- 7 Ağustos 2013
- 126
- 56
- Konu Sahibi sekerlifindik
Merhabalar. Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum ben. Taze bir görümceyim ben daha doğrusu olacağım inşallah :) mesleğe ilk başladığımda 30.000 kredi çektim aileme yük olmamak adına her şeyimi evimi, eşyalarımı kendim aldım. Neyse abimin nişanı var, ben nişan alışverişine gitmek istemedim. Annem de gitmek istemedi gençler kendileri seçsin biz karışmayalım diye ama kızın kardeşi annesi gittiği için annem de gitmiş. 6.000'e tektaş ve ayrıca 28.000'e altın alınmış. Kızın ailesi demiş ki bizim oranın adetleri böyle nişanda 6-7 üçlü burma, set, yüzük bi de gelinin kardeşlerine altın takılır. Bizim ailede de öyle bir adet yoktur daha doğrusu bu açgözlülük diye sayılır bizim sülalede, herkes çocuğu için en iyisini istediğinden kendi gücü yettiği kadarını takar. Bu arada abim altınlar vs için bir kuruş dahi para harcamadı. Anne ve babamın yıllarca biriktirdiği o paradan sadece nişan takıları için 34.000 harcandı. Daha henüz kızın kardeşlerine, kıza, kayınvalideye kıyafet vs alınacak, nişan masrafları var, üstelik Ankara'da çok çok lüks bir mekanda istiyorlar. Ben gidip kendi kıyafetimi ayakkabımı maaşımdan aldım. Yük olmamak için. Bu gün işte bu altın mevzularını duydum haliyle kızdım. Gelin neyse de kardeşlerine altın almak hangi yörenin adetinde var? Hayır ben aileme bir gram yük olmamak için köpek gibi doğuda ailemden 1.000 km uzakta çalışıyorum, bunu düşünmem çok mu anormal? Babam ve abimle tartıştım. Babam da sana mı kaldı benim yapacağım masraf dedi... Babamın da hala borçları var biliyorum, sırf sorun çıkmasın diye yapıyor. Kıyafet alışverişine gelmiyorum dedim. Lütfen yanlış anlamayın kıza kesinlikle kızmam/ laf söylemem/ surat asmam yok. sadece anlayamıyorum bu kadar abartmanın ne anlamı var? Aldığı set de o kadar kötü ki, bir şey diyemedim kalbi kırılır diye. Gösteriş olsun diye full altın kalın bir şey beğenmiş. Oysa aynı fiyata suyolu pırlanta setleri de vardı, daha kibar dururdu madem ondan alsaymış. Annem de kızı kendi beğendiği için bir şey diyemiyor. Gerçekten kimse kırılmasın diye bir şey demiyorum ama bunlar kızdan o kadar soğuttu ki.