Göz bebeklerinin büyümesi

aylleen

Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
6.177
3.526
198
Merhaba kızlar
Bi arkadaşım gözlük kullanıyordu bugün kontrole gitmiş. Gözüne damla damlatmışlar 15 dk bekletmişler. Sonra tekrar damlatıp 10 dk daha beklemişler. Tekrar gözüne bakıp damla ve gözlük verip göndermişler. Damladan sonra göz bebekleri aşırı derecede büyümüş. 5-6 saattir böyleymiş hala düzelmemiş. Göz bebekleri renkli kısmın tamamını kaplamış yani. Gözleri yeşil, o yeşil kısım çok az kalmış. Doktorunun numarası da yok malesef doktor fark etmemiş. Kendisi sonradan aynada fark etmiş.

Başına gelen var mı acaba? Ciddi bir durum mudur yardımcı olursanız sevinirim.

İlaçların etkisi. Zaten ilaç bunun için damlatılıyor, göz dibi muayenesinin rahat yapılabilmesi için. Endişe edecek bi durum yok, düzelir, görme bozukluğu, bulanıklık, çift görme de yapabilir.

Benim de var öyle bir halimin fotosu, koyarsam uzaylı diye taşlanırım Çok normal bir durum ertesi güne kadar geçer. Gözbebeği büyüsün rahat muayene yapılsın diye damlatılıyor o. Halsizlik yapıyor görmenin bozuklaşması bulanıklaşması, dinlensin uyusun geçer.

Bende yaptırdım geciyor.. Korkulacak bir sey değil... Ama ben yakını hiç goremiyordum. Annem koluma girdi eve kadar:)

Zaten o damlayi goz bebegi buyusun diye damlatiyorlar. Doktorun farketmemesi diye bir sey soz konusu degil. Birkac saate gecer.

Normal bir durum. Geçer kısa zamanda. Ben o halde bir de araba kullanmak zorunda kalmıştım (

Zaten o damlayi goz bebegi buyusun diye damlatiyorlar. Doktorun farketmemesi diye bir sey soz konusu degil. Birkac saate gecer.
Damlanın işlevini bilmediğimden doktorun fark etmediğini düşündüm. Ama doktorun bilgilendirmesi gerekmiyor muydu göz bebeğin büyüyecek, endişelenmeni gerektiren durum yok diye.

Damlanın amacı o, muayene için gözbebeğini büyütüyorlar. Geçmesi biraz sürüyor, ben de damlatmıştım, 1-2 güne geçiyor. Işıktan mümkün olduğunca uzak dursun ama, normale dönene dek

Damlanın işlevini bilmediğimden doktorun fark etmediğini düşündüm. Ama doktorun bilgilendirmesi gerekmiyor muydu göz bebeğin büyüyecek, endişelenmeni gerektiren durum yok diye.

Yani yoğunsa bilgilendirmese de olur, birçok göz hastasının genelde bildiği birşey de olduğundan.Ve önemli bir durum da değil

Bana da anlatilmamisti. Eve geldim aynaya baktim. Şok! Yarin bir şeyi kalmaz. Normal bu... :)

yarın sabaha kadar geçer.
bazı gözler daha hassas olduğu için kimisinde daha uzun sürebiliyor. görme bozukluğu, odaklanma zorluğu, çift görme yaşayabilir. yarın sabah da geçmezse bir doktora görünür.

Gözbebeklerini büyüten damla damlatmıslardir benim arkadasimada damlatmıslardi gözü mikrop kaptiginda.geçer bir süre sonra etkisi.bende gözlük kullanıyorum bana yapmazlar inşAllah

Normal canım.bendede olmuşdu.

Normal bir durum canım ben de gözlük kullanıyorum yıllar önce bu uygulamayı banada yaptılar amaç o zaten göz bebeği büyüsün diye damlatiyorlar arkadaşların dediği gibi.

Normal bir durum canım ben de gözlük kullanıyorum yıllar önce bu uygulamayı banada yaptılar amaç o zaten göz bebeği büyüsün diye damlatiyorlar arkadaşların dediği gibi.
Teşekkür ederim canım. Arkadaşım da ben de ne olduğunu bilmediğimiz için panikledik. Çünkü ben de yılda bir falan kontrole gidiyorum ama benim doktorum damla kullanmıyor. İlk kez duydum bunu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…