Solomos Solomou'yu indiren askerden bi tane de orada olmalıydı.
DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde 2 kişinin ölümü, 1’i asker 3 kişinin yaralandığı bölgede inceleme yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, görüştükleri Cumhuriyet savcılarının olay yerinde görevli askeri personelin kimliklerinin tespit edilip silahlarına el konulduğunu söylediklerini ifade etti.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26576528.asp
DİYARBAKIRın Lice İlçesinde 2 kişinin ölümü, 1i asker 3 kişinin yaralandığı bölgede inceleme yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, görüştükleri Cumhuriyet savcılarının olay yerinde görevli askeri personelin kimliklerinin tespit edilip silahlarına el konulduğunu söylediklerini ifade etti.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26576528.asp
Burdaki durumu biraz kavrayamadım.......sebep ne.......sadece taşkınlık mı yoksa artık parçalanmanın dibinde mi duruyoruz............bizimkilerin ne yaptığını anladım o ayrı
Burdaki durumu biraz kavrayamadım.......sebep ne.......sadece taşkınlık mı yoksa artık parçalanmanın dibinde mi duruyoruz............bizimkilerin ne yaptığını anladım o ayrı
Bizde bayrak namustur, yere düşürülemez, o kadar saygı duyulur ki bayrağı düşürmemek için vurulmasına rağmen sımsıkı tutan kahramanlar anlatılır tarihimizde, saygımız gereği üzerinde Atatürk fotoğrafı bile olmamalı, kıyafet olarak giyilmemeli, belli standartlarda üretilmeli gibi kriterler oluşturmuşuz. Meclise üstünde Atatürk fotoğrafı olan bayrakları, bayraklı tişört giyenleri sokmayacak kadar çok saygı duymuşuz.
O saygı öyle bir hale gelmiş ki üstünde namaz kılmaya, hava kuvvetlerindeki bayrağı söküp almaya kadar getirmişiz işi.
Namaza atıf yaptım ya, söyleyecek sözü olanlar çıkacaktır, hemen müdahale edeyim, mitinglere otobüslerle gider insanlar, kimini partiler otobüslerle taşır, kimi kendi imkanlarıyla gider ama hepsi mutlaka bir araçla varır miting alanlarına, seccadeyse bir minik torbaya sığacak kadar katlanabilir, kıvrılıp koyulabilir yumuşaklıkta, hafif birşeydir, namaz farzdır deyip namazını aksatmayan insan, namaz kılacak camii bulamıyor, mahrumiyet bölgesine gidiyorsa seccadesini küçük bir torbada taşıyabilir, zira eşimde namaz kılar, beynamaz sanmayın bizleri, iş icabı şehirdışına çıkarken yolda izde camii, namaza uygun bir alan bulamazsa diye seccadesini yanına veririm, 2 çift çorap kadar yer kaplar anca.
Dinle vatanı aynı kefeye koydun demeyin, Allah'a iman etmek için bayrağa yere koymak gerekmez. Bu toprakları savaş meydanlarında namaz kılanların iman gücüyle kazandığımızı unutmamak lazım, hepsi toprak üstünde namaz kılmış, bayrak üstünde değil.
Yazık geldiğimiz noktaya üzülmemek elde mi? Namus dediğimiz bayrağımız ya yerlerde, ya birileri gönderden indirmekte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?