How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Görme Kaybı lütfen bakin :(

16 yıldır gözlüklüyüm.0.75 ve 0.50 ile başlayan serüvenim şuan 4.25 ve 4.75 olarak devam ediyor.
Üstelik 'keratakonus' hastasıyım.Yani kornea bağlarında incelme var.Sonu kornea nakli :)
6 ayda bir doktordayım.Gözlüklerimi taktığım sürece sorun yok .
Hiçbir doktor bu zamana kadar bana 'körlük riskin var' demedi.
Hele optikçinin haddine mi düşmüş bana onu demek.Alt tarafı optikçi yani :işsiz:
Bişey olmaz korkmayın.

Bir de 17 yaşına gelmiş kardeşiniz ; neden ensesine vur ekmeğini al kıvamında ?
Bence göz doktoru değil ruh doktoruna ihtiyacı var kardeşinin.
Acil olan konu bu olmalı bence:KK20:

Nasıl yani? Biraz daha açar mısınız?
Numara sabitlenmeden ameliyat etmezler misal 3 derece diyelim 3 derecede sabitlenmesi gerek,ben de gözlük kullanıyorum miyop+astigmat sabitlenmedi.

17-18 yıl oldu heral de 4 derecenin biraz üstü oldu yeni yakın gitmiştim D DeliHA35 dediği gibi küçük derecede başlamıştı.

Görme kaybı olsa doktor söylerdi ama şimdiye kadar gittiğim hiçbir optikçi söylemedi böyle birşey.Ama gözlüksüz göremiyorsa kardeşiniz taksın gözlüğünü,gözlerini kısarak bakar sonra.

Miyopta yani uzagi gormede normal seyler uzak net olmaz yakina gelince gorur.
Gorme kaybinda ise yakininda dahi olsa gorme alaninin bir kismi kaybolur.Mesela suan odanin goruyorsunuz gorme kaybiniz olsaydi yanlari goremezdiniz gibi.

Numarasi kac bilmiyorum ama inceltirlerse camlarini bas agrisi daha az yapar.
Korkulacak bir durum oldugunu dusunmuyorum ama guzel bir doktora gitmesinde fayda var goz asla ihmale gelmez lens kullansa daha iyi hisseder kendini.
Ya aslinda kardeşim cok utangaç ve içine kapanık oldigi icin sanirim bazı yerlerde de dalga geçtikleri icin derdini tam anlatamiyo utaniyo üzülüyor gormuyirum die.

Bundan birkac yıl once uzakta bir köpeği yakın sanıp koşmuş köpek geliyor die arkadaşları gülüp köpek cok uzakta demişler oyle oyle farkettik aslinda gözlerinde sıkıntı olduğunu

babam üniversite hastanesine götürmüş uzaktaki kelimelerin bazılarını okuyamadığı icin gözlük vermişti bizde cok üstünde durmadık cok insan sonucta boyle ama gözlük takınca rahatsız olduğu icin hep çıkarıyormuş burun üstünde duran yerlerden dolayi bas ağrısı ve kulakların orası gevşek durudgu icin rahatsız oluyormuş takmıyordu dün yine devlet hast götürmüşler birkac kelimeyi okumuş diğerlerini seçememiş annemde kardeşim üzülüyor die doktora soru soramamış gözlükçü kardeşimin yaninda konuşmuş kardeşim ondan sonra cok kotu olmuş anne gözüm bukadar kotu mu ben kör mu olacam falan gibi :KK43:

Mesela kardeşim bundan 4.5 yil once de goz kapağı ameliyatı oldu kapakları düşük oldigi icin gormuyo sanmistim kapakları kaldırıldı ama yine kapakları düşük olmus tam düzelme olmadi orda da

gozlukle gorusunu netlestırırsın goruntu gozun arka noktasına duser vs vs nıye kör olsun allah muhafaza bır doktor cocukta yuzde 50 gorme kaybı varsa hastaya muhakkak soyler yada cok bası kalabalıktır soylememıstır bence egıtım arastırmadan randevu alıp sorsunlar kesınlıklıkle goz doktorunun ısı ne baska gozlerı gormuyorsa muhakkak soyler optıkcıye mı kaldınız
ya aslinda mesela duvara asılı bir çerçevede 3 tane koyun olsa o 2 tane görüp rengini de uzaktan farkli seçiyor 2 metre ileri-de tabela da olanların bazılarını görüp diğerlerini tam seçemiyor zaten üniverste hastanesine götürecekler suan kis olduğuu ve maddi acıdan götürmüyorlar yaz tatilinde erzurum yada istanbula getirsinler artik tam öğrenelim nedir ne değildir

Göz doktoru değilim ama tıp okuyorum. Öncelikle göz bebeği büyümesi damlatılan damlayla alakalı. Bir de göz numaralarını yazsaydınız daha ayrıntılı bir şey söyleyebilirdim. Göz numarası 6 olan arkadaşlarım var, kör olma gibi bi durum da söz konusu değil sadece kullandıgı gözlük camı kalınlaşıyor. Benim de 2 mesela numaram. Lens olmadan uzağı göremiyorum neredeyse hiç. Göz bozukluğu aslında bi çok kişide olan fakat dikkat edilmeyen bi durumdur. Gözlük kullanmazsa göz numarasının büyüme sebebi de; gözlük kullanmayınca göz yeterli kalitede göremediği için kendini zorluyor. Zorladıkça da göz numarası artabiliyor ve göz yorgunluğu oluşuyor. Kısaca körlük gibi bir durumun oluşacağını hiç sanmıyorum. O kadar kolay değil kör olmak:) Ayrıca gözlük kullanmak yerine basit bi ameliyatla çizdirebilirsiniz gözü. Kesin çözüm.

Çocukluktan beri gözlüklüyüm. Gençlik yıllarında takmadığım için numaram büyümüştü. Gerçi takınca da büyüdü ama büyüme hızı oldukça düştü.
Şimdi yaş ilerledi ve göz numaram geriye doğru düşmeye başladı.
O yüzden o gözlük kullanılacak. Kardeşinize bunu ısrarla söyleyin.
Gözbebeği ise damladan dolayı büyümüştür. Akşama bir şeyi kalmaz.
Çok çok geçmiş olsun.

Ya aslinda kardeşim cok utangaç ve içine kapanık oldigi icin sanirim bazı yerlerde de dalga geçtikleri icin derdini tam anlatamiyo utaniyo üzülüyor gormuyirum die.

Bundan birkac yıl once uzakta bir köpeği yakın sanıp koşmuş köpek geliyor die arkadaşları gülüp köpek cok uzakta demişler oyle oyle farkettik aslinda gözlerinde sıkıntı olduğunu

babam üniversite hastanesine götürmüş uzaktaki kelimelerin bazılarını okuyamadığı icin gözlük vermişti bizde cok üstünde durmadık cok insan sonucta boyle ama gözlük takınca rahatsız olduğu icin hep çıkarıyormuş burun üstünde duran yerlerden dolayi bas ağrısı ve kulakların orası gevşek durudgu icin rahatsız oluyormuş takmıyordu dün yine devlet hast götürmüşler birkac kelimeyi okumuş diğerlerini seçememiş annemde kardeşim üzülüyor die doktora soru soramamış gözlükçü kardeşimin yaninda konuşmuş kardeşim ondan sonra cok kotu olmuş anne gözüm bukadar kotu mu ben kör mu olacam falan gibi :KK43:

Mesela kardeşim bundan 4.5 yil once de goz kapağı ameliyatı oldu kapakları düşük oldigi icin gormuyo sanmistim kapakları kaldırıldı ama yine kapakları düşük olmus tam düzelme olmadi orda da
Uzaktaki kopegi yakin algilamasinda bir problem var o normal gelmedi bana.
Uc tablodan ikisini gormuyor demissin uzaklasinca yani aciyi genisletince goruyor mu peki bu cok onemli.

Istanbulda gozuksun doktora siz yaninda gidin mutlaka doktora ayrintili her ihtimali sormasini cekingen oldugunu anlatin.

Miyop olunca uzaktaki seyleri okuyamiyorsun. Yani tabelayi görüyorsun fakat ne yazdigini göremiyorsun. Biraz bulanik gibi.

Bu bahs ettigin sey bambaska. Birseyin uzakligi yada yakinligi algilamakta sorun var gibi. Korkutmak istemem fakat nöroloji'ye gitseniz daha iyi olur.

Back