- 2 Kasım 2013
- 790
- 241
- 333
- 34
- Konu Sahibi nanelimon16
-
Arkadarlar merhaba. benim bir sorunum var. damağımda gömülü köpek dişim var ve hamile kalmayı düşünüyorum. bu bana gebelikte sorun olur mu? hamile kalıpta gömülü dişi olanlar var mı aranızda?
Allah razı olsun sizden.diş hekimi falanmısınız? bilmiyorum ama teşekkür ederim.eğer ağrınız yoksa bir sıkıntı oluşturmaz; ama acil dolgu, çekim vs işlemleriniz varsa yaptırmalısınız; çünkü hamileliğin ilk 3 ve son 3 ayında çekim gibi dental işlemlerin yapılması acil olmadığı sürece tercih edilmiyor.
bir de koruyucu önlemler alabilirsiniz; hamilelik süresinde ağız bakımınıza daha da dikkat etmeniz gerekecek; diştaşlarınız varsa temizletmenizde fayda var..diş ipi kullanmanız veya üşeniyorsanız en azından gargara yapmanız ağız sağlığınız açısından iyi olur. hamilelik döneminde dişleriniz için bol kalsiyum içeren süt ve süt ürünleri; sebze ve meyveyi bol tüketmeyi unutmayın.. :)
Allah razı olsun sizden.diş hekimi falanmısınız? bilmiyorum ama teşekkür ederim.
evet diş hekimiyim. rica ederim. kafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz yine.. :)
Evet profilinize baktim sonradan:) birde birsey daha sorucam. Bendeki gömülü dis cene cerrah isleminden sonra dis teli takilacak..Gömülü diş tedavime baslasam ardindan hemen hamile kalsam olur mu? Yani gömük dişim asagi inecek zamanla yaklasik 1 seneyi bulurmus. Hamile kalsam o zamana kadar cocuk dogar bile sakincasi olur mu hamillelikte dis agrisi sancisi gibi? Ikinci sorumda bazen gömülü disin yerinde duran sut disim sizliyor belki cok dusunuyorum psikolojikte olabilir mi acaba ve dudagimi kaldirdigimda dis etimden gozukuyor gömülü disim sizce bu ne anlama geliyor yani artik operasyon olmali mi
Tel taktirmaniz hamileliginiz açısından bir risk yaratmaz.ama hamile kalmadan once o süt disinin cekilmesi ve operasyon sizin acinizdan avantajdir. Sonucta agri yapmayacak diye kesin birsey diyemeyiz, risk almaya gerek yok bence. Tel tedavinize de baslayin zaman kazanmis olursunuz..süt disinizin agrisi psikolojik de olabilir tabiki cok dusunuyorsaniz ama muayene olmanız lazım buna cevap verebilmek için. :)
evet anlıyorum. maddi olarak ne kadar olur acaba? yani buna muayeneden sonra karar verilir amaaşağı yukarı ameliyatla ne olur sizce*
Bilgiler icin sagolun doktor hanim.. dis etlerimde de kanama oluyor. Fircalarken dikkat ediyorum ama sert meyve yedigimde farkinda olmadan kan oluyor. Dis etim icin tuzlu su ile garagara yapiyorum baska ne yapabilirim?
bu durum kronik gingivitis olabilir; yalnız dikkatli olun eğer tedavi olmazsanız ve ağız bakımınıza dikkat etmezseniz durum ilerleyebilir ve kemik kayıpları oluşabilir. bu nedenle; diş hekiminize gidip diştaşlarınızı temizletmeniz gerekir.(görünürde diştaşlarınız olmayabilir ama subgingival bölge dediğimiz dişetlerinizin görünen kısmının altında diştaşları ve plak birikimi olabilir...)
küçük bir bilgi daha vereyim yumuşak diş fırçası kullanın ve fırçalama sırasında aşırı basınç uygulamayın bunlar da dişetlerinde travmaya neden olur. tuzlu su gargarası dişetleriniz için iyi; yapmaya devam edebilirsiniz..
Cok cok tesekkurler. Gecen sene ilk defa dis taslarimi temizlettim fakat dis etlerimde asiri kanamam oldu. doktor gargara verdi ondan sonra bir daha gitmedim... En yakin zamanda gitcem:) dis etlerinde kanamanin cok olmasi normal mi sizce?
Sagolun doktor hanim cok aydinlattiniz ne kadar tesekkur etsem az...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?