Gözde kimi zaman ŞAŞILIK ? ://

Lockam46

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
3.165
2.263
333
Bir arkadaşım var. Kendisi normalde bakarken,konuşurken vs.. bir şaşılık söz konusu olmuyor. Ama,gözlerini yere eğdiği zaman ve birden kaldırırken,alttan alttan bakarken mesela hemen gözleri şaşı oluverıyor içe doğru. Sonra gözlerini kapatıp açtığında düzeliyor. Bu nasıl bir şeydir anlamadım? tedavımı olması gerek. Yoksa herkeste zaman zaman olabilecek bir şeymidir ? hanı yorgunluktan felan mı. Kendisnin yorucu işi var. Süreklı pcde. Gözleri yoruluyor herhalde dıyorum ama. Beni bilgilendirirseniz çok sevınırım Gerçekten.. :2:

benım kızımında bı gözü zaman zaman ıce kayıyor..
ama genellıkle yorulduğunda oluyor..
doktora gıttıgımızde 1 yasından sonra bellı olur sasılık varmı yokmu demıstı..
gecen gun 1 yasımıza bastık..bı doktor kontrolünden gececez yanı..
ama normal halınde sası degıl,zaman zaman tek gözünde kayma oluyor..

bıde kardesımın kocası normalde sası degıldır..bırden bıre der aha gözüm kaydı yıne..
gerçekten gözü ıce kayar o anda..
garıp seyler işte

ama ben sevıyorum böyle hafıf ıce kayan sasıları

Cok yakin bi arkadasimin kizi var 1yasinda ve zaman zaman onun da tek gozu kayiyor digerini bandajlayip onu kullanmasini tavsiye etti doktor. Cok sık tekrarliyor bandaji acinca. Doktor tam olarak ne diyo kizinin durumuna. Bizim ufakliga net bisey soylemediler:26:

Bu arkadaşım 22 yaşındaa . Korkulacak bir sey var mı ki bilmiyorum. Kendisi doktora gitmeyıde hiiiç sevmez. O yuzden gıtmıyor. Kızım dıyorum git görün bii. Acaba genetik olabilir mi ? yarın öbür güb çocuklarına yansıyabilir mi ki bu durumm ? :18:

Göz kaymasının boyutunu anlayabilmek, tedavi gerekip gerekmediğini öğrenmek için doktora gitmesi şart.
Kimi göz kaymaları tedavi edilmesine gerek olmayacak kadar küçük bir kusurdur, gözlük vb olmadan göz kendini topluyordur ama kimi kaymalarda tedavi gerektirir, özellikle çocuklarda erken tanı önemlidir çünkü göz kaymaları yanısıra görme kaybına da neden olabiliyor ve çocuğun yaşı ilerledikçe tedavisi zorlaşıyor.

Çocukken ateşli bir hastalık vb geçirdiği için kayma olmamışsa, göz kaymalarının büyük kısmı genetiktir, anne veya babanın ailesindeki göz rahatsızlıklarına bakmak gerekir.

Biz şaşılık diyoruz, doktorlar göz kası tembelliği diyor, eğer gözlük, ameliyat gibi tedavi uygulanmasına gerek kalmayacak kadar basit bir kaymaysa kayan göz hergün çalıştırılmalı, kaymayan göz bandajlanıp kayan gözü kullanmanız gerekiyor, günde yarım saat, 1 saat bu uygulanırsa göz kasları kendini toparlıyor ama hangi tedavinin uygulanacağına karar verecek kişi doktordur, bu yüzden doktora gidip kas tembelliğinin ne derece olduğuna baktırmak gerekli.

Geçmiş olsun.

Çok haklısın mune ablam.
Benim Abi'm aynı sorunla yıllarca uğraştı,fakat onunkisi sinirlerle alakalı bir sorundu,aynı sorunu şimdi oğlu yaşıyor. Kesinlikle doktor kontrolünden geçmeli arkadaş. Yani çoğu zaman göz kaymalarının genetik olasılığı yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…