• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görevli kadın telefonumu düşürdü

fafintoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
110
70
48
28
Merhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum. Öğrenciyim özel yurtta kalıyorum iki günde bir odada temizlik yapılıyor yurttaki görevliler tarafından. Cuma günü telefonumu basucumdaki komidine şarja bıraktım. Şarj da üçlü prize bağlı o da hemen komidinin dibinde yerde. Sabah da saat 10 falan uyuyorum temizlige gelen kadın acele acele yapıp gitmek için galiba sürekli fişleri çekip pata kute ordan oraya atıyor zaten sürekli. Neyse yine bir anda çekti ki telefonumu küüüüt diye yere düşürdü ama normalde o mesafe ve yükseklikten düşse bişey bile olmazdı ama aşırı şiddetli savurdu attı resmen neyse sese uyandim. Uyku sersemiydim çok anlayamadım "ayyy aman aman ay Allah Allah tüh tüh" falan dedi bıraktı tekrar komidinin üzerine bende bişey yok sandım bakmadim hiç telefona uyumaya devam ettim. Kadın temizliği bitirdi çıktı kalktım baktım şarja takılı olmasına rağmen şarj olmamış. Sarjdan çıkmıştır dedim görünürde de bişey yoktu. Sonra şarja taktım farkettim ki şarj olmuyor şarj olabilmesi için belli acılar gerekiyor, ters olup adaptorun desteklenmesi gibi.
İnternetten baktım şarj soketi oynamış sanırım. 70tl gibi bir masrafı var diyor nette. Ama ben bu durumda napacagimi bilemedim. Yani kadına söylesem kadin hmm tamam dese ee ne diycem. Masrafini istesem nasıl istiycem. İstemesem geçtiğimiz ay eksiye çok düştüm bu ay kit kitinaydi bütçem şuan 70 TL bile beni zorlar açıkçası. Bi yandan da ben her seferinde şarja takıp aci ayarini yapmakla mi ugrasicam. Ne dersiniz siz olsanız napardiniz?

Merhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum. Öğrenciyim özel yurtta kalıyorum iki günde bir odada temizlik yapılıyor yurttaki görevliler tarafından. Cuma günü telefonumu basucumdaki komidine şarja bıraktım. Şarj da üçlü prize bağlı o da hemen komidinin dibinde yerde. Sabah da saat 10 falan uyuyorum temizlige gelen kadın acele acele yapıp gitmek için galiba sürekli fişleri çekip pata kute ordan oraya atıyor zaten sürekli. Neyse yine bir anda çekti ki telefonumu küüüüt diye yere düşürdü ama normalde o mesafe ve yükseklikten düşse bişey bile olmazdı ama aşırı şiddetli savurdu attı resmen neyse sese uyandim. Uyku sersemiydim çok anlayamadım "ayyy aman aman ay Allah Allah tüh tüh" falan dedi bıraktı tekrar komidinin üzerine bende bişey yok sandım bakmadim hiç telefona uyumaya devam ettim. Kadın temizliği bitirdi çıktı kalktım baktım şarja takılı olmasına rağmen şarj olmamış. Sarjdan çıkmıştır dedim görünürde de bişey yoktu. Sonra şarja taktım farkettim ki şarj olmuyor şarj olabilmesi için belli acılar gerekiyor, ters olup adaptorun desteklenmesi gibi.
İnternetten baktım şarj soketi oynamış sanırım. 70tl gibi bir masrafı var diyor nette. Ama ben bu durumda napacagimi bilemedim. Yani kadına söylesem kadin hmm tamam dese ee ne diycem. Masrafini istesem nasıl istiycem. İstemesem geçtiğimiz ay eksiye çok düştüm bu ay kit kitinaydi bütçem şuan 70 TL bile beni zorlar açıkçası. Bi yandan da ben her seferinde şarja takıp aci ayarini yapmakla mi ugrasicam. Ne dersiniz siz olsanız napardiniz?
Kadının huyu belli işte öyle bırakmazdım ve istemezdim yani ne bileyim çekinirdim herhalde temizlik yaparak para kazanıyor yazık derdim herhalde

Ben olsam bir şarj yeri oynamıs telefona açı değiştirerek şarj ediyorum diyee kadına söylemezdim.. ola ki kadın. Bir daha ki geldiğinde eğer yine hızlı hızlı temizliğe girişirse uyanık olup ablacım geçen hafta tlfonumu düşürdünüz sese uyandım ama pek anlamadım şarja taktım bi gariplik vardı şarj almadı şarj yerinde düşmeye bağlı bir sıkıntı olmuş deyiversin bakalım ne diyecek ???

Doğru mu bilmiyorum ama ben söylemezdim ya yazık kadına temizlik yapıyor sonuçta. Kendim gider zorla şarj ederek kullanırdım bir süre :) ama yine de söyleyemezdim.

Bırakmasaydın ortada, madem o kadar değerli.

Yurt bundan sorumlu değil.

Kaç bin ki zaten telefonun? 700 lira çok geliyor?

Telefonumu şarjdayken düşürünce şarj kablom yamulup etkisizleşiyor benim. 4 yıldır belki 20 kere kablo değiştirdim bu yüzden.

Siz önce bir düzgün kabloyla deneyin. Belki de sorun telefonda değil kablodadır.

Bir de ben şunu anlamıyorum ...
Öğrenciler maşallah çok güzel giyiniyor avm’lerde iyi giyim markalarının sıralarında bekliyor en iyi makyaj malzemesi kullanılıyor marka kahve içiyor arkadaşlarla cafelerde falan ..
diyorum ki temizlikçi abla şarj kaplosunu bozmuş ah tüh nasıl vericemm 70₺ zaten bu ay zor kıt geçindim falan..
Ama şarj bozulmasaydı belki de o 70₺ ile beğendiğin bi kazak ne biliyim eyeliner , nemlendirici alırdın ama gözüne gelmezdi belki ..

Öğrenciler maşallah çok güzel giyiniyor avm’lerde iyi giyim markalarının sıralarında bekliyor en iyi makyaj malzemesi kullanılıyor marka kahve içiyor arkadaşlarla cafelerde falan ..
diyorum ki temizlikçi abla şarj kaplosunu bozmuş ah tüh nasıl vericemm 70₺ zaten bu ay zor kıt geçindim falan..
Ama şarj bozulmasaydı belki de o 70₺ ile beğendiğin bi kazak ne biliyim eyeliner , nemlendirici alırdın ama gözüne gelmezdi belki ..
Bende şunu anlamıyorum herkesin durumunu bir sanmanizi

Başıma benzeri durum gelmişti.
Meğer kablom eğrilmiş.
Birinden ödünç alıp başla şarj denesen?

Ya şimdi kadın belki de hatırlamayacak bile. Kaldı ki söylesen bile "benim yüzümden olduğunu ne malum" diyebilir.
Düşürdüğü zaman söyleyebilirdi çünkü kızım kusura bakma bu telefon düştü bi bakar mısın bi sorun olmuş mu diye

Ya şimdi kadın belki de hatırlamayacak bile. Kaldı ki söylesen bile "benim yüzümden olduğunu ne malum" diyebilir.
Düşürdüğü zaman söyleyebilirdi çünkü kızım kusura bakma bu telefon düştü bi bakar mısın bi sorun olmuş mu diye
Bende öyle diyeceğini düşünüyorum çok yaş farkımız yok zaten ama evet keşke uyarsaydi ben o an bişey yok sanmıştım

Bende öyle diyeceğini düşünüyorum çok yaş farkımız yok zaten ama evet keşke uyarsaydi ben o an bişey yok sanmıştım
Birinin eşyasına yanlışlıkla zarar verirsen özür dilersin. O hiç olmamış gibi davranmış. Sana söylemeliydi en azından
Sanırım bu konuda çok yapabileceğin bir şey yok
Tamir ettirirsin, diğer temizlik gününde abla geçen telefonumu düşürmüştün ya arızalandı yaptırmak zorunda kaldım, biraz daha dikkat eder misin bundan sonra, çok sıkıntı oldu benim için diyebilirsin

ogrencisinz allah yardim etsin istede ama kadin ins piskinlige vurmaz

siz hic ogrenci oldununuz mu yurt parasini. adeyemediginz icin aileniz arandi mi belki kizin durumu iyi degildr ewett. ogrencilikte herkes birbirinden odunc alir .kiyafet makyaj malzemesi biz nir dairedr 10 kisi kalirdik ayni odada 4 kisi kalirdk acligimiz toklugumz beraberrdi. herseyi paylasirdk birbirimizide kirmadk cok sujur suan .9 yil gecmis hala gorusuyorm

Ben üniversitede çalışırken benzer bir durum olmuştu. Öğrencilerden birinin orijinal iphone şarjını kopartmıştı temizlik yapan abla.. Yurt yönetiminden de kıza "kanıtın var mı onun koparttığına dair, belki de sen koparttın" diye bir argümanla gelmişlerdi. Ödememişlerdi de yanlış hatırlamıyorsam..

Şimdilik o açıyı tutturarak şarj edin siz, bir yandan da ufak ufak para biriktirip 2-3 aya kendiniz tamir ettirmeye çalışın derim..

Kadından parasını istemek çok doğru değil gibi, kaza olmuş sonuçta. Ama bir özür beklemek hakkın.
Kadını gördüğünde güzelce uyar, bundan sonra dikkat etmesini iste.
Telefonu da bir süre idare et, önümüzdeki ay ya da sonra yaptırırsın. Tamirciden fiyat al, öğrenci olduğun için belki indirim yapar.

Siz de öğrencisiniz neticede, maddi olanaklarınız ortada. Kaldı ki paranızla isterseniz kazak alırsınız, isterseniz makyaj malzemesi kimseyi ilgilendirmez. Kimse kimsenin hatasından dolayı masraf yapmak zorunda değil ki. Maddi gücü olmayan birinin verdiği zararı hoş görürsünüz o ayrı. Çok da güzel bir davranış olur. Ama bu yüce gönüllülük göreviniz değil, bu konuyu açtığınız için kimse sizi suçlayamaz. Üzerinize gelen yorumların sahiplerinin arabalarına maddi durumu kendileri ile eşit biri çarpsa zararı almayıp ceplerinden mi ödeyecekler acaba? Bir öğrenci için 70 tl iyi para olabilir çünkü.

Kadın bir zarar olup olmadığını kendiliğinden size sormalıydı zaten. Zararı ödeyecek gücü yoksa da özür dilemeliydi en azından. Ama bu saatten sonra yapılacak şey bir dahaki temizlikte durumdan kısaca bahsedip uyarmak olur.

Son düzenleme:
Back