Göz Çevresi Bakımı Göz kaslarınız için minik egzersizler

animalinstinct

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
99
2
37
GÖZ KASLARINI ÇALIŞTIRMAK İÇİN HAREKETLER
Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkların giderilmesi ve kasların kuvvetlendirilmesi için bazı hareketler yararlı olacaktır.
* Başı hiç hareket ettirmeden önce yukarıya sonra da aşağıya bakmak.
* Gözleri mümkün Olduğu kadar uzaktaki bir noktaya dikerek sağa ve sola bakmak.
* Önce yukarıya bakıp, sonra göz sol yana çevrilir, bunu takiben aşağıya ve sağ yana çevrilir.
* Gözler soldan başlanarak dairesel hareketler yapılır. Bu hareket tamamlandıktan sonra aynı dairesel hareketler bu kere de sağdan başlanarak yapılır.
* Önce burun ucuna sonra mümkün olduğu kadar uzağa bakılır.
*Göz çevresindeki kasların zayıflaması ve düşmesi sonucu meydana gelen kırışıklıkların giderilmesi için de masaj yararlıdır. Ancak, yüz cildinin göz çevresinde çok ince ve hassas olduğu unutulmamalıdır.
*Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkları önlemek için baş ve işaret parmakları uçları ile bu kısımlar hafif hafif çimdiklenmeli ve bu işlem burun civarından başlanarak dışarıya doğru yapılmalıdır. Bu masajın süresi beş dakika olması gerekir.
*Gözlerin kenarındaki zayıflamış kasların meydana getirdiği yelpaze şeklindeki kırışıklıklar için yapılacak masaj şöyle olmalıdır :
*Sol elin işaret parmağını şakağa ve orta parmağı da yanağa koymak suretiyle, gözün kenarındaki cilt gerilir. Sonra sağ elin işaret parmağıyla gerilen cildin o kısmına dairesel sıvazlama hareketleri yapılır. Bu masajın süresi de beş dakika olmalıdır

valla arkadaşlar ben yüz yogası yapıyorum işe yarıyo.annem 42 yaşında ve gözlerinde çizgiden eser kalmadı yüz yogası sayesinde

sevgili ginka arkadaşım yüz yogası hakkında senden bilgi bekliyoruz.yardımcı olursan seviniriz.

kızlar kusura bakmayın daha yeni gördüm yazılarınızı :bbo:
uzman tvde gösteriyo bazı hareketleri göz hareketlerini günde en az 3 kez yapıyorum cidden çok faydası var bişey sürecem die uğraşmaktansa bu hareketi günde 3 kez on saniye süreyle yapın :lepi: gerçketen çizgileri azaltıyo gözlerdeki deiriyi sıkılaştırıyo .inanamazsınz ama düdaklarım bile dolgunlaştı kalem egzersizi ile:sm_cool:

canm nasıl yapıldıgını anlatsan biraz...

cnm uzman tv sitesine gir orda yüz yogası de orda kadın gösteriyo açık bir şekilde şiddetle tavsiye ederim

kızlar slmm bende izledim uzman tv deki göz yogasını ama bişey takıldı aklıma egitmen göz yogasını yaparken ellerimizle geriyomuyuz onu anlayamadım tam yanlıs yapmamak içim size soruyum dedim

kızlar slmm bende izledim uzman tv deki göz yogasını ama bişey takıldı aklıma egitmen göz yogasını yaparken ellerimizle geriyomuyuz onu anlayamadım tam yanlıs yapmamak içim size soruyum dedim

ellerimizle gerçiyoruz canım gözlerimizi önce kocaman açıyoruz sonra barmaklarımızla sabit şekilde bastırıp gözlerimizi kısıyoruz günde 3 kere her biri 10 sn.arkadaşlar sakın 10 saniyeden fazla süre tutmayın hareketi bu önemli

evet canım uzman tv deki kadın söyledi bide aynaya bakarak yapın dedin ben önce gözlerimi acıyorum kocaman sonra üstten ve alttan geriyorum sonra gözlerimi kısıyorum 10 sn. bekliyorum.dogru yapıyosam cok sevindim kadın önemli deyince yanlış bişey yapmayım dedim cok saol gingacım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…