- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi LargeGemini
-
Canım malesef göz ihmale gelmiyor benim eşiminde bir göze kızgın demir parçası kaçmış ve görme kaybı oluşmuş gözlüksüz doğru düzgün göremiyor gözlüklü hd oluyor diyor inşallah iyileşir duam sizinleArkadaşlar kızkardeşim daha 17 yaşında birkaç yıldır gzoluk kullaniyodu uzağı pek göremiyordu.
Gözlük takmayida sevmez basım ağrıyo die çıkartır nadir kullanır en son doktor kullanmazsa onun icin iyi olmaz gozu daha kötü olur demişti ama kardeşim baş ağrısı nedeniyle yine nadir kullanmaya devam ediyo.
Bugün annemler yine hast götürmüşler doktor bir damla atmis gözüne öğleden sonra bakacam demus niye gözlük kullanmadın die soylemis gözlüğün derecesini değiştirmiş annemde cok üstünde durmamiş gozlukcuye gidince gözlükçü demiş kızınız gözlük kullanmazsa gozu kör olabilir doktorun verdiyi derece bir gozu %40 diger göz %50 görme kaybiymusbizimkile ords yikilmiskar bukadar kotumu yani die bende kızdım niye doktorla detaylı konuşmadınız die.
Kızkardeşim eve gelince o damlanın etkisiyle pek birsey görmemiş korkmuş kör mu oldum falancok üzülmüş bizimkiler uyu dinlen damladan oyle olmuştur demişler.
Aranizda goz doktoru olan yada bilen arkadaşlar boyle durumda biri ilerde kör olabilir mi yaş ilerledikçe birde göz bebeği cok büyükmüş diğer kardeşim dedi gözbebeği cok büyümüş neden acaba falan doktor lens veririm ama lens onun icin iyi değil daha kötü olur demis
Kizlar kardeşim uzaktan araba geldiğini göremiyor taki yaklaşınca araba olduğunu biliyor birkac metre ilerde bir insan gelse seçemiyor taki yaklaşınca görmeye çalışıyor uzakta bulanık taki yakınlarınca belirmeye başlıyormuş babamlar sürekli götürdükleri icon doktorlar net goz sorunu ne die söylememiş yada söylemişse de ailem biraz bilgili olmadığı için goz sıkıntısının ismi nedir bilmiyorlar sadeece goz derceesini degistirip gozluk vermis doktor reçete de suan gozlukcudeymis gözlük sipariş vermişler salı günü gelince reçeyeside ozmaan alabilirler ancak yollarim ozaman sizeGorme kaybi baska birsey gozluk takinca goruyorsa problem yok.
Recetesini at ozelden sabah bakarim sarjim bitti.
Miyopta yani uzagi gormede normal seyler uzak net olmaz yakina gelince gorur.Kizlar kardeşim uzaktan araba geldiğini göremiyor taki yaklaşınca araba olduğunu biliyor birkac metre ilerde bir insan gelse seçemiyor taki yaklaşınca görmeye çalışıyor uzakta bulanık taki yakınlarınca belirmeye başlıyormuş babamlar sürekli götürdükleri icon doktorlar net goz sorunu ne die söylememiş yada söylemişse de ailem biraz bilgili olmadığı için goz sıkıntısının ismi nedir bilmiyorlar sadeece goz derceesini degistirip gozluk vermis doktor reçete de suan gozlukcudeymis gözlük sipariş vermişler salı günü gelince reçeyeside ozmaan alabilirler ancak yollarim ozaman size
Numaran iki sene durmadan cizdiremezsin ama :)Ben de gece gündüz hiç çıkarmadan gözlük kullanıyorum ama sürekli numaram büyüyor anlamadım gitti. Doğum yapayım inşallah lazerle çizdireceğim artık.
Size de geçmiş olsun korkmayın. Araştırma hastanelerine gidin.
Nasıl yani? Biraz daha açar mısınız?Numaran iki sene durmadan cizdiremezsin ama :)
Numara sabitlenmeden doktorlar yapmiyor lazer ameliyati aslinda yapan hastaneler var ama olmamis gibi artmaya devam ediyor numaran.Nasıl yani? Biraz daha açar mısınız?
Bunu bilmiyordum işte. Teşekkür ederim araştıracağım.Numara sabitlenmeden doktorlar yapmiyor lazer ameliyati aslinda yapan hastaneler var ama olmamis gibi artmaya devam ediyor numaran.
Normalde bir sene artis olmazsa yapiyorlar ama miyoplarda bir sene durup ertesi sene numara artisi cok oluyor.
Sabitlense dahi numaran lazer sonrasi artma sansi var.En guzeli ameliyat yapmayan bir doktordan bilgi alman tarafsiz.
Rica ederim :)Bunu bilmiyordum işte. Teşekkür ederim araştıracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?