Çocuk Hastalıkları Göz Kayması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kayra alin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2007
369
0
96
Tekirdağ
Göz kayması bebeklerde çok sık rastlanan bi durummuş. Oğlumda böyle bi'şeyle karşılaşmadım; ama zaman zaman kızımın sol gözünde ufak bi kayma seziyorum ( bu arada sırada oluyor) ve bu da endişelendiriyor ister istemez. Çok takmamaya çalışsam da eşim bunu engelliyor. Bebeği alıp dakikalarca gözlerine bakıyor. Geçen gün "kızmın yüzünün nasıl olduğunu gözlerine bakmaktan farkedememişim" deyince onun da ne kadar acı çektiğini anladım. Doktora sorduk 8 aydan önce bakamıyacağını söyledi. Şimdi C.tesi dünya göz hast. gidicez. Bana kalırsa düzelicek.
Aranızda aynı sıkıntıyı yaşayanlar varsa lütfen paylaşsınlar..
Nette 3 ayı doldurduktan sonra kayma varsa muhakkak kontrol edilmesi gerektiği yazıyor; çevremde çok kişiden 1 yaşına kadar bu durumun düzeldiğini duyuyorum ; doğrusu artık kime inanıcağımı şaşırdım!!
Kızlar paylaşın olur mu?

göz kayması hakkında açıkcası pek bir fikrim yok ama göz tembelliği için bende oğlumu kontrol ettircem dr gitmişken göz temebbeliği içinde muayene ettir kayra alin

Acacba u göz kaymasi genetikmi kizlar benim eşiminde çok az kayiyor ama çok nadir geriye doğru bakmaya çalişirken sanki biraz oluyo ayrica kayin pederimin gözlerindede şaşilik var.ama tedaviside var saniyorum .ama aslinda eli ayağıi düzgün olsunda böyle ufak tefek şeylere çok takmamak lazim sanirim.

canım öncelikle geçmiş olsun inş siz yanlış anlamışınızdır bir sorun yoktur da içiniz rahat eder
ben hiç dikkat etmedim açıkçası bende bir dikkat edim ya

benim kızım ilk doğduğunda her zaman değil arada fark ediyorduk ama şimdi yok. ayrıca 3 aya kadar normalmiş göz kasları tam gelişmediğinden olurmuş ama yinede içinin rahat olması için doktora göstermekte fayda var

canım ben 26 yaşındayım annem beni hastaneye geç götürebildiği için düzelmedi benimki şimdi 3 ayda bir gözüme botox yaptırıyorum düzeliyo ama bu geçici bir çözüm...
senin bebişin daha çok küçük sakın peşini bırakma benim doktorum anneme çok kızmış bir yaşına kadar getirmediği için...iyi doktorlara götür parana kıy yani...boşlamaya gelmez bu iş...
beni küçükken psikolojim çok bozuluyodu onun yüzünden.
yeni doğan bebekerde normal karşılıyorlar ama uzun zaman geçmezse ciddiye alıyorlar.korkma sakın çözümü oluyor yani kalıcı bir şey değil.eğer kayma varsa diğer gözünü kapattırıp bir süre gözü çalıştırmak için antremanlar yaptırıyorlar.geçmiş olsun.bi sorun olursa özelden ulaşabilirsin canım...

Dilara' cım, yazdıklarını okurken eşimin fazla büyüttüğünü düşünmez oldum. Kısmetse C.tesi doktora gidicez. Orda bu işin uzmanları varmış, inşallah umduğum haberle evime dönerim.
Ayrıca bildiklerini paylaştığın için bu sayfadan sana teşekkürlerimi yolluyorum...

canım öncelikle geçmiş olsun inş siz yanlış anlamışınızdır bir sorun yoktur da içiniz rahat eder
ben hiç dikkat etmedim açıkçası bende bir dikkat edim ya

Murgiz sağol canım yaa,
Aslında herzaman olmuyor, arada kaydırıyor ama çok hafif. Hep 3 ayını doldurmasını bekledik; görenler farkedemedik diyorlar hep; ama eşim kendini yedi-bitirdi!!
Albüme koyduğum resmine vaktin olduğunda bi bakarsan, fikrini paylaşırsan sevinirim...

benim kızım ilk doğduğunda her zaman değil arada fark ediyorduk ama şimdi yok. ayrıca 3 aya kadar normalmiş göz kasları tam gelişmediğinden olurmuş ama yinede içinin rahat olması için doktora göstermekte fayda var

Sana katılıyorum..
Kısmetse C.tesi gidicez. İnşallah endişelerim yersiz çıkar canım, sağol..

Öncelikle geçmiş olsun merhaba..ben doğdugumdan beri sezilen ufak tefek kaymaları gözardı etmişler.. bebeklerde olur felan diye...Sonra 1,5 yaşımda teşhisim kondu..Şaşılık ve göz kaslarımın kopması ve ben 4 ameliyat geçirdim..İhmal etmeden göster arkadaşım Umarım ciddi birşey yoktur..sevgiler..

Öncelikle geçmiş olsun merhaba..ben doğdugumdan beri sezilen ufak tefek kaymaları gözardı etmişler.. bebeklerde olur felan diye...Sonra 1,5 yaşımda teşhisim kondu..Şaşılık ve göz kaslarımın kopması ve ben 4 ameliyat geçirdim..İhmal etmeden göster arkadaşım Umarım ciddi birşey yoktur..sevgiler..

Sağol canım, umarım dediğin gibi önemli bi' şiy yoktur. Konuştuğum kişiler gözde hep aynı görüntü varsa endişe edilmeli diyorlar. Kızımın gözü zaman zaman kayıyor gibi genelde bakışları düzgün. Ama evet, ihmal etmeden ve gecikmeden bu işi çözüm yoluna gitmeli.

Kayracim oncelikle gecmis olsun....Kayrada ilk dogdugunda zaman zamna ayni seklilde kayma oluyordu ama ben endiselenmedim cunku ayni sorun mercanda, eltimin oglunda da olmustu ,Arkadaslarin da dedigi sureklilik gostermeyen kaymalardan korkmaka gerekmedigini biliyorum.Kardesim dogdugunda biraz daha yogun bir kayam vardi yaklasik 9 ay devam etti ama sonrasinda o da duzeldi......Karsi komsumuzun oglunda ise surekli bir kayma vardi buyudukce sasi bakmaya basladi ama bebeklerde belli bir uasa kadar zaten mudahale edilemiyor bildigim kadariyla ona da beklemesini soylemislerdi sonrasin 5 yasinda dunya gozde ameliyoat oldu ve tamamen duzeldi....Bizim verdigimiz bilgiler tabi ki cok havada kalacak seyler bir uzmandan dogrusunu kendi kulaginla duymak gibi olmaz ama soylemek istedigim su ki cumartesiye kadar icini ferah tut bence dr biraz beklersen gececegini soyleyecek......Allahin izniylede bir sure sonra tamamen duzelecek.....Dunya goz bu konud cok iyi tercih bence hangisine gotureceksin....Ben gecen sene bakirkoyde buyuk bir operasyon gecirdim su an cok cok memnunum....

Kayra_Alinciğim merhaba ...göz kayması bazı bebeklerde olabiliyor canım,kuzenimin bebeğininde göz kayması vardı,dr 6 aya kadar göz kaymalarının normal olduğunu söylemiş,ayrıca yatağının üzerine mutlaka dönence almasını önermiş,göz kaslarının kuvetlenmesi için,kuzenimin kızı şuan bir yaşında ve gözünde şuan hiçbir kayma yok...canını sıkma arkadaşım,inş tez zamanda düzelir..:teselli:

Yazdıkların içimi hafif de olsa rahatlattı, bunun için gerçekten teşekkür ederim.. Çünkü konuyu açarken acaba aynı sorunu benim gibi yaşayıp atlatan var mı; onlar bana zaman mefhumu hakkında bi fikir verebilirler mi, bilmediğim bi kaç şeyi de bu şekilde öğrenebilir miyim diye çok düşünmüştüm ve nerdeyse tam da aklımda olan şeyleri anlatmışsın sevgili Mercan' cım,gerçekten sevindim, sağol..
Bu arada "DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN"; Sağlıklı, uzun ve güzel bi ömür dileğiyle sevgiler canım....

Son düzenleme:
Ayperin' cim sana da merhaba..
Yazdığın şeylerin tümü bana hem iyi bir emsal oldu; hem de güzel fikirlerin kapısını açtı..
Yatağına dönence takmak gerçekten de olumlu bi ilerleme kazandırabilir..
Teşekkürler, sevgiler..

Kayracim (sana boyle demek cok hosuma gidiyor a.s ) senin, tipki keyifli bir parca dinlerken buldugum mutlulugu hatirlatan kelime ve cumlelerini yeniden gormek beni cok mutlu etti.Yazdiklarini okurken icerigi her ne olursa olsun kulagima sanki bir melodi fildaniyormus gibi hissediyorum ve her daim iicm huzurla doluyor...Umarim sende bir an once ic huzuruna kavusur bize mujdeli haberlerle donersin canim

Çok uykusuz geçen bir gecenin ardından hala gözlerimi zar-zor açmaya çalışırken, yazdığın onore edici cümleler gerçekten de inanılmaz sevindirdi; bunun için teşekkür ediyorum..
İç huzurum şu sıralar benden uzak olsa da (inşallah bugün düzelir) güzel sözcüklerin moralimi maximuma taşıdı sevgili Mercan' cım.. İyi ki varsın..

canım önelikle maaşaalaha çoçuklarına hariklar allah nazarlarından sakınsın
alinin gözlerine gelince bende farkettim özellikle bir tanesinde daha belirgindi
bende sen deyince oğluma baktım benimkindede oluyor eline vetye bişiye dikkatli bakarken bu normalmi bilmiyorum dra gidince sormayı düşünüyorum sen naptın göz dru ne dedi canım inş büyüdükçe düzelen bişiydir

kaydirigubbakcemile3Öncelikle bildiklerini burda paylaşan arkadaşlarımın tümüne yürekten teşekkür etmek istiyorum..
İçimde büyük tereddütlerle gittiğim yollardan :Saruboceq:şükürler olsun ki, mutlulukla ve içim rahatlamış olarak döndüm. Bebişimin gözünde korkulucak bi durum sözkonusu değilmiş. Aynı gün önce aylık kontrol için kendi doktoruna ve daha sonra da göz doktoruna gittik.. Her ikisi de aynı şeyleri söyledi.. 4. aya kadar bebeklerin gözleri ancak %10 görebiliyormuş, bizdeki olaysa tamamen sağa bakma eğiliminden kaynaklanıyormuş.. Bu, bebekte (sola bakmanın azlığı) sıkıntı yaratan bi şekil almışsa ortopedisyen tarafından incelenmeliymiş . Bizde sıkıntı yaratmıyor; ama nedense sol tarafa yatkınlık çok az.. Yine de içimizin rahat olması için iyi bir ortopedist araştırmasına giriştik.. Bu arada göz doktoru 6. ayda yeniden kontrol istedi.. Daha net bir teşhis için; ama "kaymanın olmadığına sizi temin ediyorum" demesi bile yetti kızlar, işte böyle.. Ben şimdi Ayperin' in sözünü ettiği gibi yatağının üstüne dönence alıp, yatış pozisyonunu sola bakar şekilde ayarlamayı düşünüyorum. Doktora danıştım faydalı olabileceğini söyledi..

Back