyatını soruo bana meşhur oldun dio:)gözün çapı zaten 2-2,5 cm mişş canlı 1 cmmişş..neredennn girdiği hala araştırılıoo dışarıdan girme ihtimali yüksek...paylaşmak istedim sizinle...sorularınız olursa yanıtlayabilirimm

Son düzenleme:
okurken tüylerim ürperdi ya çok geçmiş olsun. yanlış anlamassan bir şer merak ettim gözünde kıpırdadığını hissetmedin mi hiç?

ben bunu dr house dızısınde ızlemıstım hadı canım oyle sey olurmu demıstım soklardayım sımdı
cok cok gecmıs olsun canım Allah sıfa versın

aman allahım eyvahedigeldismile çok geçmiş olsun yaaa görüntüleri sana gösterdilermi peki allah beterinden korusun:Saruboceq:

Canım benim ya çok üzüldüm okurken bir tuhaf oldum :KK43: Çok ama çok geçmiş olsun bir daha umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsın,kimse de karşılaşmasın çok kötü bir şey.Allah acil şifalar versin..

çok geçmiş olsun arkadaşım Allah acil şifalar versin ve beterinden korusun hepimizi.

geçmiş olsun.....
teşekkür ederimm...

okurken tüylerim ürperdi ya çok geçmiş olsun. yanlış anlamassan bir şer merak ettim gözünde kıpırdadığını hissetmedin mi hiç?
yok hiç hissetmedin öle bir şey yaşadığını flnn sadece ağrı ve kızarıklık başka bir problemim yoktu..

Anneciiiimakannehireyvahedigeldismile

Çok geçmiş olsun.
çok teşekkür ederimm

ben bunu dr house dızısınde ızlemıstım hadı canım oyle sey olurmu demıstım soklardayım sımdı
cok cok gecmıs olsun canım Allah sıfa versın
aynen bizde şoktayız hala doktorlarım bile şok içindelerdi...
aman allahım eyvahedigeldismile çok geçmiş olsun yaaa görüntüleri sana gösterdilermi peki allah beterinden korusun:Saruboceq:
tabikiii gördüm ben fotoraflarını gözümün yarısını kaplayan bir yaratıktı resmen ağzını kuyruğunu her şeyini gördüm...ameliyattan sonra aileme de göstermiş canlı çıkarıldı gözden zaten önemli olan canlı çıkarmaktıı..doktorum bir sıvının içine koymuşş tüpee göstermişş bizimkilere zaten ordan da patolojiye gitti..fotosu bile yetti bana bir günde yemekten fln kesilmiştim..allah kimsenin başına vermesin...

Canım benim ya çok üzüldüm okurken bir tuhaf oldum :KK43: Çok ama çok geçmiş olsun bir daha umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsın,kimse de karşılaşmasın çok kötü bir şey.Allah acil şifalar versin..
aynenn hala bende tuhaf oluormmmm...allah kimseye dermansız dert vermesin..
çok geçmiş olsun arkadaşım Allah acil şifalar versin ve beterinden korusun hepimizi.
teşekkür ederim iyi dileklerin için amin...
çok geçmiş olsun yaaa
ilk defa duyuyorum
teşekkür ederim...bende böle bi durumu paylaşmak istedim..ilk gün duyduğumuzda şok olduk internette çok aradım ama haber bulamadım hiç...allah kimsenin başına vermesin ama en azından birinin başına gelirseee bilgisi olsun diye yazmak istedim..meşhur olmuşum tıp dünyasında doktorum öyle söylüoyor valla tıp kitaplarına ders olucaksın dedi bana:)

amaniinnnn başına ne işler gelmiş Lalecim yaa:teselli:
geçmiş olsun arkadaşımm:1hug:

Çok çok geçmiş olsun arkadaşım allah korumuş seni.
başlıkta 'tenya larvası' yazısını görünce hemen daldım içeri.
yaklaşık 2 ay önce de benim 1,5 yaşındaki kızımın barsağında çıktı bu tenya denen illet,
biz denize gitmiştik büyük ihtimal denizden kaptı çok kötü oldu kızım 2 gün hiç bişi yiyemedi
su dahi içemedi çok üzülmüştüm çok şükür dr verdiği ilaç ve iğneleri kullandım ve iyileşti kzım.
Ben bu tenyanın sadece barsakta olduğunu sanıyordum meğer vücudun çeşitli yerlerinde yaşayabiliyormuş:KK43:eyvahedigeldismile gerçekten korkunç.
büyük geçmiş olsun.:Saruboceq:

geçmiş olsun canım ............benimde eşimin gözünde kurt vardı ve kanamaya yol açıyordu gözünü kaybedersin dediler ............aynı sendeki gibi şok oldu drlar .........ameliyat oldu çok acılı testlerden geçti
GATA da şükür düzeldi şimdi inşallah birdaha olmaz çok zor bir durum hele göz bide Allah kimseye vermesin canım bizimde dünyamız kararmıştı ......

iyi dilekleriniz için hepinizee teşekkür ederim arkadaşlar...fotolarını doktorumdan alma şansım olursa paylaşırım...

Çok çok geçmiş olsun arkadaşım allah korumuş seni.
başlıkta 'tenya larvası' yazısını görünce hemen daldım içeri.
yaklaşık 2 ay önce de benim 1,5 yaşındaki kızımın barsağında çıktı bu tenya denen illet,
biz denize gitmiştik büyük ihtimal denizden kaptı çok kötü oldu kızım 2 gün hiç bişi yiyemedi
su dahi içemedi çok üzülmüştüm çok şükür dr verdiği ilaç ve iğneleri kullandım ve iyileşti kzım.
Ben bu tenyanın sadece barsakta olduğunu sanıyordum meğer vücudun çeşitli yerlerinde yaşayabiliyormuş:KK43:eyvahedigeldismile gerçekten korkunç.
büyük geçmiş olsun.:Saruboceq:
arkasını bırakmayın ihmal etmeyin canım ..beni de şu an araştırıolarr bağırsaklarada bakılıooo çok düşük iht,malle ordann geçmiş olabileceğini söledi doktorlarr...sonuçlar belli oluncaa paylaşırım burdann...

ben daha o zamanlar çok küçüktüm
amcamın kızı önce bas agrısından şikayet etmişti sonra gözleri agrımaya baslamıstı kızarıklık falan dediğin gibi
annem yatırdı dizine baktı gözüne göz kapagını bi kaldırdı kurt wardı orda yani kurt mu baska bişey mi bilmiyorum biz kurt demiştik..eline aldı temiz bi bez 3 tane çıkarmıştı boy boy
o zamanlar doktora götürmediler zaten bizimle yasıyodu annesi babası kabul etmiyodu..
belki o da buna benzer bi olaydır

X