- 14 Aralık 2023
- 22
- 4
- 1
- 36
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #41.001
Merhaba ben ameliyat olalı 6 hafta oldu yıllardır erteliyorum inanılmaz korkuyodum ameliyat olmakdan biran önce giriyim çıkıyım artık sonra ne olursa olsun diyodum sonucuna hiç odaklanmadım korkumdan fazla araştıramadımda doktoruda çok meth ettiler bulunca olayum dedim cevreminde cesaretiyle oldum evet korktuğum gibi değilmiş boşuna evham yapmışım gerçekden velhasıl korkumdan sonucuyla ilgili doktorla pek bir şey konuşamadım doktorum da sağ olsun konuşmayı hiç sevmiyor sorarsan söylüyor sadece B cup istiyorum diyebildim neyse sonuca gözüm hiç alışamadı çok küçük geliyor gözüme sürekli aynada kendim inceliyorum ve göğüs uçlarım bana göre çok küçük olmuş bence göğüscunun çevresinde bir santimlik Çap var bu normal mi sizinkiler de öyle mi acabaMerhabalar, uzun zamandır forumu ziyaret edemiyorum. 13 ekim 2022 tarihinde meme küçültme ameliyatı oldum. 1 yılı çoktan geride bıraktım. Ameliyat öncesi burayı okurken ameliyat sonrası uzun zaman geçiren arkadaşların yorumlarını çok merak ediyordum. Sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa cevaplamak isterim. Benim özellikle belirtmek istediğim bir husus var elbette, izler konusunda ben jel yerine silikon yara izi bandı kullandım uzunca bir süre ve şimdi dönüp baktığımda ameliyattan sonra yapmış olduğum en doğru hamlenin bu olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda endişeli olanlarınız varsa mutlaka ama mutlaka bu alternatifi denesin derim
Ameliyat sonrası bir iki ay gözüm bu küçüklüğe alışamadı. Bedenimin çok küçülmüş olduğunu düşünerek pişmanlık bile yaşadım. Meme ucu en geç iyileşen nokta oldu benim için, sanki eşit değil, yanlış çerçeve alınmış, fazla uyumsuz vs gibiydi ama hepsi geçti. İyileşme ile birlikte göğüsler doğal bir dolgunluğa sahip oluyor, meme uçları da daha doğal bir şekil alıyor. Daha önceki göğüslerimi hatırlamıyorum bile, şu an o kadar doğal ve bana ait hissettiriyorlar ki hayatımın en doğru kararlarından biri olduğunu söyleyebilirim. O kısa görünen çap zamanla biraz esneme gösterecek o konuda içiniz rahat olsun.Merhaba ben ameliyat olalı 6 hafta oldu yıllardır erteliyorum inanılmaz korkuyodum ameliyat olmakdan biran önce giriyim çıkıyım artık sonra ne olursa olsun diyodum sonucuna hiç odaklanmadım korkumdan fazla araştıramadımda doktoruda çok meth ettiler bulunca olayum dedim cevreminde cesaretiyle oldum evet korktuğum gibi değilmiş boşuna evham yapmışım gerçekden velhasıl korkumdan sonucuyla ilgili doktorla pek bir şey konuşamadım doktorum da sağ olsun konuşmayı hiç sevmiyor sorarsan söylüyor sadece B cup istiyorum diyebildim neyse sonuca gözüm hiç alışamadı çok küçük geliyor gözüme sürekli aynada kendim inceliyorum ve göğüs uçlarım bana göre çok küçük olmuş bence göğüscunun çevresinde bir santimlik Çap var bu normal mi sizinkiler de öyle mi acaba
Benim 6 haftam il günler benimde basık duruyodu alt kısımlarda potluklar vardı hatta çökük duruyodu ama şimdi doldular şekil almaya başladıKızlar merhaba , hepinize geçmiş olsun ben de protezsiz meme dikleştirme ameliyatı olalı 16 gün oluyor , korse kullanıyorum halâ
Merak ettiğim görüntüyle ilgili bir durum var böyle sanki üçgen gibi memeler şuandoktor şimdiki haline bakarak pişmanlık duyma diyor ama yaşayanlardan teyit almak istiyorum. Sizler de benzer durumlar yaşadınız mı ? Yuvarlanacak mı memişler
İnşallah dediğiniz gibi olurAmeliyat sonrası bir iki ay gözüm bu küçüklüğe alışamadı. Bedenimin çok küçülmüş olduğunu düşünerek pişmanlık bile yaşadım. Meme ucu en geç iyileşen nokta oldu benim için, sanki eşit değil, yanlış çerçeve alınmış, fazla uyumsuz vs gibiydi ama hepsi geçti. İyileşme ile birlikte göğüsler doğal bir dolgunluğa sahip oluyor, meme uçları da daha doğal bir şekil alıyor. Daha önceki göğüslerimi hatırlamıyorum bile, şu an o kadar doğal ve bana ait hissettiriyorlar ki hayatımın en doğru kararlarından biri olduğunu söyleyebilirim. O kısa görünen çap zamanla biraz esneme gösterecek o konuda içiniz rahat olsun.
Maşallah çok güzel darısı banaBenim 6 haftam il günler benimde basık duruyodu alt kısımlarda potluklar vardı hatta çökük duruyodu ama şimdi doldular şekil almaya başladı
Merak etmeyin zaman geçtikçe keşke daha önce yaptırsaydım diyeceksinizİnşallah dediğiniz gibi olur
Ben tamamen hissizlik yaşamadım ama sağ göğüs ucumda sola göre hafif bir duyu kaybı oluşmuştu, şu an hiç öyle bir durum kalmadı zamanla o da geçecektirBide sağ göğüs ucumu hissediyorum ama solda hiç his yok gelirmi acaba
TeşekkürlerBen tamamen hissizlik yaşamadım ama sağ göğüs ucumda sola göre hafif bir duyu kaybı oluşmuştu, şu an hiç öyle bir durum kalmadı zamanla o da geçecektir
Mrb, sertlikleriniz ameliyattan ne kadar süre sonra geçtiBen de normal sütyene geçiş sürecinde biraz tedirginlik yaşamıştım. İki tarafta da ele gelen sertlikler vardı ama hepsi geçti. Yine de ağrı yaşıyorsanız doktorunuzdan bir kontrol muayenesi talep etmenizi öneririm.
Çok net hatırlamıyorum ama 5 6 ayı buldu, sonraki süreçte tamamen doğal bir meme dokusu gibi hissediyordum.Mrb, sertlikleriniz ameliyattan ne kadar süre sonra geçti
Merhaba nerde oldunuz acaba süreci kısa anlatır mısınız benim de kuzenim Elazığ da yaşıyor medikal hastanesin de Ahmet arslan ı tavsiye etti sizde ni orda oldunuz acabaEvet özelde oldum
Merhaba canım baya olmuş siz yazalı meme küçültme ameliyatı kaç saat sürdü sonrası ağrı oldumu acaba kaç günde toprladınız.Dr un soyadı nedir acabaMerhaba ben bugün uludag üniversitesinde yeşim hocaya ameliyat oldum hiç korkulacak bişey yok içinizi ferah tutun emşnşm çok memnun kalacaksınız ben olmadan önce çok forma baktığım için yaptıracak insanları anlıyorum bir sorunuz olursa her zaman yardımcı olurum
Çok geçmiş olsun, benim de en korktuğum konulardan biriydi bu, benim de enfeksiyon gelişmesi kaynaklı meme ucumda açılma oldu dikişte, benim de 1 ay oldu hala pansuman sürecim devam ediyor mememin o kısmı için. Ben de o bıçak saplanmaları ve sertlikler var.Merhabalar ben yaklaşık 3 ay önce meme küçültme ameliyatı oldum,ameliyattan önce bu siteyle tanışmış olmayı isterdim tecrübelerden faydalanmış olurdum böylece..
Ameliyat sonrası ilk bir hafta ağrısız ve çok kolay bi ameliyatmış diye düşündürerek geçti ama 7. gün unutarak yukarıya uzanmamla birlikte dikişlerde açılmalar başladı günde 4-5 kez pansuman yaparak bir ayda kapandı T bölgesinin birleşimindeki açıklık.. Bu süreçte antibiyotikli kremle pansuman yapıp üstünü gazlı bezle kapattım ve günde bir iki kez de dezenfektan sıktım.Artık bundan sonra açılma olmaz dememeliymişim son açılma 5 gün önce oldu,sağ elimi kullandığım için mi yoksa sağ meme daha gerilerek dikildiği için mi bilmiyorum ama sağ memede oldu tüm açılmalar..Diyeceğim o ki 3 ay bile tamamen normal yaşantı için yeterli değil ameliyatlı olduğumuzu unutmayıp hep dikkatli davranmak gerekiyor..
Benim çok kaygılandığım bir başka konu ise memelerin şekliydi,doktor tuğlacıymış meme yerine tuğla yapmış diye dalga geçtim uzun süre çünkü dikdörtgen şeklindeydiler halâ tam olmasa da memeye benzemeye başladılar bu konuda sabırlı olmak gerekiyormuş .3. ay biterken halâ bıçak saplanması ağrılarım var ve zaman zaman ödem hissediyorum..
Size de geçmiş olsunÇok geçmiş olsun, benim de en korktuğum konulardan biriydi bu, benim de enfeksiyon gelişmesi kaynaklı meme ucumda açılma oldu dikişte, benim de 1 ay oldu hala pansuman sürecim devam ediyor mememin o kısmı için. Ben de o bıçak saplanmaları ve sertlikler var.
Çok geçmiş olsun sizemerhaba senelerdir olmak istediğim yüksek anksiyete ve panık atağımdan dolayı yapamadığım son anda iptal ettiğim hastaneden kaçtığım reddettiğim hatta çok fırsatları teptiğim (ücretsiz vs.. ) gibi artık olmaya çok kararlıydım 9 ocak yatışım oldu hatta o gün biraz anksiyetem tuttu ben acile gidip sakinleştirici serum bağlattım o derece kararlıydım artık öncesi yapılması gereken ilaçlar vs .. herşeye uydum , sabah oldu 10 ocak istanbulun en iyi hastanesi en iyi prof anestezisi en iyi estetik cerrahlarından biri ve bütün kontrollerden onay alındı . çizimim yapıldı önlüğü giydim odada bi iğne yapıldı ve 10 dak son ameliyathaneye gülerek girdim hatta anestezi bak gülerek giriyorum böylede uyandır dedim , monitörize edildim ve serum yerinden bişey daha verdiği anda ben gitmişim.. gitmişim derken gerçekten öbür dünyaya gitmişim odada yapılan ilaç alerjisi solunum arresti 6 dak solunum durmuş 40 dak uyanamamışım kalbime oksijen gitmeyince kalp krizi ve birde son anları o kargaşayı duydum entübe edeceklerdi biraz daha sürseydi galiba .. gözümü açtım yoğun bakım ve süreç çok kötüydü ameliyatı olamadım tabi bu sefer ben korkularımı yenmiştim ama Allah izin vermedi .. şuan iyiyim Allah a şükür bütün doktorların tam net söylemesede ortak demek istedikleri yaşadığına şükret çok ciddi bir durummuş .. ameliyatı olamamak , yaladıklarım, hastanenin 2 kat fiyat çıkarması , giden psikoloji ,
siz olsanız vazgeçermiydiniz artık yoksa sağlık sorununa dönüşen bu yüklerden (memelerden) kurtulmak için bidaha denermiydiniz?
kalp doktorum bidaha olmaya karar verirsen bu hastanede bizler yanında olup ne gerekiyosa yapacağız dedi zaten geniş çaplı alerji testi yapılması gerekmiş öncesindede
çoğu kişi hatta herkes korkma amann ne varki diyodu ameliyatın büyüğü küçüğü hafifi zoru yokmuş arkadaşlar bakın bi ilaç bile insanı ölüme götürebiliyomuş yani hiçbişeyi hafife almamak gerek Allah a şükür benim canımı bağışladı bende böyle kötü bir deneyim yaşadım seneler sonra onca korkuyu yenip bundada var bi hayr elbet umarım bigün bende güzel şeyler yazarım herkese sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?