• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanıştığım birile 1 ay içerisinde sözlendim ama ısınamıyorum

Yzrel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-4
Puanlar
1
Merhabalar,
ben 24 yaşındayım, yaklaşık bir bucuk ay önce görücü usulü biriyle tanıştım. Mantıken çok uyumluyuz, geleceye karşı aynı bekletilere sahibiz az çok. İki hafta önce sözlendik ama bir türlü ısınamıyorum, kendiside ilgisiz biri gibi. Beni tanımak için pek uğraşmıyor, ben ona yazmadan o bana çok nadiren yazıyor. Hep aşık olup evlenmeyi hayal etmiştim, bana bakınca gözleri parlayacak bir adam hayaliyle bu yaşıma kadar geldim. Belki bu sözlendiğim kişiyi tanıyarak olabilir diye düşündüm ama ısınamıyorum kendimi zorlamama rağmen.
Sizce daha erkenmi bir fikir edinip karar vermek için ? Yoksa aşk evliliğini unutup mantık evliliğinimi seçmeliyim ? Karşı taraftan etkilenemedim, eril enerjisi düşük geliyor, inisiyatif alan birisi değil ama iyi bir insan, çalışkan, dürüst, bu kötü zamanlarda belki ondan daha iyisini bulamaya bilirim.
Ne yapmalıyım lütfen ? Kafam çok karışık.

Yani çocuğun ailesi çok ısrar etmişse evlenmek için evleniyor olabilir. Evlenmek üzeresiniz, ilk heyecan, bu durumda böyle soğuk davranması normal değil. Seni tanımaya gayret etmesi gerekirdi, sonuçta aynı evi, hayatı paylaşacaksınız. Mutsuz olmak yerine ben olsam ayrılırım. Genç yaşındasın neden mantık evliliği yapasın? İstediğin gibi aşk dolu bir ilişki yaşamak varken hem de.

Merhabalar,
ben 24 yaşındayım, yaklaşık bir bucuk ay önce görücü usulü biriyle tanıştım. Mantıken çok uyumluyuz, geleceye karşı aynı bekletilere sahibiz az çok. İki hafta önce sözlendik ama bir türlü ısınamıyorum, kendiside ilgisiz biri gibi. Beni tanımak için pek uğraşmıyor, ben ona yazmadan o bana çok nadiren yazıyor. Hep aşık olup evlenmeyi hayal etmiştim, bana bakınca gözleri parlayacak bir adam hayaliyle bu yaşıma kadar geldim. Belki bu sözlendiğim kişiyi tanıyarak olabilir diye düşündüm ama ısınamıyorum kendimi zorlamama rağmen.
Sizce daha erkenmi bir fikir edinip karar vermek için ? Yoksa aşk evliliğini unutup mantık evliliğinimi seçmeliyim ? Karşı taraftan etkilenemedim, eril enerjisi düşük geliyor, inisiyatif alan birisi değil ama iyi bir insan, çalışkan, dürüst, bu kötü zamanlarda belki ondan daha iyisini bulamaya bilirim.
Mantık olmuyor ya. Mantıken evlenirsin belki geçim derdine,anlaşmaya,sohbete muhabbete ama mantıken kimsenin koynuna giremezsin. Burada aşk ister insan.

bu kötü zamanlarda belki ondan daha iyisini bulamaya bilirim.
Zaman kötü, erkekler kötü buna ben de katılıyorum ama yapma, bundan daha iyisi mutlaka karşına çıkacaktır. Boşanmak da hemen olan bir şey değil yani. Evlenip zamanını boşuna harcama.

Görücü usulü olsa bile evleneceğiniz kişiye karşı heyecan duymalısınız bence. Hiç aşkı yaşamadan evlenmeye ne gerek var. İçinin kıpır kıpır olması gerekirdi şu an. Daha fazla uzatmadan bitir bu ilişkiyi. İkiniz de birbirinizden etkilenmemişsiniz, çok açık.

Bence insanın kalbinin ısınmadığı biriyle evlenmesi çok kötü bir şey. Nasıl aynı yatağa gireceksiniz, birlikte olacaksınız. İnsan sevmediği birine dokunmak bile istemez.. Ben eşimle ilk birlikte olduğumda kalbim yerinden çıkacaktı , heyecanlıydım çok güzel hislerdi.. sevmediğim biri olsaydı elini bile tutamazdım. Yaşın çok genç acele etme lütfen evlenince her şey daha da zorlaşır bir zaman sonra

Yani çocuğun ailesi çok ısrar etmişse evlenmek için evleniyor olabilir. Evlenmek üzeresiniz, ilk heyecan, bu durumda böyle soğuk davranması normal değil. Seni tanımaya gayret etmesi gerekirdi, sonuçta aynı evi, hayatı paylaşacaksınız. Mutsuz olmak yerine ben olsam ayrılırım. Genç yaşındasın neden mantık evliliği yapasın? İstediğin gibi aşk dolu bir ilişki yaşamak varken hem de.
Karşı taraf 29 yaşında, o yüzden bende bazen öyle düşünüyorum, evlenmek için evleniyor olabilir. Ama oda benim gibi içine çok kapalı biri, ne bir arkadaş ortamı var ne de bugüne kadar bir ilişkisi olmuş söylediği kadarıyla. Acaba nasıl davranacağını bilemediğindenmi böyle ilgisiz gözüküyor diye tereddütteyim. Erken karar verip pişman olmak istemiyorum.

Karşı taraf 29 yaşında, o yüzden bende bazen öyle düşünüyorum, evlenmek için evleniyor olabilir. Ama oda benim gibi içine çok kapalı biri, ne bir arkadaş ortamı var ne de bugüne kadar bir ilişkisi olmuş söylediği kadarıyla. Acaba nasıl davranacağını bilemediğindenmi böyle ilgisiz gözüküyor diye tereddütteyim. Erken karar verip pişman olmak istemiyorum.
Çok nadir yazması mantıklı değil ki. İstediği kadar utangaç biri olsun heyecanını seninle paylaşması, seni tanıması gerekir. Çok özensiz davranıyor. Sen de içine kapanık biriymişsin ama onu tanımak için çaba gösteriyorsun. Evlenirseniz aynı evin içinde oturan iki yabancı gibi olabilirsiniz.

evlenmek için evleniyor olabilir
Aile baskısı gördüğü için evlenmek için evlenen erkek çok fazla. Daha şimdiden ilgisiz davranıyorsa evlenince bu ilgi hepten kaybolur. Bence yol yakınken dön. İstediğin gibi aşk dolu bir ilişki bul kendine

Çok mu acelen var, daha 24 yaşındasın.
Ne oldu bilmiyorum abla, bana çok görüçü geldi ama hep hayır dedim, aşık olup evlenmek istiyorum dedim aileme. Ama bu son zamanlarda arkadaş çevremdeki herkes evlendi, mantığımın uyuştuğu biriyle karşılaşınca neden olmasın dedim ama bir türlü olmuyor. Zamanla olur diye denemeye devam ediyorum

Benim 3 ablam var üçü de görücü usulü evlendiler onların nişanlılık dönemlerini hatırlıyorum da telefon ellerinden düşmezdi o heyecanları sürekli konuşma görüşme istekleri... Gördüğüm kadarıyla sende de karşı tarafta da bunlar olmamış. Belki de sözlendiğin kişi ilgisiz olduğu için sende ısınamadın.

Nişanlılık süreci zaten bunun içindir birbirinizi tanırsınız, severseniz evlenirsiniz ama ısınamaz ve ortada bir sevgi oluşmazsa ayrılırsınız. İlişkiniz bu şekilde devam ederse evlenmeyin derim.

Su an mantikli gorunuyor ama evlenince icinden baska biride cikabilir. Ki evlenmek.iki tarafli buyuk sorumluluk her anlamda sevmedigin insanla kulfet gelir. Ki kimi secersen sec senin sectiginde, ailenin sectigide birgun kotu cikabilir. O yuzden bence evlilik ancak ask ugruna alinacak bir risk ve zahmet. Aksi halde ne gerek var diye dusunuyorum, dertsiz başa dert. Hem erkekler bence elde etmek icin emek harcamadiklari kadinlara saygi duymuyorlar, esya alir gibi evlenmek, uzerine de bu muameleyi görmek neden?

Merhabalar,
Daha 24 yaşındasın neden görücü usulü? Ailene severek evlenmek istiyorum demişsin. Yakınların, arkadaşların evleniyor diye sırf tek kalmamak için evlenilmezki. Evlilik ciddi sorumluluk gerektiren bir kurum. Elektrik alamadıysan hoşlantı yoksa , bu kişiyle geleceğe dair bir şey düşünemiyorsan ayrıl derim. Tanımadan,etmeden hemen söz nişan evlilik çok tehlikeli geliyor bana. Kaldı ki burda çok severek evlenmesine rağmen türlü türlü sorunlar yaşayanlar da var. Nasip, kısmet bu işler. Bence acele etme.

Daha 24 yaşındasın neden görücü usulü? Ailene severek evlenmek istiyorum demişsin. Yakınların, arkadaşların evleniyor diye sırf tek kalmamak için evlenilmezki. Evlilik ciddi sorumluluk gerektiren bir kurum. Elektrik alamadıysan hoşlantı yoksa , bu kişiyle geleceğe dair bir şey düşünemiyorsan ayrıl derim. Tanımadan,etmeden hemen söz nişan evlilik çok tehlikeli geliyor bana. Kaldı ki burda çok severek evlenmesine rağmen türlü türlü sorunlar yaşayanlar da var. Nasip, kısmet bu işler. Bence acele etme.
Ayrıca o seni tanımak için çabalamıyor, sen yazmadığın sürece nadiren yazıyor. Hiç gerek yok bence tanımaya. İlişkiyi bitir gitsin. Hayat senin, karar senin tabi

Ne oldu bilmiyorum abla, bana çok görüçü geldi ama hep hayır dedim, aşık olup evlenmek istiyorum dedim aileme. Ama bu son zamanlarda arkadaş çevremdeki herkes evlendi, mantığımın uyuştuğu biriyle karşılaşınca neden olmasın dedim ama bir türlü olmuyor. Zamanla olur diye denemeye devam ediyorum
Başta ısınamazsan olmuyor o iş canım, boşuna oldurmaya çalışma. Çok gençsin, önce meslek, iş ve kariyer bunları düşün. Kendini garanti altına almadan ve iyice tanımadan evlenme sakın, çevremdekiler başını yaktı diye sende mi yakacaksın?

Ben mesela birini uzun süre tanımadan, görüşlerini, beklentilerini, hayallerini bilmediğim birisiyle evlenemem. Annesine düşkün mü, ailesiyle arası nasıl, ne mezunu, ne işte çalışıyor, hayalleri neler, evlilikten beklentileri neler, hayvansever birisi mi, kendini geliştirmeye açık birisi mi, sorumluluk sahibi mi, ev işlerinde yardımcı olur mu , bazı günler dışardan yemek yer miyiz, gezmeyi ,kitap okumayı, doğayı sever mi, içine kapanık mi girişken mi , akrabalarıyla muhabbeti nasıl çok misafiri gelir mi gelmez mi, nasıl yemeklerden hoşlanır etçil mi otçul mu :))), kültürü, yöresi, siyasi görüşü, cinsellikte nasıldır libidosu yüksek mi vb. Birçok şeyi merak ederim açıkçası. Sevmeden görücü usulü evlenip benimle çok ilgilenmeyen, konuşmak için can atmayan ,merak etmeyen bir erkekle yatamam, aynı yatağa giremem. Ona dokunup sarılmam, ilişkiye girmem için sevmem gerekir.

Back