Göz sağlığım bozuluyor (Bates Yöntemi)

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.224
48.477
Merhaba
Şimdi size garip bir şey danışacağım.
Şöyle ki benim gözlerim 8-9 derece
Ve ben bu konuyu çoook kafama takıyorum. Durmuyor büyümesi yıllardır ve 0.5 artıyor sürekli. Kör olucam diye korkuyorum. Kaça kadar büyüyevek bu?

Bir de hiç "Bates Yöntemi" diye bir şey duydunuz mu? Baya eskiye dayanıyor tarihi. Gözlüğün ve lensin gözü tembelleştirdiğini, uygun göz egzersizi ve terapiyle göz numarasının düşeceğini iddia ediyor. İnternetten baya bi araştırdım. Bloglar açılmış mesela. 6 ayda 4ten 2.50ye düşürmüş göz numarasını. Bu sizce doğru mu?

Basit olarak; göz tembelliğinde sağlıklı gözü kapatıp diğer gözü görmeye zorluyor doktorlar tembelliğe alışmasın diye. Bu da aynı mantık. Gözlük takmayarak veya düşük numaralı takarak ve göz egzersizi ile gözü görmeye zorluyor.

Ne düşünüyorsunuz?

Valla o kadar kafama taktım ki göz egzersizi yapacağım ve kitap okumuyorken gözlük takmayacağım arrık :KK70:

Merhaba
Ve ben bu konuyu çoook kafama takıyorum. Durmuyor büyümesi yıllardır ve 0.5 artıyor sürekli. Kör olucam diye korkuyorum. Kaça kadar büyüyevek bu?

Bir de hiç "Bates Yöntemi" diye bir şey duydunuz mu? Baya eskiye dayanıyor tarihi. Gözlüğün ve lensin gözü tembelleştirdiğini, uygun göz egzersizi ve terapiyle göz numarasının düşeceğini iddia ediyor. İnternetten baya bi araştırdım. Bloglar açılmış mesela. 6 ayda 4ten 2.50ye düşürmüş göz numarasını. Bu sizce doğru mu?

Basit olarak; göz tembelliğinde sağlıklı gözü kapatıp diğer gözü görmeye zorluyor doktorlar tembelliğe alışmasın diye. Bu da aynı mantık. Gözlük takmayarak veya düşük numaralı takarak ve göz egzersizi ile gözü görmeye zorluyor.

Ne düşünüyorsunuz?

Valla o kadar kafama taktım ki göz egzersizi yapacağım ve kitap okumuyorken gözlük takmayacağım arrık :KK70:
doktorlar erken yaşta farkedilen tembeliklerde egzersiz tedavisi veriyor sizin iki gözünüzdede mi var sağ ve sol numarala nedir :)

Çok bir bilgim yok, ge
Merhaba

Ne düşünüyorsunuz?

Valla o kadar kafama taktım ki göz egzersizi yapacağım ve kitap okumuyorken gözlük takmayacağım arrık :KK70:[/QUOT
Çok bir bilgim yok. Bende yaşa bağlı yakını görememe sorunu var. Gözlük kullanıyorum. Banada demişlerdi sürekli gözlüğü kullanma, gözün tembelleşir diye. Mantıklı görünüyor. Bazan gözlüksüz bir şey okumaya zorlarım kendimi, sanki gittikce daha iyi görüyor gibi hissediyorum.

Bilgim yok ama doktorunuz ne diyor bu duruma?
Ne kadar ilerlermiş en fazla?
Ne yapılabilirmiş?
Danışmanızda fayda var.
Körlüge kadar ilerleyecegini sanmiyorum.
Acil şifalar.

Bilgim yok ama doktorunuz ne diyor bu duruma?
Ne kadar ilerlermiş en fazla?
Ne yapılabilirmiş?
Danışmanızda fayda var.
Körlüge kadar ilerleyecegini sanmiyorum.
Acil şifalar.

Doktorlar ergenlikte-18 yaşında-21 yaşında-24yaşında duracağını söylediler ama hiç biri olmadı :KK70:

Şimdi 25 yaşındayım. Gitsem 26 da durue derler ama durmıcak biliyorum

Dr a danışmadan bişey yapmayın herkes de bir olmayabilir sonuçta . Birde o göz tembelliği için, bir göz kapatılıyor numaralar için değil, aksine miyoplarda vs bence zorlandıkça büyür numarası. Ama dr daha iyi bilir tabi. Ben ilk gözlük taktığımda sizin gibi diğer insanların sözünü dinleyerek takmadım gözlük, 1,5 miyop olan gözlerim 3 numara oldu, şimdi 10 yıldır aynı numarada, hep takıyorum gözlük, zaten gözlüksüz göremiyorum da. Bence doktor önermeden bişey yapmayın

Merhaba

Ne düşünüyorsunuz?

egzersizi bilemem.lakin bu artislar normal degil. lutfen baska dr a gidip ciddi bir muayene olun.

Evet sağ 8 sol da 8.50
Ama şimdi yine zor görüyorum. Yine arttı yani. İkisinde de var
Bende mi gözümü zorlasam acaba
her iki gözünde numaralar yüksek bence doktor kontrolu çok önemli senin durumunda öncelikle dokt tavsiyesi ile hareket ederim çalıştığım kuruma senin gibi hastaalr geliyor fakat yaşa ve durumuna göre değişir tedavi şekileri

Doktorlar ergenlikte-18 yaşında-21 yaşında-24yaşında duracağını söylediler ama hiç biri olmadı :KK70:

Şimdi 25 yaşındayım. Gitsem 26 da durue derler ama durmıcak biliyorum
Anladım eşimde gözlük kullanıyor ama iki senedir numarası değişmedi. Pek bilmiyorum ama sürekli yükselmesi tuhaf geldi bana.
O halde siz sürekli cam değiştiriyorsunuz kısa aralıklarla.
Zor tabi,umarım bilen birileri vardır. Yardımcı olurlar.
Başka bir doktora gitmek faydali olur belki.

Merhaba

Ne düşünüyorsunuz?

bence özellikle konu göz ise gidebilecek en iyi merkeze gidilmeli.
lazerle tedavi denediniz mi hiç?
ek olarak o tarz tedavilerin çok etkili olamayacağı fikri var bende (muazzam bir bilgiye sahip değilim genel biyoloji bilgimden yola çıkıyorum)
ve göz tembelliği tedavisi ancak 8 yaşına kadar yapılabiliyor, o yöntem daha büyük yaşlarda ve yetişkinlikte sonuç vermiyor (göz tembelliğim var oradan biliyorum)
farazi tedavileri denemektense iyi bir doktorun sözüyle hareket etmek daha iyi derim.
göz bu daha da beter hale getirirseniz ne olacak?

Yontemi bilmiyorum ancak soyle bisey yasadim. Gozlugumu 4 sene sadece derste taktim ve 0.5 bile ilerlemedi. Son sene surekli taktim ve 1 senede 1 numara ilerledi. Bende gozlugun tembellestiedigini düşünüyorum. Sonrada lazer oldum zaten

Anladım eşimde gözlük kullanıyor ama iki senedir numarası değişmedi. Pek bilmiyorum ama sürekli yükselmesi tuhaf geldi bana.
O halde siz sürekli cam değiştiriyorsunuz kısa aralıklarla.
Zor tabi,umarım bilen birileri vardır. Yardımcı olurlar.
Başka bir doktora gitmek faydali olur belki.

Yani maddi manevi sömürüyor bu durum beni. İnceltilmiş gözlük kullanıyorum mecburen. Bu da en az 500 tl demek. Sürekli değişim gerekiyor bir de. Yıldım yani

bence özellikle konu göz ise gidebilecek en iyi merkeze gidilmeli.
lazerle tedavi denediniz mi hiç?
ek olarak o tarz tedavilerin çok etkili olamayacağı fikri var bende (muazzam bir bilgiye sahip değilim genel biyoloji bilgimden yola çıkıyorum)
ve göz tembelliği tedavisi ancak 8 yaşına kadar yapılabiliyor, o yöntem daha büyük yaşlarda ve yetişkinlikte sonuç vermiyor (göz tembelliğim var oradan biliyorum)
farazi tedavileri denemektense iyi bir doktorun sözüyle hareket etmek daha iyi derim.
göz bu daha da beter hale getirirseniz ne olacak?

Haklısınız ben bilen var mı diye sormak isyedim.
Lazer artık olmuyormuş bana. Çok büyük numaralara sahip olduğum için.
Mercek olabilirmiş ama o da durursa ancak. Durmuyor ki benimkiler

Haklısınız ben bilen var mı diye sormak isyedim.
Lazer artık olmuyormuş bana. Çok büyük numaralara sahip olduğum için.
Mercek olabilirmiş ama o da durursa ancak. Durmuyor ki benimkiler

bir bakınayım dedim 1 sene önce de aynı konuyu açmışsınız.
bu kadar evham yapacağınıza bence bulabileceğiniz en iyi doktora gidip kafanızdaki tüm sorulara yanıt bulun.

bir bakınayım dedim 1 sene önce de aynı konuyu açmışsınız.
bu kadar evham yapacağınıza bence bulabileceğiniz en iyi doktora gidip kafanızdaki tüm sorulara yanıt bulun.

Evet bende sürekli evham bu
Doktkra gitmiyor da değilim ama.
En iyi denen doktorlara gidiyorum sürekli
Ama yapacakları bir şey yok Ki
Büyüyor işte numarası, en fazla gözlük yazabiliyorlar :KK43:

Merhaba

Ne düşünüyorsunuz?

var öyle bir şey.

Göz derecesi ilerlemiş olanlar gözlük ya da lens kullanmadan nasıl egzersiz yapabiliyorlar ki?
Ben lensimi takmadığım yeni uyandığım bir sabah annem diye kedime "biraz daha uyuyacağım" demiştim de bana cevaben miyavladığında kedim olduğunu anlamıştım:KK45:

Lenslerimi çıkarsam anca sese doğru giderim sanırım :işsiz:

Derecem 18 yaşında 4.25ti şimdi 6.25 (yaş 35)(miyop)
Takipteyim konuyu.

X