Göğüs pompası kullanan anneler fikrinize ihtiyacım var..

benim başıma gelen umaraım hiçbiriniz başına gelmez izmirli arkadaşlarım bilir emrecim doğduğu günden 4 aylık olana kadar hiiiç meme almadı hep süt sağdım gece gündüz demeden 2 saat aralıklarala... sonra çok şükür 4 aylıkken birden emmeye başladı... o yüzden sağım makinem 1 numaralı ekipmanım oldu iyiki almaışım.. benim aventin elektriklisiydi, modelini unauttum ama özel çantası filan da var. yine aventin saklama kağlarıyla dolapta ve buzlukta sakladım. ısıtırkende sıcakj su içinde ısıtıyorsu direkt ısı yasak. 6 ay buzlukta 24 saat normal dolapta saklanıyor. osa koşullarında ise max. 6 saat her meme en az 15 dak. sağılacak...sağımla ilgili sorusu olan ....:):bbo:

konu çok güzel olmuş.bende göğüs pompası ile ilgili başka birşey soracağım...bir arkadaşım medela marka elektrikli pompasını bana verdi kullanmam için.fakat başkasının kullandığı pompayı kullanmak ne kadar sağlıklı bilemedim.yani benim pek içime sinmedi.bu şekilde 2.el kullanan yada konu hakkında bilgisi olan varmı?

canım harikasın.. malum bebikin emmesi konusunda bile henüz bi tecrübemiz yok. bi de çalışacak olunca anne sütü konusu iyice değere biniyo.. yazdığın herşeyi not aldım.. çok çok çok teşekkür ederim.. opuyorumnanaktan

:1no2: sanırım bi muammada bu.. yurtdışında bu sağım makinalarını kiralıyorlar bile.. o yüzden değişebilen bi aparatı olduğunu düşünüyorum ama tabi araştırmak lazım.. :uhm:

canım bana da ablam vermişti.. sonuçta sağılan şey anne sütü... ama aldığında temziliğine çok dikkat et.. anne sütü güzel yıkanmadığı taktirde çok çabuk rutubet yapıyo... aldığın makinenin parçalarını güzelce ayrıştırıp kaynar suda beklet.. ve kenarlarını güzelce temizle derim.. bunu klendiniz kullandıktan sonrada yapmanız gerekiyor...

Kız kardeşimin medela elektrikli makinesi vardı ben onu kullandım tavsiye ederim. Şimdi de gelinimize verdim steril ettikten sonra bence bir başka kişi de kullanılabilir..................

ya arkadaşlar bende alıcam sanırım..oğlum 22günlük ama emmede problemimiz var mamadaveriyorum ama sütüm azalıyo gittkçe çünkü biberona alıştığı için öyle aksın istiyo biraz emip azalınca bırakıyo..şu ameda için çok farklı fiyatlar var,aslında ikinci elde olabilir sterilize edilir gibi geliyo bana..elinde olupta satmak isteyen varmı?

teşekkür ediyorum arkadaşlar yazdıklarınız için...bende hemşire bir arkadaşıma sordum biberon ve pompa gibi aparatlarını kaynatarak sterilize edebilirmişiz.bide zar gibi bir aparat var valf denilen o kaynatılmıyormuş onuda yeniden alabiliyormuşuz.12 tl gibi fiyatı.nettende baktım 40-50 tl gibi medelanın biberon pompa kısmı satılıyor.ama aparatları kaynatarak kullanacağım kullananlarda olumlu yazınca içim rahat etti benim a.s

Kızlar kesinlikle medela mini elektrikli almalısınız. Ben de 2009 Ekim annesiyim. Çok araştırıp aldım ve doğru tercih yaptım. Mmnun kalacaksınız. Kesinlikle manuel düşünmeyin, çok yorulursunuz.

medela kesinlikle almayın derim ben. kızım ilk 3 ay ememedi ondan sonrada iş hayatı derken tam 18 ay sütümü sağdım maşallahh diyim sütümde bitmedi.
medela, avent daha neler neler 5-6 pompa değiştirdim en güzeli AMEDA elektrikli süt pompası çift başlıklı. zaten en pahalıda odur ben 2 sene önce 380 küsür para vermiştim ama değdi onu almasaymışım mamaya gitcekti o paralar.
aventte 100 cc çıkıyorsa, medelada 60 cc çıktı ama ameda pompada bu oran 150 cc ye çıktı ne var ne yok memede sağıyordu.

Kızlar kesinlikle medela mini elektrikli almalısınız. Ben de 2009 Ekim annesiyim. Çok araştırıp aldım ve doğru tercih yaptım. Mmnun kalacaksınız. Kesinlikle manuel düşünmeyin, çok yorulursunuz.

çok teşekkür ederim canım.. manuelden korktum artık kaydirigubbakcemile3

ameda yı duydum ama araştırmamıştım.. bi bakayım tatlım.. teşekkür ederimm..

bu arada hanımlar.. millet bildiğinden mi konuşuyor yoksa lüzümsuz yere benim kafamımı yoruyor anlamadım.. ne acelesi varmışmışmış.. yahuu hepinizin başına gelmiştirde ne almaya kalksak muhalefet herkes.. sonuçta doğumun hemen sonrası süt problemi ya da emme problemi yaşayabiliriz değil mi? sağıp biberonla verip bebeğimizin anne sütü almasını garantileriz hiç değilse.. yoksa hemen mamaya yönlenir insan doymayınca yavrusu.. öyle bi sorun yaşasam ben lohusa halimle ne araştırabilirim ne de alabilirim.. tamam teknoloji gelişti ama önceden tedbirli olmak kötü mü yaa.. kaldı ki ben bi de çalışacağımm.. eninde sonunda lazım bu meret.. klava:

manuel kullandım ilk bir yıl . sonra medela elektrikli denedim. bir sene boyunca hiç hassaslaşmayan meme ucunu 2-3 günde çok fazla tahriş etti. en iyisi manuel olanları .anladım ki elektrikli olanlar hiç bir şekilde insanın kendi hassasiyetine uyum sağlayamaz. Artı daha da kötüsü göğüslerimde sağdıktan sonra süt kalıyordu. sonuç itibariyle iyi süt çıkaramıyor bir de acı vermesi cabası. tavsiyem kesinlikle manuel olanlarından .

medela elektikli olan benden hiç süt çıkarmadı
bende harika bir poma kiraladım.
satın almak istersen 400 liraydı aylık 80 liraya kiraladım ama hergün bebeğime bir haftalık süt götürüyordum nerdeyse
iliğine kadar sağıyordu yani
markasını şimdi hatırlayamadım ama iternette kiralama diye girersen çıkaaktır pek çok medikalcide de var

slm kızlar ben wee nin manuelini aldım benim alma sebebim normalde benim kızım göğsümü alıyor fakat ben kendim aptallığımdan dolayı diğer göğsümü vermedim sütüm azaldı o göğsümde bundan dolayı sütüm çoğalana kadar kullanacam anlayacağınız inş.iyi gelir

ben de manuel almıştım işe yaramıyor pek çalışanlara yada sürekli süt sağanlara vermiyoruz demişti satıcı
sonradan işe başlayınca medela aldım ben çook memnun kaldım acı falan yapmıyor doğru tutuş poziyonunda olması lazım tam tersine manuel daha çok acıtıyordu pompasını çok sıkınca bi anda fena acı veriyordu

çok teşekkür ederim kızlar.. tecrübeleriniz yol gösterici oldu.. inş. sütümüz olurda güzel güzel besleriz tatlı yavrularımızı.. 31.haftama giriyorum kocaman olan göğüslerim indi hamilelik öncesi haline girdi hem görüntü hem büyüklük olarak.. şimdiye kadar da hiç süt gelmedi.. arasıra canım sıkılmıyor değil yanii..

benim göğüslerde normale döndüler şişlikleri indi ben de anlamadım normal mi bu durum acaba??? :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…