• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce olacağım nasil davranmaliyım ?

Aranızda kaç yaş var gelinle yani bende görümceyim yengelerim benden en az 20 yaş büyük kontağım çok az :) başta böyleydi duvarı onlar ördüler bende susmaya devam ettim bunu onlar istedi aramda hiç bir tartışma kavga yok. Görünce sarılırız sohbet eder kahve içeriz bukadar hastalık olur Allah korusun cenaze olur doğum olur doğum günü olur araşırız sadece bu özellikle arama hal hatır sorma sıfır ben kendim defalarca aradım ama kendiliğinden hiç beni aramadılar istemiyorum da bu Saaten sonra çünkü beklentiyi kesince ben çok daha mutlu bir insan olmaya başladım 🙂 genel olarak yani arkadaşlıklarda da öyle sende öyle ol kötü olma ama çok iyi de olma başta nasıl başlarsa öyle gider bunu sakın unutma
Benden 7 8 yas kücük ben zaten genel olarak hemen samimi olan biri degilim kimi kendini begenmis der oysa ki cekinirim cok samimi olup gün sonunda kırılmaktan korkarim

Karşınızdaki kişinin algısı önemli kusur ararsa onu bulur meziyet ararsa onu bulur bizim bir gelinimiz var tiyatro izleyicisi gibi izler bizi planlı davrandığı gardını aldığı çok belli çok itici ben de ona uzağım çok gerekmedikçe muhatap olmam diğer gelinimiz sevecen ben de ona göre davranırım sebeplerini özel günlerini atlamam davet ederim giderim birlikte plan yaparım
Yani ben kusur arayacak biri degilim kardesimle mutlu olsunlar yeter gerek nisam gerek dügün süresince fikrim sorulmadan herhangi bir konuda fikrimi dahi söylemem

Hem görümceyim hem gelin. İkisi olarak da yorum yapıcam. Görümce olarak kardeşimin eşi ile samimiyim arkadaş gibiyiz yan yana geldiğimiz zamanlar öyle benden filan çekinmez kendini filtrelemez yanımda neyse odur olduğu gibi rahattır kavgalarına sorunlarına ailemle olan ilişkilerine hiç karışmam dışarıda tutarım kendimi isterse annemle babamla birbirini yesin umrumda değil :) bana nasıl davranıyor ne hissediyorum o önemli. Gelin olarak yorum yaparsam görümcemle görüşmüyorum hiç de sevmem selam bile vermem baştan beri de hep mesafeli uzak durdum haklı da çıktım :) bence biraz hisle alakalı hissedersiniz analiz edersiniz.
Biz görümcemle ayni anlattigin gibiyiz annesiyle kavgaliyiz mecbur kalmadikca konusmuyoruz annesinin hatali oldugunu bildiginden hic o konuyu acmiyoruz aslinda tam da öyle olmak istiyorum etliye sütlüye karismayan kendi halinde

Icten davranin, yapmacik olmayin yeter. Bi de kiza karsi da hitaben gelin kiz demeyin sakin. Yalniz bu konuyu nasil bu kadar detayli sekilde kolayca actiniz. Ben yapamazdim. Kizin kk uyesi olmasi ve bdv okumasi ihtimalini yabana atmazdim : D
Gelin kiz demek yerine gelin adayi da diyebilirmisim aynen 😇 Bizde geline ismiyle hitap edilir ya da kızım diyerek gelin kız demeyiz zaten.Olsun görse de sorun yok dedikodusunu yapmadım ki sonucta nasil davranacagim hakkinda fikir aldim 🤭

Yani ben kusur arayacak biri degilim kardesimle mutlu olsunlar yeter gerek nisam gerek dügün süresince fikrim sorulmadan herhangi bir konuda fikrimi dahi söylemem
Biz de sizinle aynı düşüncedeyiz kendi istedikleri gibi süreci yönlendirdiler 2 yıllık evli kardeşim gelinimizin her girdiği ortam buz zavallı annem TRT spikeri gibi tanıtım yapıyor ortam yumuşasın diye ben mesafeliyim görmesem iyi görsem de saygı çerçevesinde idare bu kadar yazacaktım sinirlendim şimdi bir de örnek yazayım bir soru soruyoruz muhabbet olsun diye mesela iş ortamınız nasıl diye "iyi" deyip kapatıyor muhabbete gönlü olsa iki cümle kurar zaten farklı şehir kişileri tanımıyoruz laf olsun diye muhabbet işte hemen lafı ağzımıza tıkıyor ne diyelim canı sağ olsun

Aile tanışması olana kadar iki gelinle iletişime geçmedim. Nişan olurkende "Bir şeye ihtiyacınız olursa çekinmeyin" dedim. Geriye kalan kısımda zaten planları, alacakları vs. Sormadım. Evlenecek yaşa gelmişler, benim tavsiyeme ihtiyaçları yok, olursa kendiler arar dedim.

Bir tanesi sürekli benden fikir aldı, saç modeline kadar soruyordu. Ben de haddim olan kadar fikir verdim. Yemek takımı alacaktı yine sordu, karar veremedi 2 takım arasında kaldı. Birini ben aldım hediye ettim. İsterse diğerini veya başka modellere kendi karar vermesini söyledim.

Mesafeli olun, kendiler size danışmadıkça müdahil olmayın, olurken bile temkinli olun yoksa temel sağlam olmuyor. Gerçi karaktersizse ne yapsanız boş.

Benden 7 8 yas kücük ben zaten genel olarak hemen samimi olan biri degilim kimi kendini begenmis der oysa ki cekinirim cok samimi olup gün sonunda kırılmaktan korkarim
O yüzden hemen samimi olup herşeyi anlatmayın sıkı fıkı olmaya gerek yok bende hemen samimi olup duvara toslayanlardanım insanlar çok pis olabiliyor bazen sen tüm kalbinle temiz oluyosun onların da küçük hesapları oluyor içinde bilemezsin..

Kardesim görevde yilda 2 3 defa gelebiliyor fisrati olmadi

Ay ben de aynen sizin gibiyim. hatta benim görümcem ve arkadaşları bana "soğuk" "kendini beğenmiş" diyorlarmış. Şimdi öyle değiliz samimi olduk ama ben de başlangıçta çok çekinirim. Sizin kardeşiniz görevdeymiş, dolayısıyla tanıştırma fırsatı olmamış. Bu durumda siz çekinmeyin arayın isterseniz, "X (yani kardeşiniz) de görevde, bir ihtiyacın var mı?" gibisinden.

Back
X