göğüs pompası kullanan annelere sorum olacak?

06_gelincik_05

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
142
8
118
Amasya
merhaba arkadaşlar

32 haftalık hamileyim.ikinci gebeliğim bu.ilk bebeğimi çok istediğim ve özendiğim halde sütümün azlığından dolayı ancak 7 ay emzirebildim o da çoğunluğu mama takviyeli.ama o zaman çok üzmüş yıpratmıştım kendimi sütüm olmuyo diye.bu sefer daha pozitif olucam dedim ama yine pek sütüm olmaz gibi geliyoçünkü ilkindede şimdikindede benim göğüslerimde hiç büyüme olmuyo hamileyken.ben ona bağlıyorum.bu sefer aklıma göğüs pompaları geldi.nette düzenli sağımlarda artırıcı etkisi olduğunu okumuştum.alıp kullansam belki faydası olur diye düşünüyorum.

şimdi ilk sorum şu : yorumlarda şöyle okudum : elle çalışan pompalar sadece sütü çok olan annelerde işe yarıyormuş.annenin sütü azsa pek bi getirisi olmuyormuş 20 cc bile geçilemiyormuş bazen.artırma amaçlıysa illaki elektrikli pompa olmalıymış.katılıyormusunuz ilk sorum bu.

ikinci sorum elle çalışanlar göğüsü acıtıyor mu?ben ilk bebeğimde görümcemin pek kaliteli oolmayan bambino marka pompası vardı onu denemiştim.ve canımı yakmıştı.hemde çıka çıka 10 cc anca çıkarabilmiştim.

elektrikliler en ucuzu 150 liradan başlıyor gerçi mama parasını düşününce hele hele anne sütünün kıymetini hiç önemli değil ama insan işe yarayıp yaramayacağını bilmeyince tereddütte kaliyor.

son sorumelle çalışan pompalardan hangi markayı elektriklilerden hangi markayı önerirsiniz.her halükarda birinden birini alıcam çünkü.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Merhaba. Benimde göğüslerimde fazla bi büyüme olmamıştı ama maşallah sütüm vardı 20 ayına kadar emzirdim oğlumu. Dahada emerdi ama yemek yemediği için ben bıraktırdım. O zamanlar çalıştığım için sütümü sağıp bırakıyordum. Ben chicco marka manuel pompa aldım. ilk başlarda dediğin gibi 10-20 cc sağıyordum hemde 1 saat uğraştıktan sonra. ama daha sonraları öğrendim. ve 5-10 dk 80 cc sağmaya başladım. O biraz sana kalmış çünkü herkes farklı teknikler bulabilir kendine göre. bana kimse şöyle böyle yap demedi sağa sağa öğrendim. ama moralini bozma az sütün çıktı diye. ben başlarda ağlıyordum süt gelmiyor diye. istersen özel mesajla anlatabilirim nasıl sağdığımı. bence elektriklilere o kadar para vermenin manası yok.

Son düzenleme:

Bende kizim 40 gunlukken calismaya basladim hediye geldi chicconun elektiriklisiyle 7 ay sagdim ama cok zamanimi aliyordu sutum vardi oyuzden cikiyordu sonra chicco manuel aldm cok memnun kaldim kisa surede daha cok sut cikariyordu
Bosuna makinayla vakit kaybetmisim
Simdide arkadasimin sutu azdi sagayim dedi bebedor manuel aldi yine cok cikmadi ben ona benimkini goturdum birkac sefer ugrastiktan sonra randiman almaya basladi
Yani chicco manuel tavsiye ederim
Makine alacaksan avent
Bence hic dusunme simduden sutu kendini az olacak diye odaklama cok olacak akacak nasil saklayacagim diye dusun :)

ben medelanın elektrikli pompasını kullanıyorum çok memnunum tavsiye edebilirim bunu sana çok kullanışlı 5 dk da 75 80 cc çıkarıyo benden

Ben ilk çocuğumda chico el pompası kullandım çıkarıyo sütü ama uğraştırıyo biraz. diğer arkadaşın dediği gibi biraz uğraşarak yani. sora medela elektrikli aldım sütü bol çıkarıyo çok menmundum. ama biraz meme başını acıtıyodu. 2.çocuğumda avent elektrikli aldım şimdi herkeze tavsiye ediyorum.Hem bol çıkarıyo hem can acıtmıyo hemde kısa sürede sağıyo.Diğer markalarla uğraşıp hemde sütün varken,sütünü sağamayacaklar sende sütüm az diye moralini bozacaksın ve daha azalacak. Böyle yapma pahalı ama olsun çocuklarımız için feda oldun avent elektrikli al derim ben. Kolay gelsin.

elle çalışan ve elektrikli arasında kıyaslama yapamıcam çünkü sadece elle çalışanı kullandım hala kullanıyorum. lansınoh marka netten görebilirsin bazı eczanelerde satılıyor. hiç canımı yakmadı, fazla zamanımıda almadan bebeğimin ihtiyacından fazlasını sağabiliyorum. ama dediğin gibi elektrikli olanların sütü arttırıcı etkisi varsa bilemicem. benim sütüm bol çok şükür. seninkide bola döke gelir inşallah

bebeğm 2,5 kilo doğdu ememiyordu bile 3 gün pompa aldım sayesinde sütüm geldi aventt aldım hem elektrikli hem manuel aparatı var ikisindende çok çok memnunum silikon uç sayesinde hiç acıtmıyor tv izlerken süt sağıyorum kesinlikle tavsiye ederim

cevaplarınız için hepinize teşekkürler

manuel pompa almaya karar verdim.heps.....bur...com a da baktım ordanda en çok alınan manueller lansinoh ve chicco ikisi arasında karar vericem şimdide.

Mrb mineem , ben manuel chicco almayı düşünüyorum memnun kalmıştın dmi, o teknikleri banada yazabilirsen sevinirim , yakında işe başlayacağım

Oncelikle hayirlisi olsun saglikla kucagina almak nasip olsun. Ben kraft in sarjli olanini kullaniyorum 100 cc kadar cikariyorum sut sutum iyi goguslerim sistigi i icin hepsini ememiyo bebek ilk zamanlar sagdim saklama posetlerine koydum zaten caliscam 6 ay saklayabiliyosun ben memnunum goguslerim catlak oldugu icin acidi biraz ama cok degil biyere giderkenede emziremecegin durumlar icin sagip yolda veriyorum 60 lr ikinci el aldim temiz garantisi vqr hepsiburada.com dan el pompalari hic guzel degil tavsiyeetmem.

konu hortlamış ama gene araştıranlar için yazayım.
henüz kızım doğmadı ama ben bu konuda derin bir araştırma yaparak,elektrikli almaya karar verdiğim,
aldığım marka ise philips avent oldu.
bebefix de indirim vardı.180 tl ye aldım,
inşallah sorun yaşamam.

kullandığım için rahatlıkla öneririm, medela tek pompalı elektrikli pilli... 160 tl ye aldım. gerçi az kullandım çünkü zaten 3 ay emzirdim, bunun 2 ayında evdeydim. pompayı sıfır almayı düşünmüyorsanız ben satmayı düşünüyorum. ilgilenirseniz görüşebiliriz

canım ben 21haftalık hamileyim pompayı kaça satıyorsun...

Bende sağıyorum az çıkıyor banada özelden nasıl sağdığını anlatırmısın 10 gün sonra işe başlıcam çok önemli benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…