• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğuma tavrını yanlış anlamış olabilir miyim?

dilaradiyebirii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
1
0
1
26
Merhaba arkadaşlar
Benim 2 yaşında bir oğlum var. Hamilelik sürecimde görümcem bekardı ve o süreçte bana çok destek oldu oğluma işleme battaniyeler hazırladı ilk hediyelerini o aldı benden daha heyecanlıydı yani. Doğumdan sonraki süreçte de öyleydi hala da öyledir doğum gününü bile iki defadır gece 12 de kapıya gelip kutluyor yeğenine çok düşkün. Ben çalışırken benim oğluma kayınvalidem bakıyor. Dün iş çıkışı oğlumu almaya gittim. Oğlum görümcemin odasının kapı arasında duruyordu . Görümcem sanırım nişanlısıyla tartışıyordu ( uzun süredir aileler arasında problem yaşıyorlar) telefonla konuşurken odasına girmek istedi sanırım . Aniden oğlumu ittirip kapıyı kapatmaya çalıştı . Oğlum yüzüstü düşüp alnını kalorifere çarptı. Ben koridorun sonundan koşana kadar kayınvalidem kaptı çocuğu. Yüzünün bir tarafı kan içindeydi görünce aklım gitti. Yine de sabrımı korudum hiçbir kötü söz söylemedim . Kayınvalideme çocuğu vermesini söyledim ısrarla çocuğu uzaklaştırıp kucağında sallamaya çalıştı. Biraz sesimi yükseltip aldım oğlumu. Hemen eşimle acile gittik iki tane minik dikiş atıldı evimize döndük . Dünden beri arıyorlar açmıyorum eşim konuşuyor. Gelmek istediler kabul etmedim . Garip şekilde kayınvalideme daha çok kızdım hem yaralı çocuğu annesinden uzaklaştırıyor hem de çocuk ağladıkça susturmaya çalışıyor. Çocuğun canı yanıyor yani neyi amaçladı anlamadım orda . İlk defa başımıza böyle birşey geldi o da ne yapacağını şaşırdı muhtemelen. Ben de be düşüneceğimi şaşırdım ya biri akıl versin. Dünden beri arayıp duruyorlar görümcem çok üzülmüş ağlamış hastaneye arkamızdan gelmiş ama biz çıkmışız . Şimdi bide nasıl güvenip çocuk bırakırım bunlara ?

Merhaba arkadaşlar
Benim 2 yaşında bir oğlum var. Hamilelik sürecimde görümcem bekardı ve o süreçte bana çok destek oldu oğluma işleme battaniyeler hazırladı ilk hediyelerini o aldı benden daha heyecanlıydı yani. Doğumdan sonraki süreçte de öyleydi hala da öyledir doğum gününü bile iki defadır gece 12 de kapıya gelip kutluyor yeğenine çok düşkün. Ben çalışırken benim oğluma kayınvalidem bakıyor. Dün iş çıkışı oğlumu almaya gittim. Oğlum görümcemin odasının kapı arasında duruyordu . Görümcem sanırım nişanlısıyla tartışıyordu ( uzun süredir aileler arasında problem yaşıyorlar) telefonla konuşurken odasına girmek istedi sanırım . Aniden oğlumu ittirip kapıyı kapatmaya çalıştı . Oğlum yüzüstü düşüp alnını kalorifere çarptı. Ben koridorun sonundan koşana kadar kayınvalidem kaptı çocuğu. Yüzünün bir tarafı kan içindeydi görünce aklım gitti. Yine de sabrımı korudum hiçbir kötü söz söylemedim . Kayınvalideme çocuğu vermesini söyledim ısrarla çocuğu uzaklaştırıp kucağında sallamaya çalıştı. Biraz sesimi yükseltip aldım oğlumu. Hemen eşimle acile gittik iki tane minik dikiş atıldı evimize döndük . Dünden beri arıyorlar açmıyorum eşim konuşuyor. Gelmek istediler kabul etmedim . Garip şekilde kayınvalideme daha çok kızdım hem yaralı çocuğu annesinden uzaklaştırıyor hem de çocuk ağladıkça susturmaya çalışıyor. Çocuğun canı yanıyor yani neyi amaçladı anlamadım orda . İlk defa başımıza böyle birşey geldi o da ne yapacağını şaşırdı muhtemelen. Ben de be düşüneceğimi şaşırdım ya biri akıl versin. Dünden beri arayıp duruyorlar görümcem çok üzülmüş ağlamış hastaneye arkamızdan gelmiş ama biz çıkmışız . Şimdi bide nasıl güvenip çocuk bırakırım bunlara ?
Neyini yanlis anlayacaksiniz bunun? İttirirken gormussunuz ya?

Bırakmayın bir daha. Ne demek 2 yaşındaki bebeği ittirmek? İnsan yanlışlıkla çarpsa tutacağım diye kırk şekle girer. Kvnize gıcık olmakta da haklısınız. Benim de son isteyeceğim şey, neresinin kanadığını bilmediğim çocuğuma endişe içinde koşarken araya giren kvnin annecilik oynaması olurdu herhalde o durumda.

Size ufak bir de olay paylaşayım: Oğlumu kvme pek bırakmazdım bebekken, aşırı pimpirikli olduğumu kabul ediyorum, evhamlanırdım benim kadar dikkat edemez diye çünkü bana nazaran daha rahat bir kadındır. Her ne ise, bir işim çıkmıştı, annem de müsait değildi (Anneme rahat bırakabiliyordum çünkü benim gibi titizlenir çocuk bakımında), hadi dedim kvye bırakayım. Kadının da torunu, itina ile bakacaktır, ben abartıyorumdur vs.
Ama ciddi bir kuralım var; "Çocuğu komşuya vb. gönderme, başında dur".

Ufak çocuk, kendi annemden başkasına emanet etmemişim o yaşına kadar, ilk kez kvye emanet edeceğim ve altını çize çize, üstüne basa basa "Ya komşu çocuklarını çağır birlikte oynasınlar sizde ya tek oynasın gözünün önünde, illa göndereceksen komşuya başında sen de ol tek yollama" dedim. Tamam kızım dedi, sözler verdi "Ya bırakır mıyım hadi gözün arkada kalmasın" dedi de dedi.

Akşam üzeri çocuğumu aldım, eve geldik. Üzerini değiştirirken koltuk altından dirseğine kadar kıpkırmızı bir çizik gördüm. "Noldu kuzum?" dedim, anlattı yavrum. Benim kv, dışarı çıkacağım hemen gelirim diye komşuya bırakmış benim oğlanı. Oğlum da ranzanın merdivenlerinden düşmüş komşuda ve kolu komple çizilmiş. O kadar sinirlendim ki anlatamam. 1 değil, 2 değil belki 3 kere tekrar etmişim "Çocuğu tek bırakma" diye ve hemen verdiği sözü çiğnemiş. Üstelik söylemiyor da bana "Böyle böyle oldu" diye, gizlemeye kalkıyor bir de, sanki fark etmeyeceğim. İlk ve sondu. Çok uzun bir süre kvme bırakmadım oğlumu ve lafımı da soktum yeri geldiğinde.

En kıymetlimiz, çocuklarımız. Görümcenizin tavrının yanlış anlaşılacak bir yanı yok işte ittirmiş bebeğinizi daha ötesi yok.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun öncelikle, gorumce o kadar seviyor vs ama sizin gözünüzün önünde bebeği itmiş resmen..

El mahkum başla bırakacak bir yeriniz yoksa orta noktada buluşmak zorundasınız 😔😔

“Seni bebeğimi iterken gördüm. Göz yanılması mı yaşıyorum? Gerçekten ittin mi? Nasıl böyle bi şey yaşanır?” diye sorsana. Valla bu kadar seven insanın 2 yaşındaki bi bebeği itmesini aklım almadı benim. Ne açıklama yapacak, yüzü kızarmayacak mı bir konuş bence. Bu şekilde bir süre görüşmeyip, sonra üstünü kapatıp eskisi gibi devam etme. Mutlaka bir açıklama bekle.

Back