Göğüs bölgesinde yanma ve elektrik çarpma hissi

Aysegulkupeli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2024
17
5
1
27
Merhaba hanımlar, bundan bı 5 6 ay öncesinde ateşlendim cigerlerimde enfeksiyon vardı. Hastalık geçti fakat bende çok farklı şeyler bıraktı. Göğüs bölgesinde yanma sol göğsümde sürekli iğne batar gibi ağrı vs. Bı ara aşırı artmaya başladı sonuçlarda nabzın çok hızlı denildi dideral kullandım. Gecmeyince aynı şikayetler Kardiyolojiden tutun da göğüs hastalıklarına kadar gittim ve hiçbir şey çıkmadı. Psikolojik dediler ona da gittim. 4 ayi geçti psikiyatri ilaçları kullanıyorum nefes darlığı vs azar azar azaldı. Ama hala tempolu bir iş yaptığımda hareretlendigimde sol göğsümdeki yanma batma hissi artıyor ve aşırı rahatsız edici bir şekilde bütün günümü mahvediyor yaklaşık 4 5 aydır yaşıyorum bunu. Aksi gibi eşimde de bu şikayetler var. O da benim gibi birden göğsüne yanma girip elektrik çarpması gibi bütün vücudu titretip gidiyor bu günde üç dörtten fazla olduğu oluyor bazen hiç. Huzursuz bacak sendromu vardır ya. Aynısı sol taraf ve göğsümde. Benim gibi aynı sıkıntıyı yaşayıp sonuç bulabilen var mı lütfen yardımcı olun🥹

Merhaba,

Epey süre geçmiş nasılsınız? Nasıl oldunuz? Umarım hem siz hem de eşiniz iyisinizdir.

Bugün bende de benzer şikayetler başladı. Ben de geçen yazdan itibaren üst üste birkaç kez grip oldum. En son Şubat ayı başında yakalanmıştım. Hatta sonrasında boynumdaki lenf nodlarında şişlik oldu, geçen hafta geçmeyince bu konuda bir KBB uzmanına gittim, şu sıra tetkikler yapılıyor. Yalnız bugün sabah saatlerinde birden aynen tarif ettiğiniz gibi göğsümün sol üst tarafına nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama sanki elektrik verilmiş ya da aynı anda binlerce iğne batırılmış gibi bir his, yanma geldi. Sanırım ancak 1-2 saniye sürmüştür zaten uzun olsa dayanılamaz diye düşünüyorum. Aynı anda vücudumun sol tarafına ciddi bir ürperti yayıldı. İlk olduğunda acaba ciddi bir şey mi geçiriyorum diye aklıma olumsuz düşünceler geldi. Sonrasında gün içinde 4-5 defa tekrar etti. Acaba virüslerle mi ilgili bilemiyorum. Sizin konunuzu görünce yazmak istedim.

Ayrıca böyle bir şeyi yaşayan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilirsek çok güzel olur.

Acil şifalar diliyorum. Sevgiler.

Merhaba,

Epey süre geçmiş nasılsınız? Nasıl oldunuz? Umarım hem siz hem de eşiniz iyisinizdir.

Bugün bende de benzer şikayetler başladı. Ben de geçen yazdan itibaren üst üste birkaç kez grip oldum. En son Şubat ayı başında yakalanmıştım. Hatta sonrasında boynumdaki lenf nodlarında şişlik oldu, geçen hafta geçmeyince bu konuda bir KBB uzmanına gittim, şu sıra tetkikler yapılıyor. Yalnız bugün sabah saatlerinde birden aynen tarif ettiğiniz gibi göğsümün sol üst tarafına nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama sanki elektrik verilmiş ya da aynı anda binlerce iğne batırılmış gibi bir his, yanma geldi. Sanırım ancak 1-2 saniye sürmüştür zaten uzun olsa dayanılamaz diye düşünüyorum. Aynı anda vücudumun sol tarafına ciddi bir ürperti yayıldı. İlk olduğunda acaba ciddi bir şey mi geçiriyorum diye aklıma olumsuz düşünceler geldi. Sonrasında gün içinde 4-5 defa tekrar etti. Acaba virüslerle mi ilgili bilemiyorum. Sizin konunuzu görünce yazmak istedim.

Ayrıca böyle bir şeyi yaşayan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilirsek çok güzel olur.

Acil şifalar diliyorum. Sevgiler.
Merhabalar, malesef epey bir süre geçti ama eşim hala aynı şeyleri yaşıyor yine birkaç tetkik yapıldı belki midedendir vs diye ama aynı şeyleri yaşıyoruz hala geçmiyor geçecek gibide değil bazen hiç olmuyor bazen gün içinde 4-5 defa hatırlatıyor kendini eşimin bütün göğüs kısmına yayılıyor ve kollara doğru ilerliyor bir iki dakika sürüyor bu şekilde. Baya bı çaresiziz bu konuda ve çok can sıkıyor. İnsanın aklına neler geliyor. Ki eşim tarafında kalp krizi geçiren çok fazla kişi var bu da beni korkutuyor kardiyolojiye gittik ama hiçbir şey çıkmadı. Şuan mide ilaçları ve vitamin kullanıyor onların eksikliği de yapabilir mi bı kullan dediler. Ben gebe olduğum için ilaç vs de kullanamıyorum ama sol göğsümde sürekli ağrı gece uykudan uyandıracak şekilde sürekli batma dirseğe kadar yayılan bir huzursuzluk ve daraltıyor ağrı da yapıyor. Bir sebebi olmalı ama o kadar doktor gittim gittik hala sonuç bulamadık. Baya uzun soluklu bir süre geçti 😔 Siz peki bu konuda bir yardım vs aldınız mı gösterdiniz mi?

Çok geçmiş olsun. Romatolojiye gittiniz mi? Eğer kardiyoloji ve göğüs hastalıklarına gittiyseniz ve temiz çıktıysa içiniz rahat olsun. Duruş bozuklukları, salgın hastalıkların bıraktığı semptomlar, eklemlerle ve kaslarla ilgili sorunlar da bu belirtilere neden olabiliyor.
Eğer içiniz rahat değilse gittiğiniz bölümlere tekrar başka bir doktora muayene olabilirsiniz, eğer sizi rahatsız eden bir durum varsa peşini bırakmayın. Gittiğiniz bölümde sonuçlarınız temiz çıkarsa bu rahatsızlığınıza neden olabilecek olası durumları sorun ki ona göre başka bir bölümde muayene olun, yönlendirirler duruma göre.
Çok geçmiş olsun. 🌸

Back
X