How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

gözde arpacık çıkması

montesorri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
519
101
68
Ankara
iyi geceler kızlar.gözüm de her ay neredeyse arpacık çıkar oldu.ne yapmam gerekiyor :( doktora gidemedim.her randevu almam gerektiğinde doktorun ya muayene günü olmadığı güne denk geldi yada izinli olduğu güne.bende iç hastalıklarına gittim onda da bişi çıkmadı.sizin yaptıklarız varsa yardımcı olun lütfen göz kapağımda tepecik gibi iz kalıyor :( çirkinim birde bunlar olunca yüzüne bakılmaz birisi oluyorum. :( sizce bu kadar sık çıkmasının nedeni ne olabilir.

iyi geceler kızlar.gözüm de her ay neredeyse arpacık çıkar oldu.ne yapmam gerekiyor :( doktora gidemedim.her randevu almam gerektiğinde doktorun ya muayene günü olmadığı güne denk geldi yada izinli olduğu güne.bende iç hastalıklarına gittim onda da bişi çıkmadı.sizin yaptıklarız varsa yardımcı olun lütfen göz kapağımda tepecik gibi iz kalıyor :( çirkinim birde bunlar olunca yüzüne bakılmaz birisi oluyorum. :( sizce bu kadar sık çıkmasının nedeni ne olabilir.
canım bu kadar sık çıkmasının nedenini bilemem ama şunu diyebilirim ki ben sarımsak sürerdim yatmadan önce sabahına geçerdi. yine de uzmanına danış sen..

Evet sarımsagı duymustum bende dene belkı sıfa olur ...

Gecmıs olsun ...

Son düzenleme:
bi dönem bendede çok oluyordu makyajdan falan dıyorlardı gözünü temiz tutmaya çalışın ve mutlaka doktora bı görunun

teşekkür ederim.ben makyaj yapan birisi değilim.ama neden çıkıyor anlamadım.doktora dediğim gibi gidemedim.bende iç hastalıklarına gittim.iltihapmı var vücudumda gözümden mi çıkıyor diye ama doktor tahlil yaptı bişi çıkmadı.göz doktoru izindeymiş.sarımsağı nasıl sürücem benim göz kapağım hepsi şişti ve kızarıyor :(.

başıma gelen bir şeyi paylaşmak istiyorum seninle bu konuda;
geçen yıl bi gece aynaya bakarken bir baktım üst kirpik diplerimde arpacık çıkıyor,annem nazardandır dedi
sonra nas suresini defalarca okuyup üfledim üzerime ve sabah kalktığımda kaybolmuştu
denersen umarım seninde işine yarar,unutma yani yer gök dua ile duruyor :34:
geçmiş olsun ALLAH ŞAFİ adının hürmetine şifa versin canım Amin

Son düzenleme:
başıma gelen bir şeyi paylaşmak istiyorum seninle bu konuda;
geçen yıl bi gece aynaya bakarken bir baktım üst kirpik diplerimde arpacık çıkıyor,annem nazardandır dedi
sonra nas suresini defalarca okuyup üfledim üzerime ve sabah kalktığımda kaybolmuştu
denersen umarım seninde işine yarar,unutma yani yer gök dua ile duruyor :34:
geçmiş olsun ALLAH ŞAFİ adının hürmetine şifa versin canım Amin

allah razı olsun.inşallah yapıcam diğer arkadaşların dediğinide sizin dediğinizide.

Geçmiş olsun.
Eşimde de çok arpacık çıkar. Bunun için doktora gittiğinde neden olarak saydığı olasılıklardan biri acı biberdi.
Eşim acı biber (pul biber olsun taze biber olsun) yemeği kesince gerçekten birşey olmadığını farkettik.
Diğer olasılıkları hatırlamıyorum.
Mutlaka bir doktora git, hiç ummadığın bir şey neden olarak karşına çıkabiliyor.
Bu arada soğuk çay da iyi geliyor ama geçici bir çözüm, o an ki ağrıyo alıyor.

Irsi de olabiliyo bende de cok cikar babamda gencken cok cikarmis simdi cikmiyo ben sarimsak suruyorum biraz yakiyo ama napalim:) ha bide cikacagini anladigin zaman goz kalemi surebilirsin oda faydali oluyo

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Arkadaşların dediği sarımsak çıktığını hissettiğin an sürülür, çıktıktan sonra pek faydasını göremezsin hatta uçukta da sarımsakla sıcak tahta kaşık iyi gelir derler hep.

Onun dışında sabahları ve akşamları bebe şampuanıyla yüzünü yıkamalısın. Kirpik diplerin tıkanıyor olabilir makyaj kalıntısı vs. gibi nedenlerle.

Gün içinde sıcağa yakın su ve pamukla pansuman yaparsan kan dolaşımın hızlanır ve arpacık kolay iner. Doktorum gün içinde evdeysen su her soğuduğunda git yenile yap, ne kadar yaparsan okadar çabuk iner demişti:1:

Gece uyumadan da içtiğin sallama çay poşetini gözüne koyarsan rahatlatır seni.

Doktorunda sana vereceği krem gibi bi'şey ben ondan çok sıcak su pansumanının etkisini gördüm:31:

Arpacık genelde vitamin eksikligi ve göz kapaklarındaki bezlerin iltihaplanmasından kaynaklanır
Haftanın 5 günü 1 diş sarımsak soyup yutmak vücutta oluşabilecek birçok hastalıga faydalıdır
Bunu 1 hafta yapıp 1 hafta ara vererek devam edebilirsiniz,ve sarımsak sürmenizde fayda verecektir

Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Faruk Yazıcı “Arpacık, tıptaki adıyla şalazyon, göz kapağı kenarında sık tekrarlayan enfeksiyonlar sonucu kapak kenarındaki meibomian bezlerinde tıkanma sonucu iltihap gelişmesiyle oluşur. Gözün üst ve alt kapaklarında gözün kurumasını engelleyen bezler vardır. Bu üst kapakta oniki, alt kapakta sekiz tanedir. Bezlerin ağzı, kirpik kökündeki enfeksiyon nedeniyle çeşitli sebeplerle tıkandığında, enfeksiyon da kaparlarsa arpacık denilen içi irin dolu ağrılı şişlik oluşur. Bazı arpacıklar kendi kendine kuruyup yok olur; çoğu ise bir haftada patlar ve sızısı azalır. Şalazyon’un iki sebebi vardır. Bir, kırma kusuru olanlarda, yani astigmatlarda görülebilir. İki, vitamin eksikliği, özellikle de A Vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir. Şalazyon’un Belirtileri: Göz kapağında kırmızı, ağrı uyandıran şişlik, şişliğin ortasında içinin irin dolu olduğunu gösteren kabartı gelişmesi olarak görülür” dedi.

şu an çocuğumun gözünde arpacık var.doktora gittik dayanabileceği kadar sıcak suyla pansuman yapın dedi.bir de antibiyotik merhem ve damla verdi.bunları eczaneden alıp pansumanı da yaparsanız faydası olur.

canım bende de nerdeyse her ay oluyodu artık doktora git gel git gel bıkmıştım bir kaç sefer şırıngayla çektiler. Sonra bazen gittiğimde çok sertleşmiş şırıngayla alınmaz falan dediler. Bazı üyeler yazmış temiz bir beze sıcak su döküp sabah akşam beklet geçiriyor. Bunu bana doktor tavsiye etmişti bayağı rahatlatıyor geçmiş olsun

arkadaşın nazar duasına katılıyorum bu yıl 2-3 kez çıktı başta doktora gittim.steril damla ve krem veriyo.sana da aynısını yapcak kullandım 1 hafta geçmedi.komşumuz var hacı teyze gittim okuttum ertesi gün gitti.yine çıktı yine okuttum yine gitti...dene bence..sürekli çıkıyosa bilki bundandır.gözümde şişme bile yaptı düşün..birde eğer yağ bezesi gibi büyükse sürekli sıcak suya pamuk batır sık pansuman uygula.doktorda aynısını dicek

bebek şampuanıyla yıkamakta etkili...
bi dene bence..
bende işe yarıyo en azından..
geçmiş olsun..

Kızlar iki gündür fln gözüm kaşınıyordu dün hafif şişti bügün Bayağı şişti ölüyorum resmen sarımsak sürdüm 5 dakika beklettim sonra yıkamadım korkunç yandı umarım sabaha geçer

bendede oldu doktor dedi ki yağlı ciltlerde oluyor yüzümü bebe sampuaniyla yikiyacakmisim.. seninde öyleyse denebilrsin faydalı olur inşallah

Back