• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüsün kahverengi kısmımda yara lütfen yardım edin

Elvan29

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
1
0
1
34
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve yeni anneyim bebeğim 55 günlük ve ilk emzirdiğim andan beri göğüslerim çok kötü durumda ilk zamanlar uçları çatladı yara oldu lansinoh kullandım biraz faydasını gördüm hafifledi ama tamamen geçmedi sonra uçların çatlağı geçti nasıl oldu anlamadım tam çok şükür derken daha beteri oldu kahverengi kısımları kıpkırmızı oldu şişti batma ve sancı başladı ve uçların diplerinde yarıklar oluştu yarıklara madecassol merhem iyi geldi ama her emme sonrası tekrar açılıyor emzirme işkenceye dönüştü önceden ağlayarak ezmiyordum şimdi çığlık çığlığa emziriyorum eşimin elini ısırıyorum bağırmalarımdan bebeğim korkuyor emmeyi bırakıyor böyle bir şey yaşayan varsa lütfen cevap yazsın çok zor durumdayım sağamıyorumda çünkü kahverengi kısımlardan çekiyor makinede

Yanlış emzirildiğinde bu tür sorunlar çıkar.
Göğüs ucu yarası ve çatlaklar, hassas ve kuru cilt yapına bağlı olarak gelişebilir. Bebeğinin memeyi kahverengi bölge dahil kavramadan sadece meme ucu ile emmesine bağlı yanlış emzirme, memenin havasız ve ıslak tutulması, süt sağma cihazlarına bağlı oluşan tahrişler, bebekte bulunan dil bağı ve bebeğinin ağız içinde ve meme ucunda yayılmış mantar vb. çeşitli enfeksiyonları göğüs ucu yaralarına neden olur.

Sadece meme ucu ile değil, meme ucunun etrafındaki aerola denen kahverengi halkanın da bebeğin ağzında olduğundan emin olmalısın. Bu şekilde bebeğin memeyi kavrayarak, memeyi aktif emer ve bu sayede bebeğinin karnı doyar. Bebeğini sadece meme ucu ile değil kahverengi bölge ile emzirdiğinde senin de canın yanmaz ve memen tam boşalır.

Her emzirme sonrası meme ucu temizliğini steril su ile yap. Bütçen varsa meme ucu hijyenin için Mumsy Natural’ın temizlik losyonunu edin. Denemende fayda var.

Ondan ziyade;

Çatlaklara aloevera veya kantaron yağı iyi gelir.

Meme ucuna da ayva çekirdeği jeli 😊

Back