Görme Kaybı lütfen bakin :(

LargeGemini

Ponçiğin Annesi
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
2.980
4.988
158
Arkadaşlar kızkardeşim daha 17 yaşında birkaç yıldır gzoluk kullaniyodu uzağı pek göremiyordu.

Gözlük takmayida sevmez basım ağrıyo die çıkartır nadir kullanır en son doktor kullanmazsa onun icin iyi olmaz gozu daha kötü olur demişti ama kardeşim baş ağrısı nedeniyle yine nadir kullanmaya devam ediyo.

Bugün annemler yine hast götürmüşler doktor bir damla atmis gözüne öğleden sonra bakacam demus niye gözlük kullanmadın die soylemis gözlüğün derecesini değiştirmiş annemde cok üstünde durmamiş gozlukcuye gidince gözlükçü demiş kızınız gözlük kullanmazsa gozu kör olabilir doktorun verdiyi derece bir gozu %40 diger göz %50 görme kaybiymus bizimkile ords yikilmiskar bukadar kotumu yani die bende kızdım niye doktorla detaylı konuşmadınız die.

Kızkardeşim eve gelince o damlanın etkisiyle pek birsey görmemiş korkmuş kör mu oldum falan cok üzülmüş bizimkiler uyu dinlen damladan oyle olmuştur demişler.

Aranizda goz doktoru olan yada bilen arkadaşlar boyle durumda biri ilerde kör olabilir mi yaş ilerledikçe birde göz bebeği cok büyükmüş diğer kardeşim dedi gözbebeği cok büyümüş neden acaba falan doktor lens veririm ama lens onun icin iyi değil daha kötü olur demis

Benim de gözlerimden birisi bozuk, ancak doktorumun söylediği şey gözlük takmanın göz numarasını büyümesine etkisi olmadığı. Kardeşinizde göz tembelliği olabilir belki. Doktor hiçbir şey açıklamadan gözlüğü yazıp çıkabilirsiniz mi demiş yani? Başka bir doktordan daha randevu alıp detaylı bilgi alın bence, anneniz babanız çok anlamıyorlarsa yanlarında siz de gidin.

Ben onların yanında degilim uzâktayim ondan

Gözlüm takmazsa gözleri daha kötü olur ve derecesini artirrim mutlaja gözlük takmalı demis üniverste hastanesi yok 4 saatlik uzakta baska sehire gitmeleri gerek oda kış oldgu icin maddi sıkıntılardan gidemiyorlar daha önceden babam üniversite hastanesine götürmüştü o zamanda doktor gözlük mutlaka taksin demişti uzağı göremediği icin harfleri okuyamamış bizde yaninda olmadığımız icin doktora daha detaylı soramadık tam öğreneydik doktordan içimiz rahat ederdi ama ailem uzakta memlekette
Bulundukları ilde üniversite hastanesi varsa oraya gitsinler
Görme kaybı olur demişlerde neye göre demişler ?
Kardeşiniz gözlük takmadığı zamanlarda görme sorunu yaşıyor mu ?
mesela televizyon falan izlerse daha net görmek icin gözlerini kısıp açıyı falan

Kız kardeşinizin göz numarasını biliyor musunuz? İleri derece miyoplarda görme kaybı söz konusudur zaten. Bir de gözlük takmanın ya da takmamanın göz numarasına etkisi yoktur. Yaşı küçük, ilerleyeceği varsa buna gözlük müdahale edemez. Lens için de yaşı küçük, göz yapısının oturması lazım.
Göz bebeğinin büyüme sebebi de damlatılan damladan kaynaklı. Başka bir doktora görünmeli.
Bir de şu kendisini doktor sanan optikçi ve eczacılar O konuya girmeyeceğim bile
Edit: Hee görme kaybını optikçi söylemiş. Üstteki üyenin de dediği gibi muayene falan açsın o zaman. Ben bir şey olduğunu zannetmiyorum, miyop işte. Bu çağda gözü bozuk olmayan görme kalitesi düşmeyen kaldı mı? Sıkmayın canınızı

Son düzenleme:
oncelikle damlatilan damla goz bebeklerini buyutur. ve yaklaşık bir gun kotu gorur damla damlatilan kisi. diger konu gorme kaybi gorme tembelligi yuksek ihtimal. kucuk yaslarda tedavisi olan sonra olmayan. kapama tedavisiyle duzeltilen bi tedavi. 17 yas icin kapama yapilmaz. bahsettiginoz bu sanirim. tembelligin tedavisi bu yasta yok diye biliyorum. ancak kotuye gittigini de duymamistim. baska bi doktora daha gorunsun

Görme kaybı siyaha yakınlaşma derecesi olmuyor mu ya?

Konuya girmişken öğreneyim :)

Kardeşim cok utangaç sessiz sedasız açlıktan ölse acim demez bir şey cani çekse utancından söylemez boyle yapıda bir kiz nerde kaldi doktorla konuşmasını beklemek ...

Kardeşim cok utangaç sessiz sedasız açlıktan ölse acim demez bir şey cani çekse utancından söylemez boyle yapıda bir kiz nerde kaldi doktorla konuşmasını beklemek ...
Yanına alıp daha iyi bir hastaneye götüremezmisin yazık günah göz bide başka bişey degil ki Allah esirgesin.

Tam bilmiyorum ama yarin öğrenip yazarrim aslinda annem girmis doktorun odasına annemle k9nusamadim fırsatım olmadı baska kardeşim anlattı evde moraller bozuk durum boyle boyle die benimde duyduğumdan beri canim sıkkın keyfim kaçtı keske diyorum ben orda olsaydim da doktorla konuşup detaylıca öğrenebilseydim nedir ne değildir die

Reçetesini sabah buraya atarsanız bakarız. Keyfinizi kaçıracak bir şey yok, bence sorun da yok. Öyle olsa doktor söylerdi. Mesela benim göz numaram düşmüştü, optikçiyi düştüğüne inandıramamıştım Adam yok mümkün değil diyor. En sonunda doktorumu sordu. Hee o doktor herkese düşük numara yazıyor demişti. Keşke o zaman da okkalı bi cevap verseydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…