- 11 Ocak 2014
- 1.066
- 114
- 34
-
- Konu Sahibi marlasinger7
cooook tesekkur ederim hemen bakiyorum..O refreshi yani suni göz damlasını düzenli olarak kullanmak gerek. Her gün kullan mutlaka.
Klimalı ortamlarda çok durmak, sıcak havalar, bilgisayar ekranına uzun süre bakmak, uzun süre kitap okumak hep göz kuruluğu nedenidir.
Günlük hayatta, özellikle de bilgisayar ekranına/televizyona bakarken sık sık gözlerini açıp kapa. İnsanlar ekrana bakarken gözlerini normalden çok daha seyrek açıp kaparlar bu da göz kuruluğuna sebep verir. Sık sık gözlerini aç kapa aklına geldikçe.
Evde lens kullanma, gözlük kullan. Yarın mutlaka doktordan sana gözlük yazmasını iste, uzun süreli lens kullanımı gözü yorar, kurutur. Çok şık gözlükler var, sırf tarz olsun diye gözü bozuk olmadığı halde numarasız gözlük kullanan o kadar insan var ki.
Kitap okurken kitapla arana mesafe koy.
Göz dinlendirme egzersizleri var,onları yap.(googledan bakabilirsin)
kesinlikle..babamdada 2 varmis seneler once yaptirmis cook memnun.bende seneye yaptircam zaten,cok su iciyorum rahat 3 vardir dediginiz gibi gozluk takmak olum kere olum yaniben 5 yıla yakın lens kullandım. bazı lens markaları batma yapabiliyor. o yüzden gözüne en uygun lensi deneye deneye bulmalısın.
eğer kuruluktan kaynaklanıyorsa mecburen lens kullanmayı biraz azaltacaksın ve damlanı düzenli kullanacaksın. bir de bol su içmeyi unutma. su gözlerin nemli kalmasını sağlar.
lens kullanan biri için gözlük ölüm gibidir biliyorum. ben lazer ameliyat oldum. gözlük de lens de yok hayatımda artık. çok şükür her şey yolunda. tabi ilerisinde ne olur bilemeyiz ama. gözlüksüz net görebilmek dünyanın en güzel şeylerinden biri bence.
korkunc...bende ne var ne yok gozumde ne alemde diye merak ettim babamda kizdi hemen randevu aliyoruz dedi..bakalim neler cikacak muhtemelen doktor kizicak banada daha hic sismedi mikrop falan olmadi cok sukur 2 senedir:) tesekkurler cevap icinCanım ben numaralı lens kullandım okadar titiz olmama rağmen gözlerim mikrop kaptı özel sular mi dersin el temizliğimi dezenfektanlar mi doluydu evde ama nasıl oldu bilmiorum..
Gözlerim kızardı batma oldu şişti doktora gittim bana kullanma dedi kurulukta olmuştu. yasak koydu. Lens tehlikeli her ne kadar temiz olsanda bir şekilde mikrop kapiyorsun
Aman dikkat et gözünü seveyim gözden olma gülüm. .
Ben daha bekleseydim 2 gözümü kaybedicektim o dereceydi düşün
normalde dusa denize onla giriyorum cunku gozlerim 5 numara ve ciddi bi gorme kaybim var...gozluk basimi agritiyor lensimi uyumadan 5 dakka once cikariyordum ama okuldan geldigi gibi cikaricam artik.doktora yuksek oksijen ve su saglayan lens istiycem bakalim,tesekkurlerLensten de kaynaklanıyor olabilir. Daha yüksek oksijen geçirgenliği olan bir lens tavsiye ederim. En uygununu doktorunuz bilir. Bir de çok uzun saatler takmayın. Tavsiyem eve girer girmez çıkarın.
cooook tesekkur ederim hemen bakiyorum..
haftasonu evdeyim ya mesela o zaman bile takiyorum gozluk cok rahatsiz ediyor var gozlugum.bide lensimin numarasi gozlukten daha dusuk gozluk taktigimda basim agriyor numaradan dolayi..pazartesi gidelim bakalim ne diyecek.duzenli refresh kullanimi sart gercekten
Doktorlar genelde suni gözyaşını göze lensi taktıktan hemen sonra dökmeyi tavsiye ediyorlar. Sen de sabah evden çıkmadan gözüne lensi tak sonra hemen lensin üstüne refresh'i damlat evden öyle çık.:)
Bir de bir göz egzersizini yazayım hemen huzlı okuma kursunda öğretmişlerdi bize. El ayalarını ısınana kadar birbirine sürtüyorsun, sonra ellerini gözlerinin üstüne koyup çok hafif bastırıp bir süre öyle bekletiyorsun. Uzun süre kitap okuduğumda ben hep böyle yapıyorum, işe yarıyor ama psikolojik mi bilemiyorum. :)
benimki yumusak 1 aylik lenslerden ama uyunulamiyor ki zaten bende sizin gibi lensle yatamam yani.bende uyandigim gibi takarim hastalik oldu resmenBen de uzun zamandır lens kullanıyorum. Lenslerin hava alan ve bir hafta boyunca çıkarmadan kullanılan lenslerden. Ama ben işten gelir gelmZe hemen çıkarır makyajımı silerim. Hafta sonları dışarı çıkmayacaksam kullanmam. Ve ben gözyaşı dediğiniz şeyi kullanmıyorum.
Ben de asla yatamam. Fakat ben de ne kadar dikkatli kullansam da iki kere mikrop kaptı. Şimdi gözüm azıcık batsın Yada kaşınsın korkuyorum.benimki yumusak 1 aylik lenslerden ama uyunulamiyor ki zaten bende sizin gibi lensle yatamam yani.bende uyandigim gibi takarim hastalik oldu resmen