Görümcemle yaşanan sorunda sizce ne yapmalıyım?

nilayu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
235
0
Arkadaslar, ben 4 yıl önce çok severek evlendim, hala da birbirimizi çok seviyoruz.Benim problemim kaynanam ve görümcemlerle.4 görümcem var genel hatlarıyla bakıldığında iyi anlaşıyoruz, kafalar uyuşuyor, muhabbet edebiliyoruz; fakat cümle aralarında hep bi laf sokma, özellikle ortancası tarafından.Eşimin ailesinin maddi durumu iyi.Bize bi taksi ve bi daire verdiler.Ama iki laftan birinde bu konu hakkında laf sokuluyor.''Ev verdik araba verdik biz daha ne yapalım!'' Verilen evde 80m2.Evet bunu bulamayanlarda var ama.Bunlar bi bina yaptırıyorlar, ilk baş tek daire diye sonrasında kızlarınada daire düşsün diye, 2ye bölüyorlar daireyi.Ki başka bir semtte zaten bi binaları var, yani kızlara daire düşüyor.Benim kızdığım varlığın içinde yokluk yapmaları. Eşyalarım tıkış tıkış o sıkışıklıktan, onu oraya çek bunu buraya koy, masanın ayağı kırıldı.Her seferinde lanet ediyorum kolıumu, bacağımı biyerlere çarpıyorum darlıktan.Yanlış anlamayın, nankörlük yapmıyorum, bunu bulamayanlarda var.Ama fırsat varken bu sorunu yaşıyor olmamız çok komik.Yoksa benim ailemin durumu çok da ii değil; bi emekli maaşı, bi daire birazda bankada paraları var.Ve abimlere daire verebilmiş değiller.Abilerim kredi çekti ev aldılar, şükür durumları kötü değil.
Şimdi size esas sorun yaşadığım ortanca görümcemi anlatıcam, akrabalık ilişkisi biraz karışık.O benim halamın oğluyla evli (ve bizde aile ilişkileri kuvvetlidir, kuzenim; abim, halam annem gibidir).
Evliliğimizin ikinci ayından benim aldığım iki çantanın lafını ettiğini duydum aracılardan.Delirdim ama ses çıkarmadım .Aradan zaman geçti Almanya'da olan ablaları var her sene gelir ve eltimle bende kalır, hemde 3 çocuk ve kocasıyla(Eltimle dairelerimiz karşılıklı ve allaha şükür anlaşabiliyoruz).Bu zmna kadar hiç ses çıkarmadık, yemeğimizi yaptık, görümceler, çocukları, kocaları, anası, babası; hepsi Almancı geldiği için gelir ve bizim başımızdadır.Bu şekilde bi kaç sene geçti, ama artık salak yerine konmaktan sıkıldık.Kaynanamda asla iş yapmaz, yemek yapmaz, kendi çocuklarını bile evinde ağırlamak istemez, o sebeptendir ki kıza yurt dışından ona değil bize gelir. Geçen seneki gelişinde yine herkes bizde, akşamda küçük kardeşi evine döncek, Almancı da onla gitmek istedi; bizde eltimle, ''sen git bacında kal, biz kocana, babana, iki oğluna bakarız'' demedik.Hoş o da öle bişi sormadı, bizim dememizi bekledi.Benim kendi çocuğum bil3e yok niye onun çocuklarının kahrını çekiyim ki, hemde o yokken?O gün suratı asıldı zaten sonrada bi mesafe oluştu aramızda.Sanırım bu olayı kardeşlerine de anlattı ve aramızda gözle görülür bi soğukluk oluştu.Bi süre görüşmedik.Ardından görümcem çağırdı onun evine gittik, orda aynı ortanca görümce bi laf sokmalar.Pek sallamadım onu.Biz de onla yakın mesafede oturuyoruz.Ehliyet aldı ve kuzenim ona araba aldı, ablasına da arabayla geldi.Biz kalktık eltimle evi gidicez dedik, ve bize oturun ben bırakırım sizi falan demedi.Ablası ''arabaya sığmaz mısınız ya nye otobüsle gidiyorsunuz'' dedi. Bacısı da ''Ay abla araba küçük ya sığmayız'' dedi geçiştirdi ki; sıkışırdık ama pekala sığardık o arabaya.Ve işin en komik yanı görümcem araba meraklısıdır gelir gece yarılarına kadar oturur eşim onu bizim arabayla götürür, bizim arabayada bütün bacıları binmiştir kalabalık bi şekilde ama her zman sığılmıştır.Yanlış anlaşılmasın derdim arabaya binmek değil, ben otobüs delisiyim nereye gidersem, kapıda özel arabamız olduğu halde otobüsle gitmeye çalışırım.O gün eve geldim görümcemin yaptıklarını, soktugu lafları anlattım eşime. O haklı olduğum sürece yanımda, kardeşlerine düşkün olduğu halde.''Olayları gelip bana anlattığında, ben aryım kızıyım neden böle yapıyorsun diye kardeşime'' diyor.Yada bana hiç anlatma sen cevabını ver diyor.Ama bu zmana kadar hep sorun olmasın diye sustum.Bizim aramızda bu araba mevzusundan sonra baya bi soğukluk oldu.Onun kocası, benim kuzen,m bu durumu farketmiş ve bi gün tek başına geldi benimle konuştu.İlk baş olayları anlatmak istemedim ama çok üsteledi, bende üstten anlattım.Tabi kızdı eşine.Bende arabayı aldıgında hayırlı olsun dememişim, hatrlamıyorum dememiş olabilirim ama bu bir misilleme midir?madem hayırlı olsun demedin, bende eni arabaya almam.Bu konuda böle geçti konuşuyoruz ama ufakta olsa bi soğukluk var, arada laf sokmalar falann. Geçen gün kuzenim birlikte dışarı çıkalım dedi, diğer kuzenler eşleri kalabalık bi şekilde çıktık.Ardından bizim eve geldik, evin küçüklüğü muhabbeti oldu, kuzenim söyledi bunuda.Bende evet baya küçük dedim, ablası, onlar bu kadarı yapmış siz daha iyisini yaparsınız, bak biz kredi çektik kaç sene ödücez. dedi.O anda delirdim.Çünkü halamların durumunu da kaynanamların ki gibi ve şu anda kuzenimde daire aldı ve kocaman bi daire, yani bunu söyleyen görümcemin evi kocaman ve ona da kaynanası vermiş oluyor.Fakat fark şu ki halamların, tekel bayi var gelir ortak kredi çekildi, ordan ödenecek.Ama kuzenimi yada görümcemi sarsıcak hiç bi durum yok.Şöyleki onların kapıda 4 araba var, görümcemin şahsınada olmak üzere, biz bi taneyi zor aldık.Yani düşünmeden rahatça harcayabiliyorlar.O an cevabı yapıştırmak istedim, siz mi ödüyosunuz, ortadan ödeniyor diye ama kuzenimin kırılmasını istemiyorum.Ve ardından ne dedi biliyor musunuz? Kuzenime abimi soruyor onların kredi taksiti bittimi diye, kuzende ''devam ediyo'' dedi, bak onlar hala bitirememişler.Yani mesaj şu; '' senin annen baban bi daire bile vermedi abinlere hala taksit ödüyorlar, benim ailem sana küçük de olsa daire verdi sus''. Bnimde cvplarım var ''senin annen; anne olup çocuklarına bi sevgi veremiyor, manevi yönden hiç bir desteği yok, benim, annemle halamda fazlasyla bunları yapıyor'' daha söylenecek çok söz var.Şimdi şunu soruyorum; sizce kuzenimle bu konuları konuşayım mı, çünkü ben artık patlama noktasındayım, bi yerden sonra söylediğimde ve bunlar kuzenmin kulağına gittiğinde, ''bizim aile gelirimiz onu ne ilgilendiriyor, biz onu sevip, arayıp sorarken, o bunları mı düşünüyor'' demesin, ardında yatan sebebi bilsin istiyorum ama, benim yüzümden sorun yaşamalarını da istemiyorum.Eşim bana bişi olmasından korkuyor konuş; rahatla diyor ama.Hamileyim şu anda o yüzdende çabuk sinirleniyorum.NE yapayım sizce?[/
FONT]

bence hiç konuşup daha fazla sinirlerini bozma.bide hamilemişsin strese ne gerek var kocandan laf yok evin işin ayrı bırak lafını soksun gülgeç o sinir olsun duyma gitsin...sende arada laf atarsın rahatlarsın....:KK45::KK64:

görümcenle mesafeni koru üsteki arkadasin dedigi gibi ne derse salla gitsin...kuzenine anlatipta hem onlarin arasini hemde kendinle kuzenin arasini bosuna bozma...:KK34:

bence hiç konuşup daha fazla sinirlerini bozma.bide hamilemişsin strese ne gerek var kocandan laf yok evin işin ayrı bırak lafını soksun gülgeç o sinir olsun duyma gitsin...sende arada laf atarsın rahatlarsın....:KK45::KK64:

Bu zamana kadar elimden geldiğince sustum; duymamaya çalıştım zaten.Çünkü iki taraflı akrabalık var, hem eşimi hemde kuzenimi üzmek istemiordum.Ama şu anda belki de hamileliğinde etkisiyle çok fevri çıkışlarım oluyor :KK59: Teşekür ederim zaman ayrıp, fikir verdiğin için:KK69:

konuyu sonuna kadar okudum.Bence siz görümcenize bir defa gıcık olmuşsunuz ve söylediği herşydn hep laf soktuğunu vs. çıkarıyorsunuz.Haklıda olabilirsiniz , belkide gerçkten laf sokuyor sizi sinir etmek için yapıyorda olabilir.Bence madem hamilesiniz hiç kendinizi sıkıntılı bir duruma sokmayın sölediklerine pek kulak asmayın , çünkü durup dururken siz gdip kuzeninize anlatırsanız böle ble diye belkide görümceniz hiç öyle bişy ima etmdm o öyle anlamış deyip işin içindn çıkabilir size açık açık birşey söylemediği sürece bir atakta bulunmayın .Bence bebeğinizi kucağınıza alana kadar bu konudan uzak durun.

görümcenle mesafeni koru üsteki arkadasin dedigi gibi ne derse salla gitsin...kuzenine anlatipta hem onlarin arasini hemde kendinle kuzenin arasini bosuna bozma...:KK34:

İşin en komik yanı da o; mesafeyi onlar koyup, onlar kaldıryor, biz sabitiz. Beni durduran en büyük etkende, benim yüzümden sorun yaşamaları ihtimali zaten. Ama böylede ben eşimle sorun yaşıyorum. Sabredemiyorum, ona anlatıyorum, o da üzülüyor, ablası böyle bir saçmalık yaptığı için.

konuyu sonuna kadar okudum.Bence siz görümcenize bir defa gıcık olmuşsunuz ve söylediği herşydn hep laf soktuğunu vs. çıkarıyorsunuz.Haklıda olabilirsiniz , belkide gerçkten laf sokuyor sizi sinir etmek için yapıyorda olabilir.Bence madem hamilesiniz hiç kendinizi sıkıntılı bir duruma sokmayın sölediklerine pek kulak asmayın , çünkü durup dururken siz gdip kuzeninize anlatırsanız böle ble diye belkide görümceniz hiç öyle bişy ima etmdm o öyle anlamış deyip işin içindn çıkabilir size açık açık birşey söylemediği sürece bir atakta bulunmayın .Bence bebeğinizi kucağınıza alana kadar bu konudan uzak durun.

Haklı olabilirsiniz, kere gıcık olduğum için, sürekli laf sokuyormuş gibi geliyor, olabilir.Ama eşimde haklısın öle sölemesi yanlış gbilerinden destekliyor beni.Acaba üzülmeyeyim diye mi öle davranıyor.Bunun üzerine bi kere daha düşünicem, benim takıntım olma ihtimalini düşünmedim hiç.

canım benim kafana takma bak bide hamileymişsin.benimkilerde ev verdi inan havalarından geçilmiyor verdikleri evde 80m2 aynı yani birde insan evi bir tadilata sokar nerdeeeeeeee evlendik evleneli tadilat yaptırıyoruz,durumlarıda çok iyi...:KK51::KK51::KK51:

Haklı olabilirsiniz, kere gıcık olduğum için, sürekli laf sokuyormuş gibi geliyor, olabilir.Ama eşimde haklısın öle sölemesi yanlış gbilerinden destekliyor beni.Acaba üzülmeyeyim diye mi öle davranıyor.Bunun üzerine bi kere daha düşünicem, benim takıntım olma ihtimalini düşünmedim hiç.

şimdi hamilesiniz ,eşinizde hassas olduğunuzun farkındadır belki oyüzdn size haklısın gibi şeyler diyip sizi kırmamak istiyordur.Aksini yapsa eşinizede kızabilirsiniz çnnkü belki eşinizde buyüzdn öyle yapması yanlış falan diyordur.Belkide gerçkten laf sokup sizi sinir etmek için yapıyordur ama bnce büyük ihtimalle siz bir defa gıcık olmuşsunuz dediklerinde hep başka ima arıyorsunuz hamile olmanızda etkili ama dediğim gibi sizin yüzünüze açık açık birşey söylemediği sürece bu durumdn uzak durun. Kendinizi üzmeyin :KK71:

canım benim kafana takma bak bide hamileymişsin.benimkilerde ev verdi inan havalarından geçilmiyor verdikleri evde 80m2 aynı yani birde insan evi bir tadilata sokar nerdeeeeeeee evlendik evleneli tadilat yaptırıyoruz,durumlarıda çok iyi...:KK51::KK51::KK51:

Neden böyleler anlamıyorum. Ben de görümceyim, inanın bırakın yengemlere laf sokmayı, annem bi yanlış kelime söylese onlara; bağırıp çağırıyorum ve sürekli yengelerimin yanındayım.Demk 80m2 ev verip, başa kakan sadece bunlar değil rahatladım :KK1: İyiki yazdın

şimdi hamilesiniz ,eşinizde hassas olduğunuzun farkındadır belki oyüzdn size haklısın gibi şeyler diyip sizi kırmamak istiyordur.Aksini yapsa eşinizede kızabilirsiniz çnnkü belki eşinizde buyüzdn öyle yapması yanlış falan diyordur.Belkide gerçkten laf sokup sizi sinir etmek için yapıyordur ama bnce büyük ihtimalle siz bir defa gıcık olmuşsunuz dediklerinde hep başka ima arıyorsunuz hamile olmanızda etkili ama dediğim gibi sizin yüzünüze açık açık birşey söylemediği sürece bu durumdn uzak durun. Kendinizi üzmeyin :KK71:

Ben eşime olayları anlattığımda, o arayıp kızmak istiyordu; ben durduruyordum.Şimdi soru işaretleri oluştu prettywitch, söylenenler blöf müydü?Şimdi kaldırıp kavga edicem sen bana blöf mü yapıon diye :KK1: Bebiş de halasına gıcık oluyordun zaten, annesini üzüyor diye :KK33:

Canim bence kuzenine anlatma. Onlarin arasi açilirsa hakli olsan dahi sen sebep olmus olursun. Bu da hos bir durum olmaz, gunah.
Belki de hamileliginden dolayi gorumcenin soyledigi çogu seki kendi uzerine aliyorsun. Belki de gerçekten sana laf çarpiyor, bilemiyoruz. Bence en saglikli sey, gorumcenle skinti yasadigin zaman bire bir onunla konusman. Birbirinize anlatmaya baslarsaniz bu isin sonu gelmez ve is çigirindan çikar. Sen sayet aradaki sorunlari, yanlis anlamalari ve sogukluklari a$mak istiyorsan bunu gorumcenle halletmelisin. Digerlerine aksettirmen kotu sonuçlar dogurabilir.

vallahi okuyunca içim şişti ama görümcenize değilde,sizin böyle şeylere bu kadar takılmış olmanıza...

yok verdikleri daire 80 mk,yok kaynanam misafirlere yemek yapmıyor,yok görümcem bizi arabasına sığdıramadı...

arkadaşım kendinizle veya bebeğinizle sorununuzmu varda böyle şeyleri dert ediyorsunuz Allah aşkına...

hepimizin eşlerimizle veya yakınlarımızla sorunlarımız var kimsenin evliliği 4/4 lük değil...

ama bazen burdaki eski topikleri falan geziyorum...hemcinslerimiz nelerle imtihan oluyor ve şükrediyorum tavsiye ederim sizde yapın bunu o zaman

daha farklı görebilirsiniz bazı şeyleri

Allah (cc) bebeğinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayıda nasip etsin...

vallahi okuyunca içim şişti ama görümcenize değilde,sizin böyle şeylere bu kadar takılmış olmanıza...

yok verdikleri daire 80 mk,yok kaynanam misafirlere yemek yapmıyor,yok görümcem bizi arabasına sığdıramadı...

arkadaşım kendinizle veya bebeğinizle sorununuzmu varda böyle şeyleri dert ediyorsunuz Allah aşkına...

hepimizin eşlerimizle veya yakınlarımızla sorunlarımız var kimsenin evliliği 4/4 lük değil...

ama bazen burdaki eski topikleri falan geziyorum...hemcinslerimiz nelerle imtihan oluyor ve şükrediyorum tavsiye ederim sizde yapın bunu o zaman

:KK9::KK9::KK9::KK9:ayrıca evden o kadar şikayetçiyseniz kiraya çıkın:KK34:rahat edemediğim evde niye oturayım:KK50:

Canim bence kuzenine anlatma. Onlarin arasi açilirsa hakli olsan dahi sen sebep olmus olursun. Bu da hos bir durum olmaz, gunah.
Belki de hamileliginden dolayi gorumcenin soyledigi çogu seki kendi uzerine aliyorsun. Belki de gerçekten sana laf çarpiyor, bilemiyoruz. Bence en saglikli sey, gorumcenle skinti yasadigin zaman bire bir onunla konusman. Birbirinize anlatmaya baslarsaniz bu isin sonu gelmez ve is çigirindan çikar. Sen sayet aradaki sorunlari, yanlis anlamalari ve sogukluklari a$mak istiyorsan bunu gorumcenle halletmelisin. Digerlerine aksettirmen kotu sonuçlar dogurabilir.

Görümcem konuşmuyor ki, araba olayında kuzenim kızmış, git konuş gönüllerini al demiş.Geldi neden böyle yaptın diyorum, yaptığı bi çok şeyi söylüyorum, ben öle demek istememiştim; yanlış anladınız diyo.Biri, ikisi herşeyi mi yanlış anlıyoruz dedim.Yaptıklarını yada sölediklerini açıklayacak bi savunma bulamıyor, herşey havada kalıyor yine.Ama dediğiniz gibi en sağlıklı söylememek sanırım, benim yüzümden bi sorun yaşanmamalı.

Keşke dediğiniz gibi kafaya takmamayı başarabilsem.Emin olun ki bu durum en çok beni sıkıntıya sokuyor, başımna ağrılar giriyor onun yüzünden .Tabiki herkesin evliliğinde sorunlar var.Anlattıklarım sadece bir kısmı, üst üste gelince bazı sorunlar da büyüyp dert oluyor.
amin işallah kuzum sağlıkla gelir dünyaya :KK49:

:KK9::KK9::KK9::KK9:ayrıca evden o kadar şikayetçiyseniz kiraya çıkın:KK34:rahat edemediğim evde niye oturayım:KK50:

Bana kalsa bi gün durmam ne o lafları dinlerim, ne de onların kahrını çekerim.Ama eşim ailesini ezip gitmez,onlar bana daire verdi ben onları basıp kiraya gitmem der.Ben de onu üzmek istemiyorum.Çünkü bizim aramızda bi sorun yok ve o her zman benim yanımda.:KK34:

keşke benim eşimin aileside 80 m2 ev verseydi. inanın dert etmez onu bulabildik diye şükrederdim.
eşinizle konuşun çocuk da olacak ev küçük geliyor deyin satıp biraz kredi çekip daha büyük bir ev alın. zorluk çekmeden daha iyisine sahip olamazsınız. görümcenizin söylediklerine de çok takılmayın kuzeninize anlatmayın Allah korusun araları bozulur bu defa ara bozan gelin olursunuz.

keşke benim eşimin aileside 80 m2 ev verseydi. inanın dert etmez onu bulabildik diye şükrederdim.
eşinizle konuşun çocuk da olacak ev küçük geliyor deyin satıp biraz kredi çekip daha büyük bir ev alın. zorluk çekmeden daha iyisine sahip olamazsınız. görümcenizin söylediklerine de çok takılmayın kuzeninize anlatmayın Allah korusun araları bozulur bu defa ara bozan gelin olursunuz.

Ben nankör biri değilim; tabiki bende şükrediyorum ve bu daireyi almak için çabalaynların olduğununda farkındayım.Ama zaten var, varken neden böyle.Verilen yerin eni boyu belliyken bize saray verilmiş gibi laf sokmalar, başa kakmalar neden?Keske onlar vermesydi biz çalışıp alsaydık.Sanırım ikinci çocuktan sonra bi ev alırız:44:
yorum için teşekürler sanırım dedğiniz gibi en iyisi anlatmamak.
İşallah sizde ev sahibi olursunuz yakın zamanda.:KK34:

X