• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Arkadaşlar selam. Ben de meme küçültme ameliyatı oldum ama birkaç sorunum ve sorum var. Ameliyat olanlar beni çok iyi anlar o yüzden cevaplarsanız çok sevinirim.
Ameliyatımın 12.günü tabi hala şişlik ve sertlikler oldukça fazla. Yaz ayında olduğum için de ter şu an en büyük düşmanım. İzmirdeyim.
Şimdi şöyle ki benim memelerim şu an istediğimden daha büyük durumda. Doktorum bu görüntünün üçte birinin gideceğini beklememi söyledi ama ne kadar küçülebilir ki? benim şu an beğenmediğim yerim özellikle koltuk altında yer alan meme dokusu şiş yani önceden de böyleydi ve bu zaten enine büyük gösteriyor. Doktorum orada meme dokusunu oldukça aldım bunlar hep ödem diyor ama içimde kuşku var. Ameliyat olup üzerinden zaman geçirenler cevap verebilir mi? Ödemler gidince ciddi bi fark oluyor mu?
Boyum 160 cm kilom 48 eskiden 75DD giyiyordum.
Sevgiler
Merhaba,
Benim de 17. Günüm ve aynı endişeleri taşıyorum. Bahsettiğiniz gibi özellikle yanlara doğru genişlik var ve " ya ödem değilse " diye kaygilaniyorum. Yorumlarda genel olarak bu durumun değişeceği söyleniyor. Beklemekten başka çaremiz yok sanırım :(
75 D cup tı benim ölçüm, şu an b cup sütyen giyebiliyorum.

Merhaba,
Benim de 17. Günüm ve aynı endişeleri taşıyorum. Bahsettiğiniz gibi özellikle yanlara doğru genişlik var ve " ya ödem değilse " diye kaygilaniyorum. Yorumlarda genel olarak bu durumun değişeceği söyleniyor. Beklemekten başka çaremiz yok sanırım :KK43:
75 D cup tı benim ölçüm, şu an b cup sütyen giyebiliyorum.

Cevap için teşekkürler. Umarım ödemini atanlardan da sorumuza cevap alırız. Yakın zamanlarda olmuşuz. Sıcakta oldukça zor bir durum. Bana doktorum o yanlarda meme dokusu kalmadı nerdeyse cilt dedi ve doktorumdan aşırı memnunum ama bir yandan da soru işareti oluştu. Ben daha sütyene geçiş yapmadım uzun bir süre geçmeyi düşünmüyorum ama sinsice iç giyim mağazalarında deneyebilirim. Umarım benim de B'dir ama şu an bana C gibi geliyor :/

Merhabalar, benimde bi sorunum var, ben de yaklasik 3 ay once ameliyat oldum ve meme basinda hic his yok, duvar gibi...doktorum hissin yuzde 60i gider yuzde 40i kalir ama zamanla gelir demisti...ben hic gelmemesinden korkuyorum ve bu ihtimal bile beni cok mutsuz ediyor, bu konuda tecrubesi olan var mi

Cevap için teşekkürler. Umarım ödemini atanlardan da sorumuza cevap alırız. Yakın zamanlarda olmuşuz. Sıcakta oldukça zor bir durum. Bana doktorum o yanlarda meme dokusu kalmadı nerdeyse cilt dedi ve doktorumdan aşırı memnunum ama bir yandan da soru işareti oluştu. Ben daha sütyene geçiş yapmadım uzun bir süre geçmeyi düşünmüyorum ama sinsice iç giyim mağazalarında deneyebilirim. Umarım benim de B'dir ama şu an bana C gibi geliyor :/
Rica ederim :)
Ben marks&spencerdan tedbir amaçlı aldığım sütyeni deniyorum ben de ölçümü anlayabilmek için sadece :)
iki sayfa öncesinde olacaktı sanki birkaç yorum , ama biraz daha aydınlanırsak daha iyi olacak haklısınız.

Merhabalar, benimde bi sorunum var, ben de yaklasik 3 ay once ameliyat oldum ve meme basinda hic his yok, duvar gibi...doktorum hissin yuzde 60i gider yuzde 40i kalir ama zamanla gelir demisti...ben hic gelmemesinden korkuyorum ve bu ihtimal bile beni cok mutsuz ediyor, bu konuda tecrubesi olan var mi
Sizi ferahlatacak yanıtı alırsınız umarım. Şu an sağ uçta benim de his yok ama dokununca uyarılıyor. Bu durumun iyileşme ölçütü olduğunu söyledi benim doktorum.
Sizde ölçü durumu nasıl acaba, ameliyattan bugüne değişiklik var mı?

Arkadaşlar selam. Ben de meme küçültme ameliyatı oldum ama birkaç sorunum ve sorum var. Ameliyat olanlar beni çok iyi anlar o yüzden cevaplarsanız çok sevinirim.
Ameliyatımın 12.günü tabi hala şişlik ve sertlikler oldukça fazla. Yaz ayında olduğum için de ter şu an en büyük düşmanım. İzmirdeyim.
Şimdi şöyle ki benim memelerim şu an istediğimden daha büyük durumda. Doktorum bu görüntünün üçte birinin gideceğini beklememi söyledi ama ne kadar küçülebilir ki? benim şu an beğenmediğim yerim özellikle koltuk altında yer alan meme dokusu şiş yani önceden de böyleydi ve bu zaten enine büyük gösteriyor. Doktorum orada meme dokusunu oldukça aldım bunlar hep ödem diyor ama içimde kuşku var. Ameliyat olup üzerinden zaman geçirenler cevap verebilir mi? Ödemler gidince ciddi bi fark oluyor mu?
Sevgiler
Ben daha olmadım ama koltuk altı bölgesine yani enli göğüslere o bölgeye liposakşın yapıyolar yağları çekiyolar ama devletde oldıysanız orda yokmuş böyle bi uygulama ...çok geçmiş olsun inş herşey istediğini z gibi olur..iyi bayramlar

Sevgiler
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle benim de 2 ay oldu amelyat olalı. Doktoruma en en küçüğü olsun demiştim ve benimkilerde ilk zamanlarında çok şişkindi moralim çok bozulmuştu öyle kalıcak sandım ama kalmadı şuan baya indiler. Bir ay geçtiğinde bile değiştiklerini fark ediyorsunuz. Benimde enine doğruydu doktorum kendini küçüldükçe toparlıcak demişti öyle de oluyor, sabredin :)

Odeminizi zamanla atiyorsunuz daha ameliyatiniz cok yeni sekli 3 ay sonra belli olmaya basliyor ama sertlik 2 aya kadar devam ediyor, 1.ayda benim cok kasinmisti hatta kasintidan uyuyamaz olmustum

Sizi ferahlatacak yanıtı alırsınız umarım. Şu an sağ uçta benim de his yok ama dokununca uyarılıyor. Bu durumun iyileşme ölçütü olduğunu söyledi benim doktorum.
Sizde ölçü durumu nasıl acaba, ameliyattan bugüne değişiklik var mı?
Malesef hic yok , igne batsa yine hissetmem o derece sanki uyusuk, doktor dominat sinirlere denk gelmistir kimin dominant siniri nereden gecer bunu bilebilmek mumkun degil dedi, tekrar sinirlerin uzamasi 6 ayi bulur dedi ama hic gelecegi konusunda umudum yok, ameliyat olan yakinlarim var onlarda hic his kaybi olmamis

Malesef hic yok , igne batsa yine hissetmem o derece sanki uyusuk, doktor dominat sinirlere denk gelmistir kimin dominant siniri nereden gecer bunu bilebilmek mumkun degil dedi, tekrar sinirlerin uzamasi 6 ayi bulur dedi ama hic gelecegi konusunda umudum yok, ameliyat olan yakinlarim var onlarda hic his kaybi olmamis
Bu kişiden kişiye değişen bi durum kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın, kendi iyileşme sürecinize odaklanın :) his çoğunlukla geri geliyo ama gelmeme ihtimali de öncesinde size söylenmiş olmalı zaten. Bu ameliyata girerken bazı riskleri göze alıyoruz, meme başı kaybı, his kaybı, hipertrofik skar vb. Birçoğu geri geliyo hislerin daha yeni sabırlı olun :)

Ölçü için henüz erken ödemlerden dolayı, belki kişiye göre değişiyodur bu durum benim ödemlerim nerdeyse bitti ama ölçüsünde bi değişiklik olmadı 101 cmdi hala öyle 9. haftada. Yanların dolu olması meme yapısıyla alakalı biraz da. Oraya ekstra müdahale yapılabiliyo eğer kalırsa ama zamanla da toparlıyo baya kendini başlarda ben de ondan rahatsız oluyodum ama nerdeyse kalmadı şu an. Sabredin :)

Arkadaşlar hepinize cevapları için teşekkürler. Sabırla beklicem inmesini ve oturmasını. Ama aşırı şüpheci bir insan olduğum için bir şey daha soracağım. Şimdi siz de imzalamışsınızdır ameliyattan önce birkaç kağıt sözleşme gibi bişiler imzalıyoruz ya doktorun muayenehanesinde imzaladım ve imzalamadan önce her sayfayı okumamı bilgilenmemi istedi ben de okudum. Orada sanki "yapılan işlemlerden hasta memnun kalmazsa düzeltmeler yapılabilir" yazıyordu ama inanın emin değilim. Bunun hakkında bilgisi olan var mı? Çünkü 10.000 tl verdim 1 tl dahi vermek istemem çok pahalı zaten :KK48:

Arkadaşlar hepinize cevapları için teşekkürler. Sabırla beklicem inmesini ve oturmasını. Ama aşırı şüpheci bir insan olduğum için bir şey daha soracağım. Şimdi siz de imzalamışsınızdır ameliyattan önce birkaç kağıt sözleşme gibi bişiler imzalıyoruz ya doktorun muayenehanesinde imzaladım ve imzalamadan önce her sayfayı okumamı bilgilenmemi istedi ben de okudum. Orada sanki "yapılan işlemlerden hasta memnun kalmazsa düzeltmeler yapılabilir" yazıyordu ama inanın emin değilim. Bunun hakkında bilgisi olan var mı? Çünkü 10.000 tl verdim 1 tl dahi vermek istemem çok pahalı zaten :KK48:
Zaten her düzgün estetik cerrah bunu belli şartlar altında kabul eder, özellikle kendisinden kaynaklı düzeltmeler gerekli olursa vs. Doktorlar da sonuçta hastanın sonuçtan mutlu olmasını istiyolar. Ama bence herhangi bi işlem için en az altı ayın geçmesi gerektiğini söylerler çünkü anca tam sonuç görülebiliyo.

Zaten her düzgün estetik cerrah bunu belli şartlar altında kabul eder, özellikle kendisinden kaynaklı düzeltmeler gerekli olursa vs. Doktorlar da sonuçta hastanın sonuçtan mutlu olmasını istiyolar. Ama bence herhangi bi işlem için en az altı ayın geçmesi gerektiğini söylerler çünkü anca tam sonuç görülebiliyo.
Anladım. O zaman sabırla bekleyip kilo almamaya özen göstermeliyim. 6 ay çok uzun ama zaten okulum olduğu için yine seneye yaz yaptırabilirim.

Bu kişiden kişiye değişen bi durum kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın, kendi iyileşme sürecinize odaklanın :) his çoğunlukla geri geliyo ama gelmeme ihtimali de öncesinde size söylenmiş olmalı zaten. Bu ameliyata girerken bazı riskleri göze alıyoruz, meme başı kaybı, his kaybı, hipertrofik skar vb. Birçoğu geri geliyo hislerin daha yeni sabırlı olun :)
Insallah acaba benim gibi durumda olan var mi diye merak ediyorum his kaybinda geri gelmeme orani yuzde 5 mis, yoksa ameliyatimdan cok memnunum ne siddetli agrim oldu ne de acim, ameliyatim 1bucuk saat surdu iyilesme sureci de hizli oldu

Insallah acaba benim gibi durumda olan var mi diye merak ediyorum his kaybinda geri gelmeme orani yuzde 5 mis, yoksa ameliyatimdan cok memnunum ne siddetli agrim oldu ne de acim, ameliyatim 1bucuk saat surdu iyilesme sureci de hizli oldu
Anlıyorum, benim de 3 hafta kadar hiç his olmadı sağ meme başımda sonra geri geldi. Sizinki de gelir endişelenmeyin.

Arkadaslar merhaba Ben de ameliyat olali iki hafta oldu sag taraf Raha
fakat sol taraf șiș gergin ve morluk var bu durum normalmi
Normal evet daha yeni ameliyatınız, gerginlik normal morluk da derecesine göre değişir tabii ama en iyisi doktorunuza fotoğraf atarak danışmanız.

Merhaba arkadaşlar, ben ameliyat olmayı kesin kabullendiğimden beri çok ama çok duygusalım, alınganım. Yani korku, gerginlik, neden ben hissi ve henüz tanımlayamadığım duygular etkiliyor sanırım. Ameliyat olan arkadaşlar siz yaşadınızmı böyle birşey yada benim gibi henüz ameliyat olmayanlar..? Nedir bu :(

Merhaba arkadaşlar, ben ameliyat olmayı kesin kabullendiğimden beri çok ama çok duygusalım, alınganım. Yani korku, gerginlik, neden ben hissi ve henüz tanımlayamadığım duygular etkiliyor sanırım. Ameliyat olan arkadaşlar siz yaşadınızmı böyle birşey yada benim gibi henüz ameliyat olmayanlar..? Nedir bu :KK43:
Merhaba ,
Öncelikle ne kadar faydası olur bilmiyorum ama içinizi ferah tutun diycem.
Gergin olmanız çok normal fakat bu gerginliği üzerinizden atmak da sizin elinizde.
Ben şöyle bir yol izledim : ameliyat olacağımı sadece 2 kişiyle paylaştım ( annem ve ablam). Bu durum sorularla karşılaşmama ve konunun sık sık gündeme gelmesine engel oldu. Meditasyon ilginizi çeker mi bilmiyorum ama ben ameliyat sabahı meditasyon yaptım ve zihnim dupduru girdim ameliyata. Hatta doktorun asistanı "ne kadar pozitifsiniz " dedi.
Son olarak da belli ki araştırmalarınızı yaparak karar verdiniz, karar kıldığınız doktora da tamamen güvenle yaklaşırsanız sıkıntı kalmayacaktır.
Pişman olmayacağınız konforlu bir hayat sizi bekliyor, olumlu düşüneye çalışın lütfen

Back