göz çapaklanması :((

blueflower

İki kuzusuyla musmutlu =)
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
6.532
2.537
Kızlar merhaba...
Oğlumun sabah kalktığından beri sol gözünde sarı süt gibi akıntı var ve durunca çapaklanıp yapışıyor... yavrum açamıyor gözünü... akşam doktoru aradık tobrex damla verdi,bir de ılık çay suyuyla silmemizi söyledi.Şimdi uyuyor azaldı gibi ama başına gelen var mı?

canım şimdi bende aynı konuyu açıcaktım sen açmışın benim oğlumdada aynısı var sol gözünde banada doktor aynısını söyledi bebeklerde olur böyle şeyler dedi ben ilk gördüğümde ödüm patladı çocuk üşüttü hasta oldu diye ama iyi şimdi allaha şükür geçmiş olsun cnm allah miniklerimizi hastalıktan korusun

canım şimdi bende aynı konuyu açıcaktım sen açmışın benim oğlumdada aynısı var sol gözünde banada doktor aynısını söyledi bebeklerde olur böyle şeyler dedi ben ilk gördüğümde ödüm patladı çocuk üşüttü hasta oldu diye ama iyi şimdi allaha şükür geçmiş olsun cnm allah miniklerimizi hastalıktan korusun

sağol canım yaa... ben de çok korktum hatta hala korkuyorum güzel bakamadık oğluşuma diyorum mafoldumben size de geçmiş olsun canım. inşallah bizim de geçer :Saruboceq:

geçer cnm merak etme benim dayımın kızıda oldu onun iki gözü olmuştu ama çabuk geçti aynen bende iyi bakamadık diye içim içimi yedi ama bizden kaynaklanmıyor cnm içini ferah tut tabiki insan çocuğunu öyle görünce çok üzülüyor çok geçmiş olsun

aynısorunu biz 10 gündür yaşıyoz :KK43:(( ilk çapaklandığında doktorumuz steril bi damla verdi iyice temizlendi o arada temizlerken farkettim kirpiği girmiş gözüne doktoruna ilettik durumu mikrop kapmıştır ondan dedi.iki gün damlaya devam ettik 3-4 gün iyiydi bu arada kaynamış soğumuş suyla devam ettik temizlemeye ama gene başladı :KK43:((

kızlar geçmiş olsun....
inşallah en kısa zamanda geçer bebişlerin gözlerinin çapaklanma sorunuuuu............
annelik böle bişey hep kendimizi suçluyoruzz...:KK43:((

aynı sorunu benim kızım da yasıyor eczacı damlayı onermemiş teramisin die bi ilaç vermiş ve soğuk çayla silmeyi önermiş. daha ikisini de yapmadım ama dr ılık suyla ıslanmış pamukla gözün burun tarafındaki kenarlarına masaj yapmayı önerdi günde 8-10 defa inşallah işe yarar. size de geçmiş olsun

bizim geçti kızlar Allah'a şükür... damla ve çay pansumanı iyi geldi... inşallah diğer bebişlerde düzelir :Saruboceq:

Bende dr.a sordum damla verdi + soğumuş çayla siliyorum olduğunda da..geçiyo gibi.

Ben de önce kaynamış suyla siler sonra damlasını damlatırdım 5 gün.
Antibiyotik damlayı kullanırken 3 gün içinde geçmezse göz doktorına gidin.
Zaten çok sık olanlarda bir süre sonra damlada fayda etmiyor o zaman krem öneriyorlar.

aylık kontrolümüzü bekliyorum bende şu an ayın 10 unda hem aşı hemde kontrol için gidicez doktorumuza sonra bakıcam duruma göre olmadı göz doktoruna götürecem son çare.

kiyamam miniklerinize
büyük gecmis olsun canlarim
bizim burdaki doktorlar özellikle papatya cayini öneriyolar cokda faydali ilik papatya cayiyla silmek
denemenizi tavsiye ederim
acil sifalar diliyorum meleklerinize

ben burnu için verilen serum fizyolojikten döktüm çapaklandığında bayağı faydası oldu ama bir çok yerden anne sütünün çok iyi geldiğinide duydum bir dahaki sefere onu deniycem çünkü serm fizyolojikten 6 damla kullanıp atmak zorunda kalıyorum kullanılmıyor ve yazık oluyor

X