- 26 Haziran 2019
- 11
- -4
- 1
- 25
- Konu Sahibi mermaidgls
Merhabalar..Çocuk esirgeme kurumlarında gönüllü ablalık / annelik yapan var mı? Bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var bende gönüllü ablalık yapmak istiyorum...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gönüllü ablalik hic duymadim,arayip bilgi alsaniz daha iyi olmaz mi?Merhabalar..Çocuk esirgeme kurumlarında gönüllü ablalık / annelik yapan var mı? Bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var bende gönüllü ablalık yapmak istiyorum...
Aslında varsa boyle birşey ben de dusunebilirim. Sonucu yazarsanız sevinirim.
Ay bunu isteyen çok kişi varmış internette öyle okudum haftaya yetkiliyle görüşmeye kuruma gideceğim başta çok tedirgindim acaba beni severler mi ordakiler kabul ederler mi diye çok düşündümDuyarlılığınız için tebrik ederim .
Kurumun ilçesindeki sosyal hizmetler müdürlüğüne ya da kuruma başvuruyorsunuz ,inceleme yapıp sizi çağırıyorlar ,gönüllü abla ve anneyim ,
İhtiyaç oluyor ,muhtemelen olur iyi düşünelimAy bunu isteyen çok kişi varmış internette öyle okudum haftaya yetkiliyle görüşmeye kuruma gideceğim başta çok tedirgindim acaba beni severler mi ordakiler kabul ederler mi diye çok düşündüm
Sizi çok iyi anlıyorum o çocukların yaşam öykülerini bende çok dinledim sevgi evindeyken uyku uyuduğum tek gün yoktu o yıl.. Allah yardımcıları olsun yavrularimizinEskisi gibi ben gönüllü olmak istiyorum deyip olamıyorsunuz.
Çok ince eleyip sık dokuyorlar.
Evrak hazırlayıp başvuru yapıyorsunuz,Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Md.yetkilileri değerlendirip size geri dönüyorlar.
İki,üç aydan önce dönüş alamayabilirsiniz.
Bir de gönüllülüğü,belli bir süre sonra bırakmayacağınıza dair teminat isteniyor.
Aksi takdirde çocuklar birilerine tam alışıyorlar,gönüllüler gelmeyi bırakıyor çocuklarda tekrar terkedilme travması gelişiyor.
Yapı olarak çok hassas ve duygusalsanız
tekrar düşünün.
Sevgi evlerindeki çocukların çoğunun son derece dramatik ve travmatik hikayeleri var.
Yeni göreve başladığım anaokulunda sevgi evlerinden gelen üç öğrencimiz var.
Geçmişlerini bugün öğrendim ve duyduklarımın bende oluşturduğu yıkımı ifade edecek kelime bulamıyorum.
Ben ki böyle çok çocuk gördüm,tanıdım.
Bugün anladım ki insan hiç alışamıyor bu üzücü yaşam öykülerine.
Duyarlılığınız için tebrik ederim .
Kurumun ilçesindeki sosyal hizmetler müdürlüğüne ya da kuruma başvuruyorsunuz ,inceleme yapıp sizi çağırıyorlar ,gönüllü abla ve anneyim ,
Ben eğitim fakültesinde topluma hizmet dersimiz de 1 yıl gönüllü abla/öğretmenlik yaptım arkadaşlarımla ama çocuk esirgeme kurumunda değil evlere veriyorlar artık kardeş olanları 5 kardeşin olduğu birde ufak onlardan ayrı bir kız çocuğunun olduğu bir evdi.. Sevgi evinde yaptım yani.. inanın her gelişimde aglardim yani oranın çocukların psikolojisi çok farklı öyle sevgiye muhtaçlar ki psikolojinize güveniyorsanız gidin ben hiç dayanamıyordum aklımdan çıkmıyordi bir an olsun.. size öyle sarılıp seviyorlar ki gerçek evladinizdan ayırt edemeyecekmis gibi hissediyorsunuz Rabbim yardımcıları olsun hala da hiçbirini unutmadım ♥ ama çok zor oraya gitmek yani biz hocamız aracılığı ile gittiğimiz halde çok fazla evrak doldururduk kolay kolay da vermiyorlar artık..
Fikir verenler olacaktir canim,sabah gorurler buyuk ihtimal,ya da konu acabilirsin tekrarBende bu sene bu dersi alıyorum ama bana yardımcı olabilir misiniz nasıl gönüllü ablalık edeceğime dair?