Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

merhaba herkese.
sabah sargılarım açıldı. drenlerim yok diye biliyordum doktorum iki tane çıkardı :) bilseydim daha çok korkardım eminim ama zaten hiç acımadı, hissetmedim bile.
görebildiğim kadarı ile gayet iyiler ama yine paketleyip kapattık :)

ben de bir sene içinde çocuk düşünüyorum ama ameliyat konusunda tereddüt yaşamadım. en erken 4 ay sonra hamile kalabilirsin dedi doktor bilemiyorum şimdi biraz keyfini sürerim gibi geliyor, acele etmeyebilirim o kadar. süt verme konusunda da büyüklük ile süt verme arasında her zaman doğru orantı olmayabiliyor, riskse risk aldım ne yapalım.

Sevgili Fatmaagul,Bahar82,Benfiknur hepinize ilginizden ve güzel fikirlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.
Benfiknur acaba doktorunun adını ve ameliyat olduğun yer ve fiyatını paylaşabilir misin? ayrıca kızlar 90DD kullanıyrm ve göğüs altından ölçüm 78 yani benimkiler devasa ölçüdeler.bebeğimi sütüm ancak 3 ay doyurdu.yani fazla sütüm olmadı. sütümün %50 azalması benim için büyük risk.ama öte yandan pişikler, sırt ve boyun ağrısı, istediğini giyinememe gibi sorunları yaşamaktan bıktım.eteği 40 beden giyiniyorum ama gömleklerimi hep üzerime göre diktiriyorum.zaten her ceket almak istemem hüsranla sonuçlanıyor.50 beden ceket üzerime pardon göğüslerime ancak oluyor ama budefa omuzlar ve kollar berbat duruyor.birde işin kötü tarafı bu sütyen askıları yüzünden boynumda 3 nokada fıtık ve iki noktada fıtk baslangıcı var.yani anlayacağınız bu iki büyük çıkıntı benim hayatımı büyüklükleri kadar olumsuz etkiliyor.ama öte yandan bencillik edip dünyaya getirmeyi planladığım o minik masum ve tamamen bana muhtaç olacak o meleğe haksızlık edebileceğim düşüncesi vicdanımı sızlatıyor doğrusu....?....(!)....Çok üzgünüm çoook

ayrıca yeni ameliyat olan kızlar hepinize çoook geçmiş olsun.ve sizleri cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.ınşallah Rabbim hiç pişman ettirmesin ve bir ömür sağlıkla ve huzurla kullanmanız dileğiyle.....

Sevgili y.s.k,ikinci bebeği garanti düşünüyorsan hemen dünyaya getirmeni ve gönül rahatlığıyla ameliyatı olmanı tavsiye edrim.Yok kısa vadede düşünmüyorsan,hiç uzatma.Artı boyun fıtığı oluşumundan bahsetmişsin,bu sana ekonomik olarak katkıda bulunur.Eğer göğüs büyüklükleri herhangi bir rahatsızlığa sebebiyet verdiğini heyet raporuyla tasdik ettirirsen bağlı bulunduğun sigorta çıkartılan doku oranında(bu forumdan öğrendiğim kadarıyla) masrafı karşılıyormuş.Benim mevcut bir rahatsızlığım olmadığı için (psikolojik ve görsellik hariç)cepten yaptırdım.
Ege üniversitesinde Ufuk Bilkay 4000 TL' ye yaptı.Muayene ücreti de 150 vermiştim.Sonuçtan çokkkkkkkkkkk ama çokkkkkkkkkkk memnunum.
Allah fazlalığı olan ve isteyen tüm bayanları kurtarsın.Omuz ağrısız ve görüntünle barışık yaşamak eşsiz bir duygu.

Her ne kadar bazı doktorlar marka gibi sunulmaya çalışılsa da ben 11.000 ytl verince bu işin BMW'si olur ucuz olursa vasat olur vs. gibi düşüncelere kesinlikle katılmıyorum. Eğer öyle olsaydı Türkiye'de adı geçen 3 doktor olur diğerleri uzmanlık vs. bile alamazdı. Estetik ameliyatlar çok görecelidir herkesin güzellik kavramı ve beklentileri birbirinden farklıdır. Bunu kendine yatırım vs. falan gibi de görmenin yanlış olduğu kanısındayım. Çok abartmayın arkadaşlar. Siz doktorunuza istediğinizi söyleyin, beklentilerinizi anlatın gerisini de doktora bırakın. Bu nedenle özellikle ben doktor ismi vermekten kaçınıyorum. Hiçbir hekim hastasını mutsuz etmek için bu tip bir işe kalkışmaz. Ayrıca şunu da ilave edeyim ameliyat sonrası sonucu sizin göğsünüzün başlangıç durumu da etkiliyor. Bu bir konfeksiyon işi değil. Kimsenin ameliyat sonrası resimlerine bakarak karar vermeyin.

tuğrul bey 11000e yapmıyor arkadaslar...valla daha uygun :)isteyene özleden atarım ücretini ama siz bi gidip görüşün derim..

Arkadaşlar merhaba. Birkaç gündür yoktum. Evime döndüm gönül rahatlığıyla.
Bu arada yeni ameliyat olan herkese geçmiş olsun.
Ben de tamamen iyiyim diyebilirim.Sonradan atılan dikiş kapandı.Bir taraftaki kaşıntılar da sorunsuz geçti.Yeni dikiş atılanda var nispeten.

Benfiknur ben kaşıntılara dokunmuyorum, başka şeyleri düşünmeye çalışıyorum ama yoğunlaşırsa duşa girip su tutuyorum. Çok da aşırı bir kaşıntı hissetmiyorum zaten.Tatlı tatlı kaşınıyorlar. Küçüldüler ya vız geliyor onlar bana. Kendimi çok iyi hissediyorum.

Kızlar iz kapatıcı olarak hangi merheme ve ameliyattan ne kadar sonra, izler ne durumdayken başladınız?

Elayacım,Kaşıntı var ama yanma yada kızarma hiç olmadı.Karbarma gibi şeylerde yok.Ten yapısı çok önemli ,herkesin farklı farklı iyileşme süreci.Kaşınan yerleri üstten üstten kaşıyorum.Tabiki canımı yakmadan.Çünkü benim öyle böyle değil.Her sabah kaşıntı hissiyle uyanıyorum.Geçecek inşallah.Sanki iki gündür daha bir az gibi .
Aylacım,4. hafta contractubex adında jel'e başladım ben.Sabah akşam sürüyorum.Meme ucu ve aşağıya doğru olan dikiş yerlerim epeyce soldular.Meme ucu etrafı belli bile değil nerdeyse.Ama göğüs altı dikiş bitim noktasındaki (alınan)dikiş yerleri halen koyu renkte.Kendi kendine eriyen dikişlerde iz çok az kalıyor bence.Benim tenimde öyle oldu yada.Sende nasıl ayla?

kızlar internette memeler için de liposuction yapan bir doktor buldum. ama istanbulda imiş..

ne dersiniz liposuction aslında iyi bir çözüm.. emzirmek açısından yani..

ama acaba ne kadar küçülür??

Benfiknurcum, benim uçlar etrafındaki dikişlerim belirsizleşti neredeyse.Ancak tek tarafta dikey dikiş yenilenmişti biliyorsun.Dikişleri hafta içi alınacak.Bu yüzden ikisi de iyileşmeden jel kullanmaya başlamadım. Seninle konuştuüumuz şu hafif beyazlıklar kapanıyor ve hiç iz kalmayayacak gibi duruyor.Alttakiler henüz pembe ama kesilen et ne de olsa bir ayda kaybolacak değil izi.Her gün biraz daha iyi görünüyorlar.Şikayetim de yok.

kızlar internette memeler için de liposuction yapan bir doktor buldum. ama istanbulda imiş..

ne dersiniz liposuction aslında iyi bir çözüm.. emzirmek açısından yani..

ama acaba ne kadar küçülür??

Merhaba güneş liposakşın memelerin yan tarafına genişse yapılabiliyor, benimkine yapıldı mesela . Ama tüm memeye liposakşın hiç duymadım, erkek memelerine yapılıyor o bildiğim kadarıyla. Hep liposakşınla tüm meme bezleri hasarlanır ya nasıl emzirilir ondan sonra??

Öncelikle benimmesajıma cvp veren herkese tesekkürler.benfiknurcum iiyi güzel anlatmışsın ama benim koca çok sabit fikirli ve asla bayan doktor dışında izin vermiyor. hele birde heyet lafını asla kabul etmiyor.ya lütfen kızlar dua edin benim içinde en kısa zamanda kurtulayım şunlardan.kendnize ii davranın.herkese ii hafta sonları diliyorum.

y.s.k'cım o zaman pamuk eller cebe demek yerinde olacak:)ınşallah en kısa zamanda kurtulursun.
Arkadaşlar,ameliyat olanlar size müthiş bir haberim var:)Dün kendime yine sporcu sütyeni almaya çıktım.Bir tane asla yetmiyor.Pek çok mağaza gezdim.Aşağı yukarı kaliteli birşey almak istiyorsan 40 dan aşağı birşey yoktu.Son anda TCHıBO adında temelinde kahve satan ama farklı ürün yelpazesine de yer veren bir mağazaya girdim.Raflarda gezinirken sporcu sütyeni gördüm ve aldım içine baktım,birde etiketine ,inanamadım.Dandiktir bu dedim ama yinede denedim.Ve deneyince baktımki ,bildiğimiz en kaliteli spor markalarının iç çamaşırına eşdeğer.Şiddetle tavsiye ediyorum.Bir kutuda 2 tane var ve sadece 30 tl.Her ilde mağazası yok.ınternetten de alışveriş yapılıyormuş.Mağazadaki görevli söylemişti.Hiç tereddüt etmeyin.Bedenleri diğer markalarla aynı.Hiç fark olmadı bende.Ölçünüzü belirlediyseniz gönül rahatlığıyla alın.Ben çok memnun kaldım.

Son düzenleme:
herkese selamlar ve büyük geçmiş olsun.tabiki banada çarşamba kurtuldum fazlalıklardan herşey o kadar kolaydıki hiç böyle hayal etmemiştim.yatış, ameliyat ve çıkış hepsi 24 saat bile sürmedi.ameliyatın kolaylığını nasıl tarif etsem zorlanıyorum.sanki hastaneye bademcik aldırmaya gitmişim gibi hisediyorum inanın o kadar kolay geçti.ameliyet 2 saat sürdü belkide 1.5 emin değilim daha odama çıkmadan uyandım beni tek rahatsız eden üşümem ve miğde bulantımdı.ağrı sancı hiçbirşey yoktu inanın sadece gerginlik hissi o kadar.haaaa birde unutmadan boğaz ağrısı malum anestezi.doktorum süperdi arkadaşlar ne kadar doğru karar vermişim şimdi çok iyi anlıyorumbende biraz değişik teknik uygulamış kıyamadım sana çok iz yapmak istemedim dedi L şeklinde iz bırakmış ve L ninde alt bacağı yani alt kesi çok kısa bende doktoruma minnettar kaldım.elleri sihirli sanırım bu doktorun ellerine sağlık şahane ,iş çıkarmış sanki meme küçültmeye gitmemişim de minnacık memem varmış silikon taktırmısım gibi herşey şahane.ameliyat günü ve ertesi günü istirahat ettim o kadar 2.günden sonra hep sokaklardayım.sokaklardayım ama yinede dikkat ediyorum.ağır felan kaldırmıyorum araba kullanmıyorum.sırt üstü bazende azcık yan yatıyorum birde malum ilaçlar ağrı kesici ve antibiyotik hepsi o kadar. ben karar verme aşamasındaki arkadaşlara memnuniyetle yardımcı olabilirim.sormak istedikleri yada ameliyat olan arkadaşların paylaşmak istedikleri olabilir.unutmadan ben ankaradayım ankarada ameliyat düşünenler dikkat dikkat doktorumu şiddetle öneririm sihirli elli adama minnettarım çünkü herşey gönlünce olur inşallah.ben tekrar yazıcam arkadaşlar sizinde herşey gönlünüzce olsun görüşmek dileğiyle

nawci,çok geçmiş olsun.Herşeyin gönlünce olması ne hoş.Küçültme şekli 'L' olduğundan bahsetmişsin.Bu tamamen senin meme yapın ve şekli ile alakalı.Ne hoş ki senin meme büyüklüğünün yapısı ,vs. bu şekilde küçültülmeye müsaitmiş.Çok şanslısın.Ne kadar az iz o kadar az göz rahatsızlığı değil mi ?Ama en önemliside verdiği rahatsızlıktan kurtulmak.

selam kizlar gögüs kücültme operasyonu cok uygun fiyata yapan bir uzman varmis ankarada.. bana isim ve fiyat söyleyebilirmisiniz acaba?

Merhaba ayl@, bahar82, benfiknur, elaya, fatmaagül ve güzelnurçin ben de meme küçültme ameliyatı olacağım doktoruma karar verdim(Aylin hanım) ancak 28'inde tatile çıkacak, ben bu arada ameliyat olsam mı salı günü yoksa tatil dönüşünümü beklesem. Kaç gün pansuman yaptırılıyor, yani pansuman yaptırırım dışarda ama takip falan karar vermem lazım acele, noolur yardım edin bana yaaa

X