Görümcem Psikolojimi Çökertti Halen Kendime Gelemedim

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Arkadaşlar nerden başlayayım, nasıl anlatayım gerçekten bilemiyorum ama bir yerlerden başlamak gerek...

Ben 20 aydır evli olmama rağmen hala vajinismus hastasıyım...
Görümcem evlendiğim günden itibaren her gün bana çocuk sormaya başladı...
Biz ilişkiye girememişken çocuğu nasıl düşünelim değil mi...
Tabi durumu da söyleyemiyorum...
Görümcemin sürekli çocuk demesi ve benim çocuk istememem yüzünden belki vajinismus oldum hamile kalma korkusu ile...
Şuanda da halen vajinismus olmama ve çocukları çok sevmeme rağmen hala görümcem yüzünden çocuklara karşı soğuğum...
Vajinismusu yenmeme çok az kaldı...
Ama okulum nedeni ile zaten çocuk yapmayacağım 4 yıla kadar...
Ama içimdeki soğukluk hiç bitmiyor...
Çocuklara bu yüzden yaklaşamıyorum...
Hiçbir zaman çocuğum olsun istemiyorum ve bu durum beni üzüyor...
Lütfen yardımcı olun...

merhaba canım öncelikle umarım bu rahatsızlığın üstesinden gelir ve evliliğinin tadını çıkarırsın.sen birinci aşama olarak vajinusmustan kurtul bak göreceksin arkası kendiliğinden gelecek kendini hazır hissedincede allah'ın izniyle anne olursun.Bence sende bi problem yok .sana görümcen çocuk dayatmasında bulunmasa böyle düşünmezsin zaten.Hem hiç bir engelin olmasa bile kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman çocuk yaparsın.Üzülme görümcen eşinle aranızdaki durumu bilmediğinden sana çocuk soruyordur bence sende uygun bir dille ona düşüncelerini anlat ve bu konuyu bi daha açmamasını söyle.zamanı gelince müjdeyi veririm sana merak etme de.opuyorumnanaktan

Geçmis olsun canim. insaallah bi an önce kurtulursun rahatsizligindan..

Teşekkür ederim canlarım...
neesli görümcem aramızdaki sorunu bilmiyordu elbet ama daha 2 günlük evli insanlara da çocuk yapın denmez ki değil ama...

daha 2 günlük evli insanlara da çocuk yapın denmez ki değil ama

ikigünlük evliğim diyorsun burda 20 aydır diyorsun hangisi dogrubilmiyorumkismile
ayreten gecmiş olsun inş sende görümcene iyi haberinin versin:sinifsinif:

Teşekkür ederim canlarım...
neesli görümcem aramızdaki sorunu bilmiyordu elbet ama daha 2 günlük evli insanlara da çocuk yapın denmez ki değil ama...

sorarlar canım sorarlar hem de önce bebek nerde kaldı diye , olunca da biraz erken olmadı mı diye sorarlar:mymeka:
evliliğimin ilk 6 ayından sonra bu sorulara maruz kaldım ve evliliğimin 3.yılında da anne oldum aynı insanlar bu defa da çalışıyorsun biraz erken olmadı mı diye sordularfisfisfis
anlayacağın insanların yakınlık derecesi ne olursa olsun memnun etmek zorunda değiliz.Nihayetinde kendimiz için bebek yapıyoruz dimi ama.
kaydirigubbakcemile5

2 günlük evliyim demedim ben, iki günlük evli insana çocuk mu sorulur dedim...
Ben 20 aylık evliyim ama 2 günlük evliyken çocuk diyordu...
Yanlış anlaşıldım sanırım...

Tabiki öyle ama çocukları çok sevmeme rağmen şuan sonsuza kadar da çocuk düşünmüyorum...
Artık bilinç altıma nasıl yerleştiyse...

canım zaten yaşın ve eğitimin gereği anne olmaya pek hazır olmadığını düşünüyorum,ve sende zaten bunu dile getiriyorsun...

Çocuk demek sorumluluk demek,kaldı ki daha 20 aylık evlisiniz,hiçbir şey için geç kalmış falan değilsiniz ki...Ama eşinle henüz düzenli cinsel hayat yaşayamıyorken etrafın bu şekilde konuşması oldukca can sıkıcı olur;bunu tahmin edebiliyorum!

Görümcen düşüncesizce hareket etmiş,öyle ya,ilk günden itibaren bunu soruyor diyorsun hele bir eşinizle birbirinizi tanıyın,eğitiminizi bitirin,herşeyi düzene koyun ondan sonra düşünülecek şeyler bunlar...

Ama görümcenin bunu kasıtlı yaptığını sanmıyorum,herhalde bir an önce yeğen sevmek istiyor hepsi bundan ibaret :)))))

Senin yapman gereken ısrarla eğitimin dolayısıyla henüz çocuk düşünmediğinizi belirtmek...

Bence bu durumu eşinlede paylaşmalısın,bazı şeylerde olumlu köprü görevi kurar erkekler. Eşin uygun bir dille kendi kız kardeşine bu durumu açıklasın (vajinusmus olayını demiyorum) kısmet olduğunda ve zamanı geldiğinde çocuk sahibi olmak istediğinizi belirtsin...

biliyorsun sanırım,bende daha 23 yaşındayım ve erken menopozla uğraşıyorum.sanıyorum benim topiğimi okumuştun..Benimde çocuğum olmayacak,ve bunu eşimin ailesi bilmiyor...Ve daha 3 aylık evli olmamıza rağmen annesi bir an önce torun sevmek istiyorum diyor (

Bu gerçekten rahatsız edici bir durum,bunu inan çok iyi anlayabiliyorum.Ama bende eşimde ailesine henüz düşünmediğimizi,daha çok erken olduğunu falan söyleyip söyleyip duruyoruz...Allahtan eşim bu konuda köprü görevi kuruyor,o yüzden sende eşinle bir konuş derim.

Ama lütfen görümcenin bu soruları senin sinirini bozmasın,nacizane ve iyi niyetlikle dediği belli... Tüm bu gerginliğinin daha doğrusu görümcenin istediği çocuk mevzusuna senin takılma nedenin sanıyorum,vajinusmus olayın...

Bende ilk zamanlar eşimle ilişkiye giremiyordum,sana da acil şifalar diliyorum tatlım.Buna emin ol,herşey psikolojik..Zamanla bu sorununu da yeneceksin...

Beni çok rahatlattın teşekkür ediyorum canım...
Ben fazla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum aldığım duyumlara göre bunu istemesinin farklı nedenleri var...
Eşim zaten ona açıklama yaptı yani vajinismusu değil de daha çocuk istemediğimizi ve benim okuma durumum olduğunu baştan söyledi ama görümcem üstüme gelmeyi sürdürdü...
Senin konunu okumuştum. Seninki de gerçekten zor bir durum...
Ama hiçbirşeyden umudunu kesme... Eşin sana karşı anlayışlıysa mutluysan dert değil...

Rica ederim canım.Görümcenin sana kasıtlı davranmasına ise üzüldüm....Umarım bu günleri bir an önce atlatırsınız,sen çevreyi zorda olsa duymamaya çalış. Herkes konuşur,ne yaparsan yap kimseyi memnun edemezsin malesef, böyle tuhaf bir döngü var. Kendimizi ezdirmeden alttan almaktan başka çaremiz yok

canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah durumun düzelir.okulun varsa zaten bitirmeden çocuk düşünme derim ben.ben o hatayı yaptım 3.sınıftayken hamile kaldım derslerimin hepsi kaldı ve şuan çocukla deslerimi veremiyorum çok zor yani ders çalışamıyorsun.görümcenide bu kadar kafana takma hayat sizin hayatınız o ne derse desin bi kulağından girsin diğerinden çıksın o kim oluyor ki senn hayatına karışıyor.:asigim:

tatlım kısa ve net söylüyorum,bi kere boz,arkasını getiremesin,bişey söylemediğini,geçişştirdiğini farkederse herşeyde yorum hakkına sahipmiş gibi hisseder kendini,tecrübeyle sabittir......

çok geçmiş olsun..umarım biran önce attlatırsın kii az kalldını söylüyosun....

bebek için bişey diyemicem hakında hayırlısı olsun..a.s.

Sorununa gerçekten üzüldüm Allah yardımcın olsun. Ama bir de şöyle düşün, zaten bir rahatsızlığın olduğunu söylüyorsun üzerinde baskı var bu bir.. ikincisi yeni evli sayılırsın 20 ay dediğin 1,5 seneden hallice evlilik anca oturur bu kadar zamanda çocuk istememekte haklısın, bunları birbirine eklersek acaba içinde biryerlerde henüz anne olmaya hazır olmadığın ama toplumsal baskı yüzünden bunu da kendine konduramadığın için görümceni kendine bahane ediyor olabilir misin?

Her evli çifte sorulur bu sorular herkeste bunalır sinirlenir.. bende sinirleniyorum ama diyoemiyorum ki size ne kardeşim! olur olmaz herkesin gözü üstünde sanki onlara doğuracaksın ya...

Neyse canım konuyu dolandırmayayım; eğer ki sen kendi içinde hazır değilsen ve bu yüzden görümcenin bu davranışları sana batıyorsa ve sen bunun farkına varırsan o zaman bu insan sana bu kadar üzüntü veremez hatta hiçbirşey yapamaz.

Çocuk istememekte hiçbir sakınca yok, çocukları sevmek zorunda da değilsin hiçbirşey için hiçbir zorunluluğun yok anne olmak istemiyorsan önce bunu kendi kendine itiraf etmeli ve bu duyguyu aşmalısın ondan sonra kim ne derse desin sinek vızıltısı gibi gelir. Bırak istediklerini desinler.

Anne olmayı istememek kötü birşey değil ben de 5 yıllık evliyim ve daha ancak yeni yeni çocuk için harekete geçiyorum bize de sormuyorlar mı soruyorlar dış kapının mandalları bize patik hediye ediyor ama tınmıyorum çünkü hayat benim bebek benim gerisi hikaye canım sen de böyle düşünmelisin. Gereksiz insanlarla arana kale çek.

Yorumlarınız için teşekkür ederim...

nemida aslında çocuk istiyor ama görümceme malediyor değilim. Çocuk istemiyorum. Soğudum çünkü çocuklardan. Zaten çocuk için daha çoook erken. Okulum herşeyden önemli şuan...

Daha yaş olarak genciz ya,ondan istemiyorsun...

30lu yaşlarda ayyy bebişim olsun dersin yerimseniben o yaşlarda hormonlarda tavan yapacak,annelik iç güdüleri falan...Şimdi yaşımız durumumuz gereği istemiyorsun.

Neyse canım,Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin...Zamanı geldiğinde zaten herşey kendiliğinden oluyor. Bazı şeylerde de istediğin kadar plan yap,olmayacağı varsa olmuyor...Sen okula,eşine ve en önemlisi kendine geleceğine odaklan...Gerisi vız

Öyle canım...
İlerde ben de isterim herhalde ama şuan ne istiyorum ne de uğraşabilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…