• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüs ucu emmeye müsait olmayan anneler...

handerya

Zeytinim benim!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2007
3.711
5
71
Ankara
merhaba ben 2 hafta önce doğum yaptım ve doğumdan sonra göğüslerimin ucunun çıkık olmadığını farkettim ,bebeğim ememiyor silikon başlık aldım şimdi onunla zorluyorum resmen savaş halndeyiz göğüsüme uygun başlık bulamdım hepsi büyük geliyor ağzından kayıp duruyor o da sinirlenip emmiyor,sırf emsin diye kaşıkla süt kakalıyorum aradan,doymuyor arada mama veriyorum yada doyduğuna emin olmak için sütü pompayla sağıp veriyorum ve biberona alışmasından korkuyorum. bu sorunları yaşayanınız olmuştur sanırım sizler nasıl çözüm buldunuz zamanla düzelir mi dersiniz,bir de göğüs ucu düzeltici ürünler var onlardan kullananız var mı işe yarıyor mu?

canım benımde aynı sekılde gogus ucum yok denecek kadar kucuktu,cok zorluk cektım bende mamada verdım arada ılk zamanlar,bol bol pompayla sag gogsunu cıkar ucu ve tabı emzırmeye calıs bolca benım kızım cok sukur cok ısrarlıydı emmekte bırakmadı memeyı,İnşallah gecer bunlar kısa zamanda

benimde ilk günlerde gögüs ucum hiç yoktu zavallı bebişim ememiyordu,silikon uç aldım oda büyük oluyodu iki çekmede yorulup uyurdu bitanem
sonra kayınvaldemle bi çözüm buldum mutlaka dene olacaktır,bu sitede bi arkadaşa daha önerdim uyguladı işe yaradı:)
sütünü önce sağ,sonra sen memeni bebegine verirken yanında bulunan biri kenardan bebeginin agzına sağdıgın sütü akıtsın bak bebişin nasıl yapışcak gögsüne:) bi iki emzirmede bunu yap göreceksin gögüs ucunda bebegin emdikten sonra çıkacak

BOŞUNA MAMA VERMEYİN BENİMDE GÖGÜS UCUM YOKTU
1.5 AY KIZIMI SLİKON MEME UCUYLA EMZİRDİM NELER ÇEKTİK NELER AMA ÇOOK ŞÜKÜR SLİKON MEME UCU GÖGÜS UCUNU BÜYÜTÜYO VE BEBEGİN KAVRAMASINI SAGLIYO ÇOOK İŞE YARADI KIZIM 2 AYLIK OLUNCA TAMAMEN MEMEYİ KAVRAYABİLİYOR SİZEDE ÖNERİRİMM :teytey:

BOŞUNA MAMA VERMEYİN BENİMDE GÖGÜS UCUM YOKTU
1.5 AY KIZIMI SLİKON MEME UCUYLA EMZİRDİM NELER ÇEKTİK NELER AMA ÇOOK ŞÜKÜR SLİKON MEME UCU GÖGÜS UCUNU BÜYÜTÜYO VE BEBEGİN KAVRAMASINI SAGLIYO ÇOOK İŞE YARADI KIZIM 2 AYLIK OLUNCA TAMAMEN MEMEYİ KAVRAYABİLİYOR SİZEDE ÖNERİRİMM :teytey:

Ay canım ciddimisin benimde doğuma bir ay kaldı gögüs uçlarım yok ve bebeğim emmicek diye çok korkuyorum..bende bir slikon uçlardan alıyım hangi marka aldın canım hangisi iyi

Ay canım ciddimisin benimde doğuma bir ay kaldı gögüs uçlarım yok ve bebeğim emmicek diye çok korkuyorum..bende bir slikon uçlardan alıyım hangi marka aldın canım hangisi iyi

canım ben silikon uç olarak önce chicconunkini aldım sonradan o kalın geldi bebedorun silikon ucunu aldık ağzından kayıyor ama idare ediyoruz,birebir göğüsüne göre bulursan çok iyi olur ben halaaaa bulamadım. bir de benim göğüslerden biri tıkandı çok ağrıyor ve ateş ,halsizlik yapıyor çıldırcam yakında bu emzirmek ne zor iş yaaa..yada ben çok şanssızımm:çok üzgünüm:

Ya benimde aynı sorunum var 2,5 ay sonra gelecek oğluşum inşallah ama şimdiden derdine düştüm nasıl emziricem diye düşünüyorum bu silikon göğüs uçları gerçekten işe yarıyorsa şimdiden alayımda bulunsun bebeğimi emzirememekten çok korkuyorum

kızlar benimde aynı sıkıntım var. Silikon kulanıyorum. Bebeğim üç aylık oldu. Uçlarım oluşmasına karşın bebeğim silikon ucu tercih ediyor ağzını daha iyi doldurduğu için herhalde şimdilik bir sorun yok devamlı emiyor masmada hiç vermedim

canım ben silikon uç olarak önce chicconunkini aldım sonradan o kalın geldi bebedorun silikon ucunu aldık ağzından kayıyor ama idare ediyoruz,birebir göğüsüne göre bulursan çok iyi olur ben halaaaa bulamadım. bir de benim göğüslerden biri tıkandı çok ağrıyor ve ateş ,halsizlik yapıyor çıldırcam yakında bu emzirmek ne zor iş yaaa..yada ben çok şanssızımm:çok üzgünüm:

Yaa aslında bebeğin gögsünü tutup emerse emzirmek çok kolay bir sorunda yaşanılmıyo ozaman sanırım malesefki biz bu konuda şanssız annelerdeniz.Biraz sabırlı olmamız lazım.Bende bir kaç markanın slikon ucunu alıyım ozaman hangisi olursa artık.Beni bilgilendirdiğin için tşk ederimm canım

BEN WEE MARKA SLİKON MEME UCU ALDIM ÇOOK İİ BENCE VE TAM OTURUYOR BİRDE SLİKON UCU MUTLAKA KULLANMADAN SICAK KAYNAR SU İÇİNDE KAYNATMAYIN KAYNATIP ÜZERİNE DÖKÜNN yerimseniben BİRAZ BEKLETİN VE TAM SOGUMADAN SICAKKEN GÖGSÜNÜZE KOYUN YAKMAYIN KENDİNİZİ SAKINN yerimseniben O ZATAN HEMEN VAKUMLAYIP TAM OTURACAKTIR AMA MUTLAKA HER KULLANMADA KAYNARSUDA BEKLETİYORDUM ÖYLE KULLANIYORDU. SAKIN TERETTÜT ETMEYİN BEBEK BELLİ SÜRE SONRA KENDİ MEMENİZİ EMMEYE BAŞLAYACAKTIR. BEN ÇOOK KORKUYORDUM MEMEMİ ALMAZ DİE AMA MEME BAŞI BÜYÜYÜNCE ALIYORR a.s.

merhaba ben 2 hafta önce doğum yaptım ve doğumdan sonra göğüslerimin ucunun çıkık olmadığını farkettim ,bebeğim ememiyor silikon başlık aldım şimdi onunla zorluyorum resmen savaş halndeyiz göğüsüme uygun başlık bulamdım hepsi büyük geliyor ağzından kayıp duruyor o da sinirlenip emmiyor,sırf emsin diye kaşıkla süt kakalıyorum aradan,doymuyor arada mama veriyorum yada doyduğuna emin olmak için sütü pompayla sağıp veriyorum ve biberona alışmasından korkuyorum. bu sorunları yaşayanınız olmuştur sanırım sizler nasıl çözüm buldunuz zamanla düzelir mi dersiniz,bir de göğüs ucu düzeltici ürünler var onlardan kullananız var mı işe yarıyor mu?

kıyamam sana aynı dert bnde de wardı.ya öle bişe ki bnm göğsünüm ucu hiç yok((((çok zorlandım bnde emzirme döneminde.ama biraz gayret et derim.zorla bnde denedim senin gibi baslık falan ama faydası olmadı.sabrettim ve emzirdim.aslında bizim bebeklerimiz daha sanslı.emerken hava almadıkları için gaz problemleri çok olmuyo.çünkü meme tamamen agzında oluyo.doktorum bana böyle söyledi.))))))))biraz zorla kendini vermeye calış aç kalınca mutlaka alacaktır.inş hayırlı bi evlat olur)))

slm.benimde aynı problemim vardı 1 ay kadar silikon uç kullandım.ilk günlerde uç yoktu ben emiyor zannettim ama 2 günden sonra çok bağırıyordu ve olan oldu yenidoğan sarılığı yani emmiyormuş.bağırmasıda açlıktanmış.hastaneye yattık ve silikon uç kullanmaya başladım.neyseki 1 ay sonra normale döndü.ama dikkat edin vakumladığı için kenarlarından kaçırıyor bazen çok süt var sanıyorsunuz ama kaçırıyor.memeye tam yerleştirin.birde her kullanımdan sonra sıcak suyla yıkayın.silikon uç benim çok moralimi bozuyordu neden diye ama bebeğim için dimdik durdum.tabi uç çıkıyor zamanla ama çıkarken çatlak kanamada oldu.mutlaka emdikten sonra meme uçlarında süt bırakın kendi kendine kurutun.

canım benim göğüslerim içe doğru idi bebeğim ememiyordu açlıktan sürekli ağlıyordu silikon başlığı ağzına bile sürmedi bende günde sadece 2 kere 1 ölçek mama verdim sürekli emzirdim süt sağma makinası ile çektirdim ve bebeğim emmmeye başladı devam et inan bana zamanla emiyor bana hiçbir zaman emmmeyecek gibi gelmişti........sebat ettt inan bana emzirmek çoooooook güzelllll

benimde ilk günlerde gögüs ucum hiç yoktu zavallı bebişim ememiyordu,silikon uç aldım oda büyük oluyodu iki çekmede yorulup uyurdu bitanem
sonra kayınvaldemle bi çözüm buldum mutlaka dene olacaktır,bu sitede bi arkadaşa daha önerdim uyguladı işe yaradı:)
sütünü önce sağ,sonra sen memeni bebegine verirken yanında bulunan biri kenardan bebeginin agzına sağdıgın sütü akıtsın bak bebişin nasıl yapışcak gögsüne:) bi iki emzirmede bunu yap göreceksin gögüs ucunda bebegin emdikten sonra çıkacak

aynısını bizde yaptık işe yaradı cidden aç olduğu için bağırıp durur memeyi almazdı birkaç kaşık süt verince emmeye başlardı birkaç gün içinde normale dönmüştü benim göğüs uçlarım içe çöküktü resmen aslında çıkık olmasınada gerek yok çünkü ucunu değil tüm siyah bölgeyi emmesi gerekiyor bu arada göğüs pompaları da ucunu çıkarıyor biraz

canım benimde şekilsiz büyük gçgüs uçlarım vardı uç yok tu daha doğrusu uç oluştukça büyüdü demek daha doğru çok yara oldu hala yara ende slikon uçla verdim uzun süre daha bir haftadır kendi gögsümü veriyom
wee ninkini denedim daha beter etti gögsümü sonra aventinkini aldım o iyi geldi onu dene küçük boyuda var inş memenun kalırın
bide aventin yada başka bir markann gögüs kalkanını almaın tavsiye edierim oda gögüs uçunu belirginleştiriyor

canım benim göğüslerim içe doğru idi bebeğim ememiyordu açlıktan sürekli ağlıyordu silikon başlığı ağzına bile sürmedi bende günde sadece 2 kere 1 ölçek mama verdim sürekli emzirdim süt sağma makinası ile çektirdim ve bebeğim emmmeye başladı devam et inan bana zamanla emiyor bana hiçbir zaman emmmeyecek gibi gelmişti........sebat ettt inan bana emzirmek çoooooook güzelllll

sevcan elektrikli pompamı,yoksa manuel pompamı kullandın? inşallah görürsün cevabını bekliyorum.

Kızlar hepinize tsk ederim yorumlarınız için.. artık oğluşumla emişiyoruz hemde çıplak çıplak,silikonsuz !:teytey: bi gün pompayla sağdıktan sonra ( biraz da silikonla emmişti) inatla zorladım çünkü çıkabildiği maximum durumdaydı göğüs uçlarım iyice şişmişti o ucundaki şişkinliği damağıyla eze eze yumuşattı ve emmeye başladı bir yandan da eşim kafasını arkadan destekledi itelemesin diye ağlasa da zorladık ve başardı o gün bugündür emiyor çok şükür..:sm_cool:

cnm benimde ilk başlarda öleydi pompayla sağdık hem sür vermek hemde uçlarının çıkması için şimdi çok şükür emebiliyor bebeğim pompayı tavsiye ederim biraz canını yakıyor ama bebeklerimiz için değer:)....

merhabalar bşy sorcam size. ben 19 yaşında bekar bi kızım ve gögsümün bi ucu tamamen yok genel cerrahiye gittim bi sorun olmadığını söledi ultrasonda bşy çıkmadı cildiyeye gitmemi söledi cildiyeye gittim oda plastik cerrahide estetk ameliyat olmam gerektiğini söledi sizce ne yapmalıyım çok kafama takıldı.

Senin için estetik olarak rahatsızlık vermiyorsa ve sağlık açısından da herşey normal dedilerse bence kafana takma canım..ileride bebeğin olduğunda ilk başta emzirirken sorun olabilir bizlerde olduğu gibi ama o da emzirdikçe düzeliyor ben bu topiği açtığımda yeni doğum yapmış emsizn bebeğim diye çırpınan bir anneydim şimdiyse bebğim 21 aylık ve memeyi nasıl bıraktırcam diye kara kara düşünen bir anneyim :))

Back