Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Göz kalemi alerji yaptı...

Lalle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
265
7
Merhaba arkadaşlar... Hemen soruma geçiyim.Başlıkda ki gibi kalem gözüme alerji yaptı.Göz kapağımda şişlik ve göz altlarımdada çizgiler oluştu.3 ay olmasına rağmen hala geçmedi.Doktora gittim 3-4 tane göz damlası kullandım faydası olmadı.Böyle bir şey yaşayan var mı? Geçmediğinden kalıcı olmasından korkuyorum şişlik neyse de göz altlarımda ki çizgiler çok kotu duruyor...
Bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.. İyi forumlar...

Merhaba arkadaşlar... Hemen soruma geçiyim.Başlıkda ki gibi kalem gözüme alerji yaptı.Göz kapağımda şişlik ve göz altlarımdada çizgiler oluştu.3 ay olmasına rağmen hala geçmedi.Doktora gittim 3-4 tane göz damlası kullandım faydası olmadı.Böyle bir şey yaşayan var mı? Geçmediğinden kalıcı olmasından korkuyorum şişlik neyse de göz altlarımda ki çizgiler çok kotu duruyor...
Bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.. İyi forumlar...
Bende de goz alerjisi var ama surekli olan cınsten :bbo: Seninki gecicidir heralde canım ya,ben surekli gozyası damlası ve bir tane daha var onu kullandım agır olmasına ragmen alerjım azaldı,sendeki de gecer herhalde benimki hafifledigine gore...Ama dr ye tekrar gitmende fayda var goz hassa ve onemli.

gittim birşey yok cok az bir alerji var damla kullan gecer diyor kullandım gecmedi şişlik gecer belkide çizgiler olustu gözümün altında daha 16 yasındayım gülünce fln cok kotu gozukuyor sıkılaştırıcı krem fln mı kullansam diyorum onu da hangisini kullansam bilmiyorum cok kafama takıyorum gecer ins

hayatım demekki goz cevren hassas 17-18 den once goz kremi kullanımı onermıyolar pek.hele hele sıkıstırıcı dedigin turu asla tabi bu benim fikrim ben 30 a dayandım neredeyse daha yeni yeni kırısık onleyici goz kremı kullanıyorum daha onceleri hep rahatlatıcı hafif goz kremleri kullandım tatlım,agır kremler kullanırsn da cildin yorulur ve bozulur,belki yesil cay posetleri iyi gelir bi dene ıstersen

bir kere normal demleme caya pamuk batırıp gözüme koymustum hergun mu yapmam lazım iyileşmesi için?

kortizonlu kremlerden kullanman lazım fakat onu da dr yazmalı.çünkü uzun süreli kullanımda ciltte incelmeye neden oluyor.kozmetik ürün kullanma çünkü hem yine allerjiye neden olabilir hem de cildin daha çok taze kendini yenileyebiliyor şuan fakat dışarıdan madde alımı olursa cilt kendini yenilemeyi bırakır çünkü dışarıdan ne olsa takviye yapılıyor diye.. 30 dan önce göz ürününe başlamak sakıncalı çünkü hep cildin ürün desteği isteyecek.. normal demleme çayın demini ılık halde temiz pamuğa batır. gözünü temizle bir pamuğu bir kez kullan enfeksiyon oluşmasın. göz çok hassastır aman ihmal etme geçmiş olsun diliyorum.....

bir kere normal demleme caya pamuk batırıp gözüme koymustum hergun mu yapmam lazım iyileşmesi için?
Benım goz kremi hakkında aldıgım bılgı cok yakın eczacı bır dostumdandı,yanı ona guvenıyorum o yuden yazdım18 den sonra kırısık etkileyici ozelligi olmayan gozu rahtlatmaya yonelik seyler kullanılabilir ben boyle biliyorum a.s ,zaten 25 yastan sonra hucre yenılenmesı azalır gittikce de durr,tabi kişisel tercih meselesi bu yesil cay veya normal bardak posetleri var ya tatlım onları bardakta beklet tabı ılınınca 10-15 dk gozlerinde beklet cayını da afyetle ıc opuyorumnanaktan ama sanma ki bu gecirecek,gozlerini rahatlatır,alerjiden oturu şişmesini engeller,tek caren doktor bunu unutma.

Son düzenleme:
bu arada kortızon cok tehlikeli olabilir,sakın burda yazdık diye kendi basına kullanma,soyle ornek vereyim esimin bacagında kasınan br bolgeye dr kortızonlu ve normal olmak uzere 2 krem verdi ve ustune basarak sakın kortızonluyu hergun kullanma yarar yerine zarar verir,3 gunde 1 falan dedi,aklında olsunyerimseniben

X