• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Pompası

ayse1314

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
485
4
66
Antalya
Bugün bebek ve kendim için gerekli ufak tefek şeyleri alayım diye epeyce bakındım. Ancak göğüs pompasına geldim takıldım, kafayı yemek üzereyim. Bebiş yaklaşık 3 aylık olduğunda işe başlamak zorunda kalacağım, dolayısıyla sütümü sağmam (bu laftan da nefret ediyorum ya) gerekecek.
Saatlerdir bakınıyorum, çıkan sonuçlar:
1) Manuel pompayı pek öneren yok. Zahmetli ve uzun sürüyormuş. Evde olanlar için uygun olabilir ama benim pek vaktim olmayacak.
2) "Elektrikli"de 3 seçenek öne çıkıyor; Medela, Ameda lactaline ve Phillips Avent.
3) İşyerimde bu işi yapabileceğim izole bir oda yok. Ya lavaboda ya da bir sürü bakışın arasından geçerek toplantı odasında yapmak zorunda kalacağım :( Sanırım 3-4 saatte bir de sağmam gerekecek(sütüm olacağı varsayımıyla tabii).
Medela'yı öneren çok ama sitenin birinde inceleme yapmış ve video koymuşlar, sesi biraz fazla geldi bana(http://www.incele.info/index.php?op...e-bir-inceleme&catid=34:incelemeler&Itemid=77) . Yorumlayanların tek çekincesi de sesinin fazlalığı zaten. Ameda ve Avent sessizmiş ama fiyatlar uçuk kaçık, ya bir de göğsümü yara falan yapar da hiç kullanamazsam boşuna para vermiş olacağım diye korkuyorum. Ayrıca Ameda ve Avent'in tekli veya çantasız setsiz vs. dolayısıyla nispeten uygun fiyatlı olanını bulamadım.
Önerisi olan var mı kızlar??

Son düzenleme:
Bugün bebek ve kendim için gerekli ufak tefek şeyleri alayım diye epeyce bakındım. Ancak göğüs pompasına geldim takıldım, kafayı yemek üzereyim. Bebiş yaklaşık 3 aylık olduğunda işe başlamak zorunda kalacağım, dolayısıyla sütümü sağmam (bu laftan da nefret ediyorum ya) gerekecek.
Saatlerdir bakınıyorum, çıkan sonuçlar:
1) Manuel pompayı pek öneren yok. Zahmetli ve uzun sürüyormuş. Evde olanlar için uygun olabilir ama benim pek vaktim olmayacak.
2) "Elektrikli"de 3 seçenek öne çıkıyor; Medela, Ameda lactaline ve Phillips Avent.
3) İşyerimde bu işi yapabileceğim izole bir oda yok. Ya lavaboda ya da bir sürü bakışın arasından geçerek toplantı odasında yapmak zorunda kalacağım :( Sanırım 3-4 saatte bir de sağmam gerekecek(sütüm olacağı varsayımıyla tabii).
Medela'yı öneren çok ama sitenin birinde inceleme yapmış ve video koymuşlar, sesi biraz fazla geldi bana(Medela Elektrikli Süt Pompası İncelemesi) . Yorumlayanların tek çekincesi de sesinin fazlalığı zaten. Ameda ve Avent sessizmiş ama fiyatlar uçuk kaçık, ya bir de göğsümü yara falan yapar da hiç kullanamazsam boşuna para vermiş olacağım diye korkuyorum. Ayrıca Ameda ve Avent'in tekli veya çantasız setsiz vs. dolayısıyla nispeten uygun fiyatlı olanını bulamadım.
Önerisi olan var mı kızlar??

Merhaba,

Ben 12 günlük anneyim. Bebeğim hastanede olduğundan süt sağıp götürüyorum. Arkadaşımdan Ameda lactaline göğüs pompasını aldım. Gerçekten çok faydalı ama sessiz olduğunu düşünmüyorum doğrusu.. Yara da olmadı çok şükür.. Sahibinden.comda ikinci el satanlar var. Eğer bu konularda çok tutucu değilseniz dezenfekte ederek kullanabilirsiniz. Yoksa 250-300 liradan başlayan fiyatları gözden çıkarmanız gerekir.

Ben tam 14 ay sutumu sagip verdim ogluma. Ve kesinlikle medela yi oneriyorum. Bence piyasadaki en iyi gogus pompasi. Cunku motoru digerlerine gore daha buyuk. Digerleri 4 ayda bozuluyorsa, bu kullanimina bagli olarak 6 ay gider. Ben dedigim gibi 14 ay hep sagdim. Cok sik kullandigim icin 6 ay gitti. Fakat 1 yil garantisi vardi ve hemen yenisini yolladilar. Sonucta hangi elektrikli pompayi alsan 4-6 aya bozulacak. Medela'nin avantaji, motorunun buyuk olmasi. Ben ilkin baska bir elektrikli pompa almistim, oda iyiydi ama iste motoru kucuk oldugundan 4 ayda teklemeye basladi. Ayrica sessiz bir gogus pompasi olacagini sanmiyorum. Benim kullandiklarim hep sesliydi. Birde avent in el pompasini aldim, ne olur ne olmaz diye, oda iyi sagiyor fakat elle sagmak cok yorucu. Ondan bile ses cikiyordu. Sut sagmak cok zahmetli, sabir gerektiren bir is. Allah yardimcin olsun.

Son düzenleme:
ben oğlumda artan sütü sağmak için manuel kullandım.ama hiç kullanışlı değil sakın öyle bir işe girişme.
şimdi madelanın minisini alıcam.evdeyim zaten sadece emzirmeden sonra ve aralarda rahatlamak için kullanıcam.çünkü süt dolunca ve emziremeyince aşırı rahatsız edici oluyor.madelayı çok duydum.amedayı da öneriyorlar.yalnız çabuk bozuluyorlarmış gerçekten.hem fiyatları çok tuzlu hem de çabuk bozuluyor.ne saçma bir şey halbuki.
ben hastanede kullanmaya çalıştım hastane tipi.o bile bozuktu:27:

ben avent kullanıyorum. sessiz değil. ama iyi sağıyor. biz 2 ay önce jokerden süt saklama kapları ile beraber 200 liraya aldık. çantasız ve tekli. ben tavsiye ederim.

Tavsiyeler için teşekkürler kızlar.
Manuel almayı düşünmüyorum, işyerinde mümkün değil manuel pompa kullanmam. Ama diğer iki markanın da sessiz olmadığını öğrendiğim iyi oldu.
Acele etmek istememin bir nedeni de internette Medela'nın fiyatının geçici süre için 126 TL'ye düşmesiydi ama halen karar verebilmiş değilim.. Biraz daha düşüneceğim, hem belki doğum sırasında hastanede de deneme fırsatı bulurum.

Merhaba,

Ben 12 günlük anneyim. Bebeğim hastanede olduğundan süt sağıp götürüyorum. Arkadaşımdan Ameda lactaline göğüs pompasını aldım. Gerçekten çok faydalı ama sessiz olduğunu düşünmüyorum doğrusu.. Yara da olmadı çok şükür.. Sahibinden.comda ikinci el satanlar var. Eğer bu konularda çok tutucu değilseniz dezenfekte ederek kullanabilirsiniz. Yoksa 250-300 liradan başlayan fiyatları gözden çıkarmanız gerekir.

Sahibinden.com'a da baktım ama hem fiyatlar sıfırdan çok farklı değil hem de oradakilere de görmeden güvenemiyorum, bozuk falan çıkarsa başka şehirdekini iade etmek zor. Antalya'dayım, burada bulursam 2. el de alabilirim benim için sorun değil, ara ara takip ederim orayı da, sağol.

benım gorumcem bana kendı pompasını vermıstı.medelaydı arada bır kullanıyorm memnunum.

ben medelanin mini elektriklisini almistim pek memnun kalmadim keske avent manuel vardi sut saklama kaplariyla birlikte satiliyordu ondan alsaydim dedim

Back