• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz kapağımda yağ bezesi

filizim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2007
4.706
17
358
41
Ankara
Göz kapağının kenarında arpacığa benzer bir yağ bezesi var onu aldırmak istiyorum ama korkuyorum.Nazardan çıktığını söylüyorlar ama biilmiyorum böyle bir durumu olan varmı?

önce geçmiş olsun diyim..nazardan çıktığına inanıyosan hocaya gidip bi okuyup üflet geçer belki bunada inanırsın.cnm ne diyosun sen burası bi forum doktor muaynesi deyilki yanlış yünlendirebilrsin sen bi doktora görün derim ben
,,:)

önce geçmiş olsun diyim..nazardan çıktığına inanıyosan hocaya gidip bi okuyup üflet geçer belki bunada inanırsın.cnm ne diyosun sen burası bi forum doktor muaynesi deyilki yanlış yünlendirebilrsin sen bi doktora görün derim ben
,,:)

Ya asıl sen diosun canım ya?Seni bazı şeylere inandırmak zorunda değilim bu olan şey ben küçükkende çıkmıştı ve okunduktan sonra düştü bu sefer başka yerden çıktı ama ben gidip okutmadım beni gören biri okudu küçüktüm zaten ama şimdi aldırmak istiyorum ok??Kimse yalnış yönlenmez merak etme ama bazı şeyler de duasız olmaz...sengözlerimebaksanab

benimde var canım ya ama bana kolestrol olabilir demişlerdi doktara gitmedim
bilmiyorum yalnız nazara inanmayan arkadaş nazar vardır ondanda olabilir
benim önceden gözümde sürekli arpacık çıkardı ve okuyunca geçerdi

benimde var canım ya ama bana kolestrol olabilir demişlerdi doktara gitmedim
bilmiyorum yalnız nazara inanmayan arkadaş nazar vardır ondanda olabilir
benim önceden gözümde sürekli arpacık çıkardı ve okuyunca geçerdi

Yanii...Hem ben size bana hoca bulun demiyorumki canım ala ala....
Kolesterol de ilginç geldi bana canım..:1shok:

meraba arkadaşlar.o göz kapaklarında çıkan arpacığa benzeyen ama büyük olan şeylere tıp da şalazyon deniliyo.göz kapağında bulunan yağ bezelerinin tıkanması sonucu (sivilce benzeri bi durum) orda bir iltihaplanma oluşuyo.nadiren damla kullanımı sonucu geçer ama geçmesse küçük bir operasyonla alınıyor. ben göz merkezinde çalışıyorum ordan biliyorum.isterseniz yardımcı olabilirim.

meraba arkadaşlar.o göz kapaklarında çıkan arpacığa benzeyen ama büyük olan şeylere tıp da şalazyon deniliyo.göz kapağında bulunan yağ bezelerinin tıkanması sonucu (sivilce benzeri bi durum) orda bir iltihaplanma oluşuyo.nadiren damla kullanımı sonucu geçer ama geçmesse küçük bir operasyonla alınıyor. ben göz merkezinde çalışıyorum ordan biliyorum.isterseniz yardımcı olabilirim.

Ben aldırmayı düşünüyorum canım ama korkuyorum acıyomu acaba???

çok azcık acıyo. göz kapağına minik bir iğne yapılıyo.lokal anestezi olmadan olmaz çok acır çünkü.sonra içi tamizleniyo. kısa ve basit bir işlem.korkmana gerek yok.biz sık sık yapıyoruz bu işlemi.istanbulda olsaydın yardımcı olurdum.ama ankarada da bi hastaneye gidip aldırabilirsin. :teselli:

annemin 2 gözünde de çıktı yağ bezesi doktor kolestrol yüzünden olduğunu söyledi alınması kolay bir operasyonmuş.ama kolestrol kontrol altına alınmazsa tekrar çıkar dedi.o yüzden kolestrol ölçtürmesini önerdi.

Aldırayım bari bi cesaret bulursam kendimde:(((Kolesterolüm tam sınırda ama ondan nasıl oluyomuş anlamadım ya neyse.Teşekkürler...

canım benim kardeşimde de çkıyor belirli zamanlarda ilaç kullandı geçmedi..sonra doktora gittik alındı ve geçti..bizimki çok nazlıdır hap bile içerken zorlanır ama hiç korkmadı acımıyor yani..zaten iğne vuruyorlar bişey duymuyorsun...geçmiş olsun..

Arkadaşımın da yüzünde yağ bezeleri çıkıyor kolesterolu yükseldğinde daha da artıyor...

benim gözümün hemen altında var derinin üzerinde kolesterolum yok.genel cerraha gittim doktorun vardı aynı yerde bana insülin enjektörüyle patlat dedi.kendi gözündekine çare bulamamış banamı bulacak diye düşünüyorum.bir güzellik salonuna sordum onlarda çok eskiden beri varsa birşey yapamayız ama yeni oluştuysa alabiliyorlarmış.güzellik salonunda yaptırmak pek mantıklı gelmediği için gitmedim zaten arkadaşım götürmüştü beni.birde nette çok araştırdım ama hiç birşey bulamadım..

benim de göz kapağımda oluşmuştu önceleri küçükken biraz yayıldı ve büyüdü. Önce dermatolojiye gittim onlar estetik cerrahiye yönlendirdi, Ne yazık ki bazı kişilerde kolesterol yüzünden göz kapağının da dokusu gevşek olduğundan burada birikebiliomuş. Estetik cerrahide basit bir operasyon yaptılar, lokal anestezi altında tabii ki. Bir gün gözüm bantlı durdu. 2 gün sonra da dikişleri aldılar. Bu kadar işte. Hiç korkmayın aldırın, estetik yönden görüntüyü bozuo..Ayrıca kolesterolünüzü de ölçtürün derim.Sevgiler...

canım öncelikle geçmiş olsun arkadaşımdada vardı buyaz aldırdı 10 dakikalık bi ameliyat sonra hayat devam ediyo merak etme çok kolay yani........

Teşekkürler arkadaşlar bazı sıkıntılarım var onları bi atlatıyım aldırıcam inşallah..

ben de 3 defa aldırmak zorunda kaldım malesef.çok abartılacak bişey değil canım korkma.elbette acıyor ama öyle aman aman bişey değil.hatta ben anestezi olmadan aldırdım brini.inanmayacaksın belkş ama anestezi yaptırdığımdan daha kolay iyileşti.çünkü çok iltihaplıydı,alt göz kapağıma içerden neşter vurdu biraz doktor sonra iltihap kendiliğnden akmaya başladı.şurası biraz kötü işte sivilce sıkar gibi sıkıp içini temizliyorlar,çünkü içinde kalırsa tekrarlayabilir.iğne vurulmadığından herhalde 2 günde normale döndü gözüm,daha öncekinde morluk oluşmuştu.tabi bununla alakası olmaya da bilir.
kısacası canım korkmana gerek yok ,en fazla 10 dk,kurtul gitsin.Allah acil şifalar versin

ben de 3 defa aldırmak zorunda kaldım malesef.çok abartılacak bişey değil canım korkma.elbette acıyor ama öyle aman aman bişey değil.hatta ben anestezi olmadan aldırdım brini.inanmayacaksın belkş ama anestezi yaptırdığımdan daha kolay iyileşti.çünkü çok iltihaplıydı,alt göz kapağıma içerden neşter vurdu biraz doktor sonra iltihap kendiliğnden akmaya başladı.şurası biraz kötü işte sivilce sıkar gibi sıkıp içini temizliyorlar,çünkü içinde kalırsa tekrarlayabilir.iğne vurulmadığından herhalde 2 günde normale döndü gözüm,daha öncekinde morluk oluşmuştu.tabi bununla alakası olmaya da bilir.
kısacası canım korkmana gerek yok ,en fazla 10 dk,kurtul gitsin.Allah acil şifalar versin

Tamam canım teşekkürler.Sanada çok geçmiş olsun..

benimde göz kapağımdaki yağ bezeleri son dönemde giderek çoğaldı, plastik cerrah biraz bekleyelim dedi, ameliyat olduktan sonra tekrar çıkabilir yeniden ameliyat olmana gerek olmasın diye, bu yağ bezeleride oldukça rahatsız etmeye başladı, gözümün üç tarafından çevreledi, biraz sabır diyorum, allah herkese şifa versin

Back
X