- 6 Mart 2012
- 17.735
- 27.919
- 49
Sorsanız en sevdiğim ev işlerinden biridir ütü yapmak ve özellikle de gömlek ütülemeyi çok severim.Bu yaşıma kadar sayısız gömlek ütüledim.Eşim normalde spor giyinir ama yarın için gömlek giymesi gerekti bende giyeceği gömleği ütüledim.Baktı ve olmadığını söyledi.Olmayan neresi dediğimde kollarının olmadığını söyledi.Meğerse kollarda iz olmaması gerekiyormuş.Hayatımda ilk kez duydum böyle birşeyi.
Ben gömleği şöyle ütülüyorum: Önce yakasının ön ve arkasını ütülerim.Daha sonra omuz başlarını ütü masasına geçirerek ütülerim.Sonra ise kollara geçerim.Kolların önce ağızlarını sonra manşetlerini ütülerim.Arkasından kolu kalın dikiş kısmı arka tarafta kalacak şekilde katlar ve oluşturduğum kol çizgisi boyunca ütüyü bastırırım.Sonra sol yan ,sırt,sağ yan şeklinde kalan yerleri bitiririm.En sonda kolun ve yakanın üstünden bir defa daha geçer gömleği ütülemeyi bitiririm.
Sizlere sormak istediğim gömlek kolunu nasıl ütülüyorsunuz?Eşimin dediği gibi gömlek kolu izsiz mi ütülenir?Yoksa benim yıllardır bildiğim annemden,teyzemden öğrendiğim şekilde kol izi verilerek mi?