Sizde yengeniz gibi ev hanımısınız. Sizin kocanız da sizin için çalışıyor,ayda sekiz kez şehir değiştiriyor,direksiyon sallıyor, yoruluyor, elbette bir yerde yettiremiyor (ki eski konularınızdan 4binin bile rakam olduğunu söylemişsiniz, ki doğrudur çoğu insan için)
Ben eski konuları okuyunca emin oldum, geline uyuz olmuyorsunuz, sadece içten içe kiskaniyorsunuz.
Mesela
o sırf naz olsun diye, kapris olsun diye 3 yılda mobilya yeniliyor,cani istediği şeyi iki dudağını açıp kapatınca alabiliyor. Ama sizin eşiniz çok önemli bir probleminiz için 4 bin lira vermek yerine 'o paraya iş kurulur,biz bunu çözeriz' diyor. Gelin yürürken önüne banknotlar atılırken siz daha başlangıçta böyle bir durumda kalıyorsunuz
Geline sıfır araba aliniyor, birkaç yılda bir modeli yenileniyor. Oysa sizin aracınız yok (bir mesajda 46 bin liraya düz vites araç bulduğunuzu yazmışsınız, kendiniz için mi bilmiyorum ama sonuçta sıfır bir aracınız yok)
Eşinizin ticaret yaptığını ve eşe dosta borçlanmayi sevdiğini - sonra geri odediginizi yazmışsınız. Borç geri odense bile istenirken insanı biraz utandıran bir şey. İnsan maaş gününden üç gün önce, üç gün sonra ödeyeceği kesin olan parayı bile istese bir mahcup hissediyor ki bunu çokça yaşamak sizi üzüyor olabilir. Oysa abiniz kimseye minnet etmeden ailesine lüks bir hayat yaşatıyor.
Gelin zırt pırt saçma sapan bahanelerle şehir disina giderken,ailesi - es ailesi köstek olmayı geç ona dönünce yorulmasin diye yemekler hazırlarken (ki ben yokken 3. Bir kişi evime gelip mutfağıma girip bir de yemek hazırlasa ben de o kadın gibi uyuz olurum . Ne münasebet) sizin eşiniz "kadının eşi olmadan şehir değiştirmesi caiz değil" deyip size izin vermiyor.
Onun kardeşi bile eniştesi tarafından el üstünde tutulur,her yere davet edilirken siz ne enistenizden,ne gorumcenizden,ne yengelerinizden böyle bir muamele görüyorsunuz.
Ve en önemlisi, eşiniz kazandığınız halde sizi yukseklisansa göndermiyor,büyük kavgalar ediyorsunuz. Oysa abiniz maaşlı çalıştığı halde izin alıp izin günlerinde yengeyi başka şehire hem de sadece formasyon için getirip götürüyor,bunu da minnet yapmış gibi değil "canım karım okusun" isteğiyle yapıyor. Kadın da eğitim için hem kendini hem ailesini yordugu halde çalışmıyor bile,diplomasını kenara koyuyor. Yine de piremses.
Yani sizi de anlıyorum, kadına bakiyorsunuz sizden geri durur yanı yok, hatta siz kendinizce bazı yönlerden ondan daha iyisiniz/mesela aileniz , yetiştiğiniz çevre bir tık daha zengin olabilir . Ama kadın tahtırevanlarlw taşınıyor neredeyse, sizse öyle değilsiniz. Bu yüzden içten içe kiskaniyor olabilirsiniz,ki çok doğal. İnsan kendisinde olmayan şeyleri kıskanabilir. Kötü bir hisle kıskançlık olmasa bile "benim ondan ne eksiğim var ki onun önüne serilen şeyler için mücadele etmem gerekiyor" diye düşünebilirsiniz....
Anne konusuna gelince, diğer mesajlarınızdan anlaşılıyor ki anneniz de az değil. Öz kızına bile dırdır eden, söylenme - insanı ezme güdüsü yüksek bir kadın.
Belki de gelin iyi yapıyordur annenizi biraz korkutmakla..belki bugünlere kolay gelmemiştir. Belki biraz daha uysal olsa anneniz onu da ezeccekken (tabiri caizse) "deli deliyi görünce comagini saklar" hikayesindeki gibi geri planda duruyordur