Görme Kaybı lütfen bakin :(

Canım malesef göz ihmale gelmiyor benim eşiminde bir göze kızgın demir parçası kaçmış ve görme kaybı oluşmuş gözlüksüz doğru düzgün göremiyor gözlüklü hd oluyor diyor inşallah iyileşir duam sizinle

Tek göz kusuru uzağı görememe yani miyopluk mu? 9 yaşından beri miyopum, 12 yaşından beri de lens kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım miyop olmakla ya da lens kullanmakla ilgili. Tek sorunu buysa ya aileniz söylenenleri yanlış anlamış, ya doktor kardeşinizi biraz korkutmak istemiş.

Canım korkma. Optisyenin veya eczaci kalfalarinin bilip bilmeden insanlari böyle tedirgin edici sözlerini ciddiye almayin. Miyopta görme kaybı olmaz kesin ve net olarak söylüyorum. O optisyen s...laginin dedigi gözlüksüz görme durumu diym sana. Gozbebeginin büyümesinin sebebi de doktorun göz dibini daha net görebilmek için damlattıği damla. Başka doktora gitmenize gerek yok. Verdiği gözlüğü kullansin. .

Endişe etmeyin.Kardesiniz televizyonu gozluksuz izlerken gözlerini mi kirpistiriyor ? Ben gozluksuz ve ya lenssiz sadece odada televizyon olduğunu gorebiliyorum

Benim kızım 18 yaşında gözlüksüz 1 metreden ileriyi göremiyor.bizim dr da lens önermedi ,korneanın incelmesine sebep oluyormuş ileride lazer ameliyatı olamaz demişti ama sürekli olmamak koşuluyla arada özel günlerde kullanıyor.

Bende ysklasik 10 yildir lens kullaniyorum.. cok nadir gozluk.. uzagi goremiorum tabii..gozluk/lens kullanmadigimda basim agriyodu , basim donuyodu vs. Imkani varsa lens kullansin.

Lazer ameliyat olmak istiyorum aslinda ama hem tekrar bozuluyomus hemde korkuyorum

Gorme kaybi baska birsey gozluk takinca goruyorsa problem yok.
Recetesini at ozelden sabah bakarim sarjim bitti.
Kizlar kardeşim uzaktan araba geldiğini göremiyor taki yaklaşınca araba olduğunu biliyor birkac metre ilerde bir insan gelse seçemiyor taki yaklaşınca görmeye çalışıyor uzakta bulanık taki yakınlarınca belirmeye başlıyormuş babamlar sürekli götürdükleri icon doktorlar net goz sorunu ne die söylememiş yada söylemişse de ailem biraz bilgili olmadığı için goz sıkıntısının ismi nedir bilmiyorlar sadeece goz derceesini degistirip gozluk vermis doktor reçete de suan gozlukcudeymis gözlük sipariş vermişler salı günü gelince reçeyeside ozmaan alabilirler ancak yollarim ozaman size

Miyopta yani uzagi gormede normal seyler uzak net olmaz yakina gelince gorur.
Gorme kaybinda ise yakininda dahi olsa gorme alaninin bir kismi kaybolur.Mesela suan odanin tamamini goruyorsunuz gorme kaybiniz olsaydi yanlari goremezdiniz gibi.

Numarasi kac bilmiyorum ama inceltirlerse camlarini bas agrisi daha az yapar.
Korkulacak bir durum oldugunu dusunmuyorum ama guzel bir doktora gitmesinde fayda var goz asla ihmale gelmez lens kullansa daha iyi hisseder kendini.

Ben de gece gündüz hiç çıkarmadan gözlük kullanıyorum ama sürekli numaram büyüyor anlamadım gitti. Doğum yapayım inşallah lazerle çizdireceğim artık.
Size de geçmiş olsun korkmayın. Araştırma hastanelerine gidin.

Nasıl yani? Biraz daha açar mısınız?
Numara sabitlenmeden doktorlar yapmiyor lazer ameliyati aslinda yapan hastaneler var ama olmamis gibi artmaya devam ediyor numaran.

Normalde bir sene artis olmazsa yapiyorlar ama miyoplarda bir sene durup ertesi sene numara artisi cok oluyor.
Sabitlense dahi numaran lazer sonrasi artma sansi var.En guzeli ameliyat yapmayan bir doktordan bilgi alman tarafsiz.

Bunu bilmiyordum işte. Teşekkür ederim araştıracağım.

numarası yüksek miyoptur. bir de astigmat vardır muhtemelen. korluk filan olduğunu sanmıyorum. öyle bir şey olsa doktor söylerdi. sadece numara değiştiğine göre basit seyler. dert etmeyin. gözlük takmadığı icin bası agriyor muhtemelen. içine sinen seveceği bir gözlük alsın ve hep taksın.

Ben 1 yaşımdan beri göz tembelliği, sol göz kayması ve yakını görememe olan bir Çocuktum. Gözlük takmayı bende hiç sevmezdim, benim de başım ağırırdı/ muhtemelen gözlüğün tam oturmamasından da kaynaklanabilir, kulak atkası basıncı yüksek olunca baş ağrısı tetikler. O küçük yaşlarımda gözlüğü taktığımda bile 50% görebiliyordum. Yoğun tedavi örneğin hem gözlük hem sağ gözüm gündüz kapatılırdı; sol gözdeki tembelliği bastırmak İçin. Bu ortalama 4-5 yıl sürdü tabi. Ne gözlükler kırılmadı saymakta bitmez. En son Türkiye’ye tatile gelmiştik gözlüğü balkondan aşağı attım, yaşım 8 civarı. Tatil esnasında 4 hafta gözlüksüz geçirdim ve o bana göre travmatik bir anı olarak gerçekleşti. Göz kayması ile aşırı baş ağrısı yaşıyordum ve Almanya’ya geri döndüğümde, Yen’i gözlük çıkarttıktan sonra onu seri bir şekilde takmaya başladım. 13 yaşımdan kısa bir süre önceye kadar seri bir şekilde lens taktım. Geçen hafta ilk kez yine gözlük taktım, tabi zorlandım, baş ağrısı, arada bir göz tembelliği ve bulanık görme gibi hisler de yaşanıldı, ama bu süreci aşmadan gözlüğü takmaktan yana olmamakta tabi çok riskli. Gözlükçüye bir yorumda bulunmayacağım. Benim için mühim olan, kız kardeşinizin net olarak hangi rahatsızlığı var? Göz derece ve basıncı ne durumda? İkinci bir göz doktorundan yorum alındı mı?

gozlukle gorusunu netlestırırsın goruntu gozun arka noktasına duser vs vs nıye kör olsun allah muhafaza bır doktor cocukta yuzde 50 gorme kaybı varsa hastaya muhakkak soyler yada cok bası kalabalıktır soylememıstır bence egıtım arastırmadan randevu alıp sorsunlar kesınlıklıkle goz doktorunun ısı ne baska gozlerı gormuyorsa muhakkak soyler optıkcıye mı kaldınız

Rahatsızlığı ne bilmiyorum ama öneli bisey olsa doktor söylerdi bence.benim kızım 8aylikti gözlük kullanmaya başladı yuksek derece hipermetrop var göz doktoru hariç başka doktorlar kaç numara gözlükleri Aaa bu cocuk gormuyorki bulanık görüyor bile dediler düşünün ama ben inancımi hic kaybetmedim inanıyorum düzeltecek yıllar sursede 2 buçuk yasında şuan yeni yeni derdini dile getiriyor gözlüğünü çıkarınca ağlıyor tak göremiyorum diye şükredin beterin beteri var önemli bisey yoktur insllh ben sukrediyorum ya hic gormeseydi diye

o damla geçici görme kaybı yapabilir göz bebeğini büyüttüğü için endişe etmeyin gözlüğünü taksın başka doktora gıdın kör olma durumu olsaydı doktor muhakkak soylerdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…