Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Görgü Kuralları ile aranız nasıl?
- Konu Sahibi BenTulis
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Vallaha ya görgülü diye geçiniyormuşuz meğer. Ben yemeğim bitince yanımdakininde bittiyse garsonun toplaması rahat olsun diye üst üste koyardım tü bana:jeyyar: Peçeteyi buruşturup tabağa koyardım, el sıkışmasında sevgilim sıkışmadan atlamazdım ama Yarabbi ne çok hata yapıyormuşum yaw!klava:
- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.638
- 723
eşim denizci askerdir bizde bunların çok daha gelişmiş kitapları var...protokolde uyguluyoruz belki hadi evdede yılbaşı doğum günü yıl dönümü tamam ama her gecede böle sıkıntılı yenmezki yemek... eşimle çıkarken uyus olurdum o her yerde her şartta kuralara uygun davranır aman canım ne gerek var...
- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 211
- 163
evet gurbiscim erkekler direk ellerini uzatiyolar ama bunun gosgursuzluk oldugnun farkinda degiller ne yaziközellikle dikkat ettiklerim var elbette
sık sık iş yemeğine çıkıyor olmama rağmen kuralları okuyunca "ne çok hata yapiyormuşum" dedim ve utandım doğrusu
sanırım en çok bu hususta yanlışlıklar yapılıyor.
cogu insan tam tersi oldugunu düşünüyor bundan eminim
sağolasın tulişim oldukça faydalı bilgiler Şeniz
tulişcim sağol verdiğin bilgiler için,hepsini tek tek okudum ama çoğunu zaten biliyordum.
Yalnız ben görgü kuralı olarak sunulan kuralların çoğunu saçma buluyorum,ve bilsem de uygulamıyorum,uygulamaya da niyetim yok.Görgü etrafındaki insanları rahatsız etmemek,saygılı ve kibar olmak olmalı.Yaşı küçük olanı büyüğe takdim etmek mesela,bu olması gereken bişey,kısa süreliğine masadan ayrılırken peçeteyi sandalyeye bırakmak da mesela bir işaret,faydalı bir davranış.
Ama çorbaya ekmek doğramamak falan,bunda bir mana göremiyorum,hele çorbanın dibinde kalanı bırakmak en sinir olduğum şey,bir yudum ekmek bulamayan insanlar varken sırf görgülü olmak adına bile bile tabakta yemek mi bırakılır.İnadıma içerim ben o çorbayı.
İnsan nasıl rahat ediyorsa öyle davranmalı,sınır ise başkalarını rahatsız etmemek olmalı,gerisi fasa fiso,şımarıklık.
Katılıyorum özlemmm,
çorbamı asla bırakmam, bir de şu garsona yardım mevzuu, bazen masalar sıkışık oluyo ve garson rahat uzanamıyo biten tabağı almak için, napim ben de adamcağıza uzatıyorum, eziyet olmasın diye .. görgüsüzüm bu konuda demekki kaydirigubbakcemile3
aboooo ne çok şeyler varmış yahu..
bir peceteyle bile ilgili[ 11 madde var.hangi biri akılda durur.
ah be tülişim nerde bizde böyle lüks lokantalarda yemek yemek.kıyı köşe lokantalarında yeriz.yemek bitince de kalkar tabakları üstüste koyarım bide..ayyy utandım şimdi haa
ama gercekten öğrenilmesi gerekli şeyler.bizler cahil kaldık, eh artık yavaştan öğrenelim..cokacimcoook
canım çok sağol ellerine sağlıka.s./B]
bir peceteyle bile ilgili[ 11 madde var.hangi biri akılda durur.
ah be tülişim nerde bizde böyle lüks lokantalarda yemek yemek.kıyı köşe lokantalarında yeriz.yemek bitince de kalkar tabakları üstüste koyarım bide..ayyy utandım şimdi haa
ama gercekten öğrenilmesi gerekli şeyler.bizler cahil kaldık, eh artık yavaştan öğrenelim..cokacimcoook
canım çok sağol ellerine sağlıka.s./B]
S
seda_17
Ziyaretçi
bunlar basit ve bir çoğu bilinen şeyler :)
ama şu varki çorba az kaldığında kaseyi kendimize değilde dış tarafa doğru hafif eydirerek son kalan çorbayıda kaşığımızla alabiirz ,, kuzenm fenerbahçede oynuo onlara öğretmişler oda geldi bana öretti :)) ordan biliorum yani atmıyorum :)
ama şu varki çorba az kaldığında kaseyi kendimize değilde dış tarafa doğru hafif eydirerek son kalan çorbayıda kaşığımızla alabiirz ,, kuzenm fenerbahçede oynuo onlara öğretmişler oda geldi bana öretti :)) ordan biliorum yani atmıyorum :)
bu akşam iş yerimden arkadaşlarla yemekteydik. şimdi okurken yerlere yattım gülmekten, çünkü neredeyse bu kurallarım tam tersi vardı ortamda:)))
tabii ki bu kuralları bilmek resmi toplantılar açısından çok önemli. Bazı insanların günlük hayatı da bu şekilde olabiliyor. Menü açıkken garson gelmediğini fark edip, onu kendi kendime öğrenmişim. Ama bu mantıklı, çünkü garson hala yemek seçtiğimizi sanıyor.
Ama kalabalık ve sıkışık ortamlarda garsona uzatmamak sanki görgüsüzlük gibi geliyor insana. Tabii yine bulunulan ortama bağlı. Salaş bir balıkçı lokantasıyla lüks sayılabilecek bir İtalyan Lokantası'nı aynı kefeye koyamaz insan.
köftede bıçaksız, çatalla kesmek ayıp değilmiş, bunu öğrenmem iyi oldu. diğerlerinden de aklımda kalanlar olacaktır (umarım).
tabii ki bu kuralları bilmek resmi toplantılar açısından çok önemli. Bazı insanların günlük hayatı da bu şekilde olabiliyor. Menü açıkken garson gelmediğini fark edip, onu kendi kendime öğrenmişim. Ama bu mantıklı, çünkü garson hala yemek seçtiğimizi sanıyor.
Ama kalabalık ve sıkışık ortamlarda garsona uzatmamak sanki görgüsüzlük gibi geliyor insana. Tabii yine bulunulan ortama bağlı. Salaş bir balıkçı lokantasıyla lüks sayılabilecek bir İtalyan Lokantası'nı aynı kefeye koyamaz insan.
köftede bıçaksız, çatalla kesmek ayıp değilmiş, bunu öğrenmem iyi oldu. diğerlerinden de aklımda kalanlar olacaktır (umarım).