- 28 Ocak 2009
- 33.813
- 55.314
- 1.123
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Canım ben de 5 yıl önce falan oldum D. Göz Hastanesı'nde kampanya wardı,önce bir
tarama yaptılar,gün werdiler,gittim 5dk lık birşeymiş bana yıllar gibi geldi ama ..
Ben miyoptum bir gözum 4 olmustu artık hiç göremez haldeydım.Ama gözumun
yapısı gereği eskı lazer amelıyatı olmamı söyledı dr.Ben de maalesef o ağrılı
dedıgın sürecı yaşadım 10gun kadar karanlıkta yattım sonra gün doğdu süperdi
sonucu.Hiçbirşey çekmene değmez lens gözluk vs hemen ol derim,sen belkı
son moda lazer olursun ben amelıyattan cıkarken ''göremıyoruuum''dıye aglarken herkes
göruyoruuum dıye cıkmıstı:))Benımkı cok agırdı onlar 2 gunde gunısıgına cıktı
göz yapına göre ogren,asla vıdeoda ızleme amelıyatı da.Gözunu uyusturup yapıyorlar.
Simdı az ılerledı gıbıme gelıyor gözum daha az secıyor uzagı ama olsun gerekırse yıne yaptırırım
.Tavbsıye edıyorum.
arkadaşım bizim bir aile dostumuz bundan yaklaşık olarak 2 yıldı sanırım yanlış hatırlamıyorsam gözünde miyop astigmat vardı 6,5 derece ile iki gözünden ameliyat oldu lazer yöntemi ile şimdi tekrardan kullanıyor gözlük tekrar dan miyop astigmat olmuş gözleri şuan birisi 1.75 digeri ise 2 derece tanıdıgımızın yaşı şuan 40 yaşında tanıdıgımızın derecesi sabitlenmişmiydi bilmiyorum onu hiç sormadım o yüzden doktorum derece sabitlenmesi diyor çünkü bildigim kadarı ile lazer hakkı başka yok şimdi bu tanıdıgımız da diyor başka lazer hakkım yok diyor o yüzden şuan gözlük kullanıyor peki senin düzenli gittigin bir göz doktoru var mı?
Yani rahatsiz oluyomu gozun kizariklik felan amlaminda dedim
ben 3 yıldır gözlük ve lens takıyorum yolun başındayım gözlüğü hiç sevmiyorum ama lenste kullandıkça gözü mahvettiği için gözlüğü dışarda da kullanmaya başlayıp lensi bırakmayı düşünüyorum. 17,5 yaşındayımdaha bir 10-12 sene bekleyeceğim sanırım belki daha iyi yöntemler çıkar teknoloji sürekli gelişiyor malum lazer kornea kaybından dolayı bana korkunç gelmekte şu an
nasıl yani tekrarlıyormu yeniden, yani tekrarda göz bozukluğu oluyormu ? tekrar tekrar olunacak bişeymi?
ben 3 yıldır gözlük ve lens takıyorum yolun başındayım gözlüğü hiç sevmiyorum ama lenste kullandıkça gözü mahvettiği için gözlüğü dışarda da kullanmaya başlayıp lensi bırakmayı düşünüyorum. 17,5 yaşındayımdaha bir 10-12 sene bekleyeceğim sanırım belki daha iyi yöntemler çıkar teknoloji sürekli gelişiyor malum lazer kornea kaybından dolayı bana korkunç gelmekte şu an
Lens mahvetti derken? Lensle ilgili okuduğum ilk olumsuz yorum. Ben de lense geçmeyi düşünüyorum uzun zamandır. :/
Kizlar konuyla alakali degil ama birsey soracam sizlere...ben uzagi goremiyorum daha dogrusu uzaktaki yazilari hic okuyamiyorum...doktora gittim yanlis hatirlamiyorsam 2.75 numarasiydi devamli kullan senede 1 kontrole gel demisti...gozlugu aldim ama kullanamiyorum takinca yeri yamuk mumuk goruyorum ve oldugundan dahada yuksek yerler duruyor ama tvye baktihimda puruzsuz ve net goruyorum yazilar harika tek iyi yonu bu...size sorum ilk gozluk kullandiginizda bu sorunu yasayan oldumu olduysa nekadar surede herseyi norlal gormeye basladiniz....cvp yazan olursa sevinirim....
Lens mahvetti derken? Lensle ilgili okuduğum ilk olumsuz yorum. Ben de lense geçmeyi düşünüyorum uzun zamandır. :/
slm kızlar direk konuya gireyim..
ben 26 yaşındayım...liseden buyana gözlük kullanıyorum...miyopum...
gözlük kullananlar bilir zorluğunu ve yıllarca lazer olsam diye düşündüm hep...
ha bu sene ha seneye derken seneler geçti gitti..
ama artık ciddi ciddi düşünüyorum...
bilgisi olanlar veya çevresinde yaptıranlar varsa, bana iyi ve kötü yanlarını anlatırmısınız...ameliyat sürecini sonrasını...özellikle sonrasında çok ağrı oluyormuş diye duydum...
lütfen bilenlerden tavsiye bekliyorum...sizce yaptırmak ne derece doğru veya değil...
fiyatlar konusunda da bilgi verirseniz..çünkü birçok hastane farklı fiyatta...
kararsızım...yeterli bilgiye ulaşamdım...:18::18::18::18:
bende miyopum orta okuldan beri gözlük kullandım
23 yaşında lazer oldum
agrı oluyo ama sanki gözünüze toz kaçmış gibi kaşıntı şeklinde oluyo
zaten ilaçlar damlalar oluyo rahatlatıyo 1 hafta sürüyo hemen hemen
3 sene oldu hiç şikayetim yok şükür çok rahatım
bazılarını göz yapısı ile alakalı oluyo
korneanın uygun olması gerekiyo,yani ince olursa olabiliyosun ama kalın olursa olmaya biliyomuş
tavsiye edrm ben çok rahatım çokda memnunum
canım ben de 23 yaşında yaptırdım... toplamda 15-20 dk süren bi operasyondu.. ben de ağrı olmadı hiç, ama ışığa inanılmaz bi hassasiyet oluşmuştu ilk gün güneş gözlüksüz dolaşamadım evde dahil olmak üzere ama ertesi gün bişe kalmadı, 1 hafta banyo yapmadım yüzümü yıkamadım, 2 aya yakın hergün göz damlası kullandım.. şimdi de haftada iki ya da üç defa kullanıyorum göz damlası çünkü işim gereği bilgisayarla çok haşır neşirim o yüzden kuruma yapıyo damla kullanmam gerekiyo.. yeri gelmişken söyleyeyim bana göre en büyük eksisi gözde kuruma yapması ki daha öncesinde böyle sorunlar yaşamazdım çizdirdikte sonra kuruma problemi yaşamaya başladım... ama açıkçasıbunun dışında çok ama çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim.. ama şunu unutmayın nerde yaptırdığınız çok ama çok önemli sakın ucuza kaçıp vasat bi yerde yaptırmayın ben bunun acısını çeken çok arkadaş tanıyorum... bi de bi arkadaş ileride yaşanan kalıcı körlük gibi bişeyden bahsetmiş bunu hiç duymamıştım ama korktum şimdi yaaa....:18:
Kayseride kayserigöz hastanesinde oldum cok memnunum halen bi sıkıntım yok şükür tavsiye edrim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?