• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüs ucu kesisinde iz kalır mı :(

kalbinsesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
86
0
46
Muğla
Merhabalar.
Ben bundan 9 ay önce göğüs ucu kenarı kesisiyle amleiyat oldum.275 cc mentor.Görünürde çok güzel çok doğal.Büyüklüğü,göğüs kafesimle oranı,yumuşaklığı,duruşu, herşeyiyle çok ama çok güzel.En mutlu olduğum nokta ise doğal görünmesi.
Ben göğüs ucu kesisini iz kalmaması için seçmiştim.Ama iyileşme-kapanma döneminde,her yer kapanıyor problemsiz olmasına rağmen,1-2 tane mercimek tanesi kadar yerde sanırım enfeksiyon oluşmuş.Diğer yerlerde birşey yok ama o 1 2 yerde beyaz şeyler birikti,uzun sürmedi,geçti,ama diğer yerler iyileştiği halde oralar daha geç kapandı,ama oraların içi boşaldığı için gözenek şeklinde kaldı.
Sanki oralar ya çok yavaş geçiyor,yada geçmiyor bilmiyorum:(
her 2 göğsümde,kesilerin yapıldığı kahverengi kenarlarda, 2 şer 3 er tane gözenek var.Gözenekler silik ama yine de belirgin.
Ben bunlar böyle kalır geçmez diye çok üzülüyorum.Ne yapacağım bilmiyorum,bu dr hatasımıdır,benim hatammıdır,yoksa buşekilde olması normalmidir anlayamadım gittim.
Geçmezmi bunlar:(

Merhabalar.
Ben bundan 9 ay önce göğüs ucu kenarı kesisiyle amleiyat oldum.275 cc mentor.Görünürde çok güzel çok doğal.Büyüklüğü,göğüs kafesimle oranı,yumuşaklığı,duruşu, herşeyiyle çok ama çok güzel.En mutlu olduğum nokta ise doğal görünmesi.
Ben göğüs ucu kesisini iz kalmaması için seçmiştim.Ama iyileşme-kapanma döneminde,her yer kapanıyor problemsiz olmasına rağmen,1-2 tane mercimek tanesi kadar yerde sanırım enfeksiyon oluşmuş.Diğer yerlerde birşey yok ama o 1 2 yerde beyaz şeyler birikti,uzun sürmedi,geçti,ama diğer yerler iyileştiği halde oralar daha geç kapandı,ama oraların içi boşaldığı için gözenek şeklinde kaldı.
her 2 göğsümde,kesilerin yapıldığı kahverengi kenarlarda, 2 şer 3 er tane gözenek var.Gözenekler silik ama yine de belirgin.
Ben bunlar böyle kalır geçmez diye çok üzülüyorum.Ne yapacağım bilmiyorum,bu dr hatasımıdır,benim hatammıdır,yoksa buşekilde olması normalmidir anlayamadım gittim.

arzum77 var forumda. o göğüs ucu kesisiyle oldu hatta foto bile yükledi göğüs ucu kesisiyle ilgili. ondan bilgi alabilirsin.

Merhabalar.

Canım öncelikle geçmiş olsun.İz konusunda sende benim kadar takıntılısın anladıgım kadarıyla.Meme altı kesisi ile ameliyat olsaydık kafayí yerdik sanırım ;) Canım bende ameliyattan bir hafta sonra acil sag gögüsten ameliyata alındım.Dikiş yerimin tam iyileşmeden tekrar açılması iyi olmadı tabi.Bahsettigin şekilde bendede ikinci ameliyattan sonra gögüs ucunda mercimek tanesi büyüklügünde açıklık oldu,hafif akıntı gibi birşey geliyordu.Doktorum bunu için iki günde bir pansumana sesledi.Oraya özel küçük bir şişede bulunan ilaçtan döküp 10-15 dakika üzerini lapatmadan bekletiyorlardı.Özel bir ilaç diyorum çünkü bu solüsyon eczanelerde satılmıyir,antibiyotik ignelerde olan hani hem kuru toz,hemde ucu kırılan küçük şişeler oluyorya...İsta o ucu kırılan küçük şişelerden ama kırmızı bir solüsyondu bu.Zamanla o bölgedeki noktayı tamamen kapattı,iyileştirdi o.. Sanírım doktorun bu yerler için bir müdahalede bulunmamış.Benim izlerim tamamen silikleşti,bir senemi bitirdim ben.Doktoruna danışmanı öneririm yinede.Lazerle bu izler iyica silinebiliyor tabi..Senin bir suçun yok tatlım,müdahale edilseydi eminimki sendede bu sorun olmazdı...:50:

Canım öncelikle geçmiş olsun.İz konusunda sende benim kadar takıntılısın anladıgım kadarıyla.Meme altı kesisi ile ameliyat olsaydık kafayí yerdik sanırım ;) Canım bende ameliyattan bir hafta sonra acil sag gögüsten ameliyata alındım.Dikiş yerimin tam iyileşmeden tekrar açılması iyi olmadı tabi.Bahsettigin şekilde bendede ikinci ameliyattan sonra gögüs ucunda mercimek tanesi büyüklügünde açıklık oldu,hafif akıntı gibi birşey geliyordu.Doktorum bunu için iki günde bir pansumana sesledi.Oraya özel küçük bir şişede bulunan ilaçtan döküp 10-15 dakika üzerini lapatmadan bekletiyorlardı.Özel bir ilaç diyorum çünkü bu solüsyon eczanelerde satılmıyir,antibiyotik ignelerde olan hani hem kuru toz,hemde ucu kırılan küçük şişeler oluyorya...İsta o ucu kırılan küçük şişelerden ama kırmızı bir solüsyondu bu.Zamanla o bölgedeki noktayı tamamen kapattı,iyileştirdi o.. Sanírım doktorun bu yerler için bir müdahalede bulunmamış.Benim izlerim tamamen silikleşti,bir senemi bitirdim ben.Doktoruna danışmanı öneririm yinede.Lazerle bu izler iyica silinebiliyor tabi..Senin bir suçun yok tatlım,müdahale edilseydi eminimki sendede bu sorun olmazdı...:50:

canım çok saol.Ama benimkiler artık geçer mi,seninkilere erken müdahale edilmiş.Benim baya oldu keşke önceden gitseymişim:(
Artık dikişler tamamen kapandı müdahale edilse de değişmeyebilir.Lazer belki yerinde bir yöntem olcak ama ben parayı zaten zor denkleştirmiştim :( Şimdi bir de ona para ayarlamam gerekecek.Bunu dr un telafi etmesi gerekirmi:( Gerçekten sinirlerim bozuluyor
Yarın gidicem dr a bakalım ne diyecek.
Ben bişey daha sorcaktım canım.His durumu ne alemde,benimkiler çok fazla hassas, soğukta çok fena sızlıyor.Hislerde azalma da oldu :(

Canım bir de bişey daha sorcaktım.Benimkilerde,yani tam kahverengi kenarlar dikişlerin yapıldığı o en dış hiza kıpkırmızı.Senin de öylemi?

canım çok saol.Ama benimkiler artık geçer mi,seninkilere erken müdahale edilmiş.Benim baya oldu keşke önceden gitseymişim:(
Artık dikişler tamamen kapandı müdahale edilse de değişmeyebilir.Lazer belki yerinde bir yöntem olcak ama ben parayı zaten zor denkleştirmiştim :( Şimdi bir de ona para ayarlamam gerekecek.Bunu dr un telafi etmesi gerekirmi:( Gerçekten sinirlerim bozuluyor
Yarın gidicem dr a bakalım ne diyecek.
Ben bişey daha sorcaktım canım.His durumu ne alemde,benimkiler çok fazla hassas, soğukta çok fena sızlıyor.Hislerde azalma da oldu :(

Canım bir de bişey daha sorcaktım.Benimkilerde,yani tam kahverengi kenarlar dikişlerin yapıldığı o en dış hiza kıpkırmızı.Senin de öylemi?

Canım şöyle söyliyim,vücuttaki ameliyat izleri kişiden kişiye göre degişik şekilde iyileşme ve silikleşme dönemin gösterir.Meme ucu kesisi en az iz bırakan hatta izsiz bir yöntemdir,çünkü meme ucundaki kahverengi halka izi en iyi şekilde yok eden,saklayan bir bölgedir.9 Ay izlerin silikleşmesi için yeterli bir süredir.Ama dedigine göre seni rahatsız eden izlerin kalmış...Erken müdahale edilseydi tabiki sonuç daha iyi olurdu,ama şu durumdan sonra yapılacak birşey yok sanırım.Çokta üzülüp kafaya takma bence.Meme ucu kesisi ile sonuç böyle olduysa düşünüyorumda ya meme altı kesisi ile ameliyat olsaydın o zaman sonuç daha kötü olurdu kesin.Yine diyorumki iyiki meme ucu kesisini tercih etmişsiniz canım :34: Yat kalk şükret bence.Beterin beteri var,unutma ve mutlu olup tadını çıkarmaya bak..:16:Ameliyat öncesi ve sonrası sigara kullanımıda izlerin daha kalıcı ve belli olan kesi izlerin kalmasına neden olur.Sigara kullanıyormusun bilmiyorum ama eger ameliyattan önce ve sonra sigara kullandıysan o nedenlede izlerin kalıcı olmuş olabilir.Aklıma gelmişken yazmak istedim,ufak bir dip not...Bu rahatsızlıgını tabiki doktorunada söyle,konuş.Senin için yapılacak bir durum varsa doktorun söyleyecektir mutlaka canım.Sıkıntın ne olursa olsun doktorunla paylaşmaktan,konuşmaktan çekinme canım.His durumuna gelince hassas olması gayet normal,bir sene geçtikten sonra daha normale dönecekler.Hislerde azalma oldu yazmışsın...Kafam karıştı şimdi :44: Hem hassas demişsin hemde hissiz...Yani fazla hisli olması iyi,benim gögüslerim eskisinden daha çok hisli.His kaybı gibi bir durum söz konusu degil.Bahsettigin şey uyuşukluk gibi bir durumsa merak etme hassaslık varsa uyuşukluk hissi geçecek ve herşey normale dönecek canım :34:Az sabır :31: Benim kahverengi kısımlarda kırmızılık yok,inşallah seninde geçer kalmaz diyorum.Arkadaş olarak ekliyorum,albümümde meme ucu fotomu paylaştım bakar görürsün nasıl durdugunu canım.
Öpüyorum çok,dedigim gibi kafaya ne kadar çok takarsan o kadar mutsuz olur ve keyfini sefasını süremezsin :34:Şöyle düşün,iyiki meme ucu kesisi ile ameliyat olmuşum,ya meme altı kesisi olsaydı o zaman ne yapardım :31: Hadi gülümse...:29::34:

arkadaşlar merhaba. sanırım iz açısından göğüs ucu kesisi meme altına göre daha iyi. benim merak ettiğim ameliyat sonrası ağrı ve hissizlik adına göğüs ucunu mu tercih edersiniz meme altını mı?

merhaba, karşılaştırma yapmamız zor tabi sadece birinden ameliyat olduğumuz için ama ben ameliyat olalı 1 ay oldu. iz neredeyse yok gibi, iz için krem kullanıyorum ama böyle bile kalsa umurumda olmazdı. kesi yerinin ağrıyla bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum, benim ameliyatım hiç ağrısız geçti ama o daha çok silikonun nereye konduğuyla ilgili. ben iz olmasındansa his kaybını tercih ettiğim için göğüs ucu kesi istemiştim, doktorum bana his kaybı olmayacağını söylemişti yine de ameliyattan önce. ameliyat sonrasında ilk 3 gün sol göğsümde his yoktu, 4. gün uyuşur gibi hissetmeye başladım. 3 hafta kadar her iki göğsüm de aşırı hassastı, sütyenin dokunması bile rahatsız ediyordu. 10 gündür falan da her şey normal eskiye döndü.

arkadaşlar merhaba. sanırım iz açısından göğüs ucu kesisi meme altına göre daha iyi. benim merak ettiğim ameliyat sonrası ağrı ve hissizlik adına göğüs ucunu mu tercih edersiniz meme altını mı?

daha önceleri de çok söyledim, iyi ki göğüs ucundan yaptırmışım diye, iz neredeyse yok gibi. hissizliğe gelince, sağ çok iyi herşeyiyle, fakat solda hissizlikten ziyade uyuşukluk var gibi, fakat buna rağmen yine de göğüs ucu tercih ve tavsiye ederim. göğüs altında olsaydı, bikini giydiğimde sürekli dikiş yerlerimi kapatmak zorunda kalacağımı düşündükçe, ohhh iyi ki öyle yapmamışım diye kendimi bir kez daha öpüyorum. ve tabii arzumu da, onun da tavsiyeleriyle bu kararı verdim.
:54:

canım senin mesajından hemen önce yazmıştım, benim de sol göğsüm ilk 3 gün hissizdi, sonra uyuşmayla birlikte normale döndü. benim iyileşme sürecim biraz çabuk oldu, umarım seninki de uyuşaraktan hisleniyordur yavaş yavaş :16:

daha önceleri de çok söyledim, iyi ki göğüs ucundan yaptırmışım diye, iz neredeyse yok gibi. hissizliğe gelince, sağ çok iyi herşeyiyle, fakat solda hissizlikten ziyade uyuşukluk var gibi, fakat buna rağmen yine de göğüs ucu tercih ve tavsiye ederim. göğüs altında olsaydı, bikini giydiğimde sürekli dikiş yerlerimi kapatmak zorunda kalacağımı düşündükçe, ohhh iyi ki öyle yapmamışım diye kendimi bir kez daha öpüyorum. ve tabii arzumu da, onun da tavsiyeleriyle bu kararı verdim.

Canım uyuşuklugun olması gayet normal.Uyuşukluk varsa his olacaktır demektir :34: Kesinlikle meme ucu kesisi harika bir yöntem ve tercih tabiki.Ben memnunum,sizinde benim kadar memnun olmanızı ve mutlu olmanızı istedigim için önerdim zaten :34: Saklayacak,endişe edecek hiçbirşey olmuyor çünkü.Şahsen meme altından bir izim olsaydı ve tedirginlik yaşasaydım bu hiçte hoş bir durum olmayacaktı benim için.Çok takıntılı bir insanımdır çünkü,ben bikini bile giyinemezdim.Yani ipli üçgen bikinilerden bahsediyorum.Çünkü bu bikinilerle izleri kamufle etmek imkansız olurdu.Ancak altı bantlı bikiniler olurdu :19: Bende seni öpüyorum bebegim :54: Mutlu olman benide mutlu ediyor :34:

canım senin mesajından hemen önce yazmıştım, benim de sol göğsüm ilk 3 gün hissizdi, sonra uyuşmayla birlikte normale döndü. benim iyileşme sürecim biraz çabuk oldu, umarım seninki de uyuşaraktan hisleniyordur yavaş yavaş :16:

kızlar bende ameliyat olaı 2 ay oldu benim his açısından gayet iyi hiç bi problemim olmadı ilk günden bu yana hatda aşırı hissiyat var sanki göğüs ucum çok hashas ama benim asıl şikayetim sağ göğsümün tam dikişi yerinde bi kalınlkık sertleşme var acaba kan birikmesi oldu orda dren takılmamıştı bana doktor gerek duymamış yada içerdeki dikişlerin iyileşme aşamasımı şehir dışında olduğum için istanbulda oldum ameliyatımı doktoru aradım doktor bana iyilşme sürecinde olur bişey yoktur dedi muayeneye gidemediğim için mayısta gidicem oazamanda 3 ay olcak korkuyorum tekrar açılmak zorunda kalırmı diye çünkü sağ göğsümde neredeyse hiç iz kalmadı tek endişem bu sol daha az yumuşuyo sizde böyle bi durum oldumu sanki orda bi beze gibi sadece dikiş bölgesinde ve biraz altında sertlik oldumu hiç acele cevap yazarsanız sevinirim :(

canım dikişlerde bir miktar sertlik olması normal, benim de tek tarafta dikişte 1cm kadar bir sertlik var, zamanla yumuşar takma kafana.

bak senin mesajından sonra kontrol etme ihtiyacı duydum benimkini, yarı yarıya yumuşamış bile. hafif masaj işe yarabilir sertliği dağıtmak için.

kızlar bende ameliyat olaı 2 ay oldu benim his açısından gayet iyi hiç bi problemim olmadı ilk günden bu yana hatda aşırı hissiyat var sanki göğüs ucum çok hashas ama benim asıl şikayetim sağ göğsümün tam dikişi yerinde bi kalınlkık sertleşme var acaba kan birikmesi oldu orda dren takılmamıştı bana doktor gerek duymamış yada içerdeki dikişlerin iyileşme aşamasımı şehir dışında olduğum için istanbulda oldum ameliyatımı doktoru aradım doktor bana iyilşme sürecinde olur bişey yoktur dedi muayeneye gidemediğim için mayısta gidicem oazamanda 3 ay olcak korkuyorum tekrar açılmak zorunda kalırmı diye çünkü sağ göğsümde neredeyse hiç iz kalmadı tek endişem bu sol daha az yumuşuyo sizde böyle bi durum oldumu sanki orda bi beze gibi sadece dikiş bölgesinde ve biraz altında sertlik oldumu hiç acele cevap yazarsanız sevinirim :(

Merhabalar.

canım senın durumun ne oldu,merak ettım?boyle meme ucundan yaptırıp iz konusunda sorun yasayanlar kımler acaba?

Son düzenleme:
Back