• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs veya meme büyütmede hangisi daha uygun; meme başı, koltuk altı, meme altı?

Estetikport

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
206
14
0
34
İstanbul
Hastalarım sıklıkla meme protezinin-silikonun en uygun nereden yerleştirileceğini sorarlar? Bu konudaki görüşlerimi aşağıdaki şekilde özetleyebilirim:

Kesiler göğsün altında, göğüs ucunun çevresinde, kol altında veya göbek deliğinin içerisinden yapılabilir.

Göğüs-meme Altı
Göğüs altına yerleştirilen bir kesi (inframamaryan kıvrım) meme altındaki doğal deri kıvrımı ile aynı hizada olacak ve göğsün gölgesinde kalacak şekilde gizlenir. Sıklıkla göze çarpmayacak şekilde iyileşir ve ameliyat için cerraha mükemmel bir görüş sağlar. Fakat iyi bir şekilde iyileşmezse kıyafet giymediğiniz zamanlarda belli olacaktır. Eğer cerrahınızın implantınızın optimal pozisyonu için göğüs çizginizi biraz daha aşağı çekmek isterse, o zaman yara iziniz meme altı kıvrım içinde kaybolacağına göğsünüzün altından çıkar. Bu kesi bölgesinin en büyük avantajlarından birisi cerrahınıza implantlarınız yerleştirildikten sonra aşağı çekebilme (eğer gerek olursa) olanağı sağlar. Bu şekilde cerrahınız göğüs implantlarınızın pozisyonunda daha iyi bir simetri elde etmiş olur.

Meme başı çevresinden
Göğüs ucunun çevresine yerleştirilen bir kesi, yara izini göğüs ucu derisi (areola=kahverengi alan) ile etrafındaki beyaz deriyle kesiştiği yere gizlemek için tercih edilir. Genellikle kesi areolanın yarısı kadardır. Bölgedeki doğal renk geçişinden dolayı iz kolay kolay belli olmaz. Pek çok cerrah bu kesiyi (perialeolar kesi olarak da bilinir) kullanarak iyi sonuçlar elde etmektedir. Fakat, göğüs ucu göğsün odak noktası olduğu için, her hangi bir kusur ne kadar küçük olursa olsun belli olacaktır. Aynı zamanda, bu kesi göğüs ucunda hissizlik riskini az da olsa diğer kesilere göre daha fazla taşımaktadır. Sonuç olarak, areolanın ebatı kesi ebatını kısıtladığı için küçük meme ucu olan bayanlar veya büyük silikon implantlar bu kesi için iyi aday değillerdir çünkü implantı yerleştirmek teknik olarak mümkün olmayabilir.

Kol Altı
Endoskop, yani ucunda fiber optik kamera olan kalem büyüklüğünde bir çubuk, kullanarak cerrahlar kol altındaki kesilerde iyi sonuçlar elde edebilirler. Silikon implantlar üretici firma tarafından önceden doldurulmuş olarak geldiği için, büyük silikon implantları bu kesiden geçirebilmek zor olabilir ki bu da bu koltukaltını büyük silikon implantlar isteyen bayanlar için sakıncalı kılar.
Yara izi iyi bir şekilde gizlenir. Fakat iyileştikten sonra yara izi hala belli oluyorsa gece elbiseleri, kolsuz gömlekler ve mayolardan da belli olacaktır. Özellikle bronz veya koyu tenli bayanlarda daha da belli olmaktadır. Spor yapan bayanlar için de özellikle dikkat çekici bir unsur olabilir.

Göbek Deliğinden
Zorlama bir yöntemdir, ülkemizde genellikle tercih edilmez. Bende hastalarımda kullanmıyorum.

Dr Tayfun Türkaslan

Meme basi, elbete ilk düsündüren sey aaaaa iz kalir yada belli olur .
alakasi yok en güzel ve dogal giris yeri meme basidir.hemen hemen hic iz kalmiyor!
Koltuk altinda iz cok belli oluyo meme altindada ayni sekilde!

Merhabalar.3.haftam bitti,kas altı protez lullanıldı bende.Gereginden fazla memnunum.Birkaç sorum olacak açıkcası.Kendimce ogrendigim kadar masaj yapmaya devam ediyorum,fakat hala dokundukca hafif bir agrı soz konusu.Ha bir de gogus bolgemdeki aşırı hassasiyetin regl donemiyle ilgisi olabilir mi?Doktorum ameliyattan bir ay sonra kendimi fazla yormadan yuzebilecegimi soyledi,hala kol hareketlerime dikkat ediyorum.Extra onerebileceginiz baska birsey var mı acaba?

Ben gogus buyutne ameliyati oldum 14 ay gecti iyilesti tamamen kas arasina yaptilar simdi sanirim hamileyim henuz test yapmadim ama olursam bu sorun olurmu gogusumle alakali😔

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben gogus buyutne ameliyati oldum 14 ay gecti iyilesti tamamen kas arasina yaptilar simdi sanirim hamileyim henuz test yapmadim ama olursam bu sorun olurmu gogusumle alakali😔

Sevgili Elissa,

Endişelenmeyin lütfen. Kas arkası protezler hiçbir sorun yaratmaz. Süt bezi ile protez arasında kas var demektir. Genetik yapınız neyi gerektiriyorsa memeniz o kadar büyüyecektir ve buna neden olan kas arkasındaki protez değildir. Başka sorularınız olursa bekleriz..

Sağlıkla kalın,

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Sevgili Elissa,

Endişelenmeyin lütfen. Kas arkası protezler hiçbir sorun yaratmaz. Süt bezi ile protez arasında kas var demektir. Genetik yapınız neyi gerektiriyorsa memeniz o kadar büyüyecektir ve buna neden olan kas arkasındaki protez değildir. Başka sorularınız olursa bekleriz..

Sağlıkla kalın,

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Ama benimkisi kas arası kasım kesilip arasına kondu yine aynımı bahsettiğinizle bu arada cok tesekkürler

Ben 6 oldu goguslerime silikon yaptirdim :) mukemmellll eger dusunen varsa hic cekinmeden yaptirsin ben bikini giyemezdim ya okadar kucuktu ki ve doktorum dediki eger meme ucun kucukse o kenarindaki kahverengi yer ordan olmaz genisse olur dedi olmazda koltuk altindan gireriz ama iz kalir dedi muayene etti meme ucum musaitmis ordan girdi hic iz kalmadi masaj verdi oyle guzel yaptimtinki kontrole gittigimde aferin cok duzenli yapmissin yumusamis dedi sakin masaji birakmayin cok kolay masaj sekli zaten eger masaji birakirsaniz odemler kaliyor tas gibi oluyor meme benimki inanilmaz dogal kimse anlamiyor

Ben 6 oldu goguslerime silikon yaptirdim :) mukemmellll eger dusunen varsa hic cekinmeden yaptirsin ben bikini giyemezdim ya okadar kucuktu ki ve doktorum dediki eger meme ucun kucukse o kenarindaki kahverengi yer ordan olmaz genisse olur dedi olmazda koltuk altindan gireriz ama iz kalir dedi muayene etti meme ucum musaitmis ordan girdi hic iz kalmadi masaj verdi oyle guzel yaptimtinki kontrole gittigimde aferin cok duzenli yapmissin yumusamis dedi sakin masaji birakmayin cok kolay masaj sekli zaten eger masaji birakirsaniz odemler kaliyor tas gibi oluyor meme benimki inanilmaz dogal kimse anlamiyor

selam..bende bu cuma ameliyat olacağım...aynen sizin gibi meme ucundan... göğüslerim ciddi çok küçük ..iht olmasa kesinlikle kalkışmazdım böyle bir şeye..36 yaşında 2 çocuk annesiyim...kac cc takıldı size ? ben tamamen doktoruma bıraktım ,doğal olmasını abartılı olmamasını rica ettim..çok heycanlıyım..korkmuyorum desem yalan olur..2 de doğum yaptım korkmamam lazım ama işte mümkünmü hiç heycanlanmamak...ama bıktım dolgulu sütyen kullanmaktan..çalışıyorumda , doktorum p teside dönebilirsin ama dinlensen ii olur dedi..salı iş başı yapacağım..işim masa başı olduğundan döneceğim...ağrınız oldumu çok? ne zaman düzeldiniz?en çok ufak bebeğim var 9 aylık onu rahatlıkla kucağıma bir süre alamayacağım için üzülüyorum....insanların anlamasından çekiniyorum iş yerinde..nasıl masaj yapmamız gerektiğini doktor anlattı , ne sıklıkta yapacağız bu masajı acaba? meme ucundanyapılan kesinin dezavantajları varmıdır?offfffff offf..

slm yazınız yeni okudum suanki durumunuz nedir acaba merak ediyorum
benimde 2 çocugum var 33 yaşındayım meme büyütme düşünüyorum
çalışıyorum masa başı nezman başladınız sıkıntılarınız memnuniyetiniz nedir ?

Merhaba Tayfun bey

Ben sporcuyum ve yazdığınız yazıya katılıyorum koltuk altı tercih etmedim meme başımda uygun değildi o yüzden göğüs altından ameliyat oldum. Fakat ben spor yaptığım için zaten 1 ayı doldurmadan spora başladım sorunlarım olmadı çok fazla zaten çokta nazlı bir yapım yoktur :) kolay geçirdim. Göğüs altından düzgün bir yerden yaptı doktorumda çok memnunum fakat benim ameliyatım 2 ay oldu hala kırmızı tabiki ameliyat yeri dr. um activ'm bant tavsiye etmişti bulamadım oturduğum yerde alamadım Contractubex krem sizce daha mı iyi olur birde kaybolma zamanı nedir bu izlerin. Beyaz tenliyim çok problemde etmiyorum ama genede iz kalmaması benim için çok önemli tabiki.

Bir şey daha sormak istiyorum ben masaj yaptım başlarda sonra bıraktım sert seviyorum gerçi ama çok sertte sorun olur mu bilmiyorum daha sonraları. Ağırlık çalıştığım içinde zaten kaslı omuzlarım kollarım göğsüm şu an göğsümü oynatabiliyorum kaslı erkekler gibi :) O yüzden de biraz endişeliyim aslında masaj yapsam daha mı iyi olur bilemedim. :)

Back