Arkadaslar neden birbirinizi kırıyorsunuz .
Aylin Hanım cok mukemmel doktor olabilir ama bir hastasında bu mukemmeligi tutmayabilir , ne yani insanlar deneyimlerini paylasmıyacaksa bu forum neden var tabii ayarında .
Ben en iyi doktora burun ameliyatı yaptırdım adam 1 numara ama benımkısı guzel yapmadı , yapamaz mı ?
Bende gelip burada doktora hakaret etmeden yazdım ki diger arkadalara yardimci olmak anlamadında . Benim gibi sorgulamadan yapmasınlar diye .
Selenn arkadasda cok yardımsever bence cok guzel bir dosya hazırlamıs bayaaa arastırmıs bende ozelden istedim .
Hatta Tugrul Turan listeye aldım ama beni ceken agrisiz sizisiz yapması oldu valla:)
Aylin Hanım cok fanları var valla allah korusun benimkisini olurda yapar ve guzel olmazsa buraya gelip birseyde yazamam:))
Birde Naci Celige gidicem daha once gorustum ...
Haydi arkadaslar birbirimizi kirmayalaım doktorlar para kazanıyor sonuctan en cok biz etkieniyoruz hem saglımız hem psikolojımız etkileniyor .
Birbirimize yardimci olalim lutfen
Selinyildirim merhaba canım sağol ama benim amacımı gerçekten bu konuda araştırma yapan yardım isteyenler anlayabilir, fanlar değil. Ben noktayı koydum ve bir daha onlara cevap vermeyeceğim. Haklı olduğumu biliyorum bu konunun uzamasını istemiyorum.
Canım Naci Çeliği sormuştun demeterer ona yaptırmıştı aynen tüm yazdıklarını aktarıyorum. demeterer ben naci çelik ile görüştüm ameliyat için. onep te olacağım operasyonu. kaç cc falan sormadım doktora. sorsam da kaç cc neye denk gelir bilmediğimden birşey anlamayacaktım zaten.
ben de göğüsten eser yok arkadaşlar. o yüzden kaç cc olursa olsun şu halimden iyi olacağı kesin. doktor da sıfır göğüs dedi zaten bana. düşünün artık halimi.
benim kas üstünden damla protez olacak. meme altından girilecek. sporcu sütyeni için 80B al dedi. B den biraz büyük olacakmış gerçi. sıksın diye onu demiş.
ameliyat hazırlıklarına başladım. sütyenimi aldım. bugün tahlilleri yaptırdım. sonuçlarını alacağım bu akşam. pazartesi de ameliyat öncesi görüşmemiz var.
naci hoca ameliyattan sonra 1-3 hafta arası dikkat etmemi söyledi.o gerekli program ve talimatları verecekmiş zaten.3 haftadan sonra istersem kürek bile çekebilirmişim
herşey bi yana ağrı acı falan o kadar gözümde büyümüyor da. şu sigarayı bırakma düşüncesi kasıyor beni. 1 haftadır azalttım. ama bırakamıyorum
selam kızlar. ben perşembe günü ameliyat oldum. naci çelik yaptı ameliyatı. bugün 3. günüm. tabi öyle rahat hareket edemiyorum ama yine de korktuğum gibi olmadı. morluk falan bişi yok. göğüslerim şu an çok sert. dün kontrole gittim. doktor gayet iyi dedi. salı günü tekrar kontrol var. sigara içememek ve sırt üstü yatmak konusunda nasıl yaparım diyordum. ama her ikisi de hiç problem olmadı. 2 gecedir sırtüstü yatıyorum. 4 gündür de sigara içmedim. ameliyat yerlerindeki sızıdn başka bi problemim yok. hatta çok mutluyum bile diyebilirim
sağolun kızlar. dediğim gibi düşündüğüm hiç bir problem olmadı. o kadar çok söylüyorum ki bunu nazar değecek diye korkuyorum :)
tek sıkıntım bandajların sıkması.o yüzden dik duramıyorum pek. bandajların altında bazı yerler su topladı. o rahatsız ediyor birazcık. sanırım önemli bişi değildir. yani inşallah.
mert sen amelihyattan sonra su sesi gibi bi ses olduğunu söylemiştin. ben de de var o. bazen garip bi ses geliyor. doktora sordum.ameliyat sonrası normal dedi. vücuttaki kalan havaymış. zamanla çıkarmış.
bana ameliyatta diren takılmadı. şu serum hortumları yani.doktor ameliyattan sonra birkaç saat bekleyip gerek olursa yine ameliyathaneye girebileceğimi söylemişti. ameliyat sonrası kan birikmesi olursa onu almak içinmiş. diren in de amacı oymuş zaten. hortumlar kalıyor ki biriken kan hemen dışarı atılıyor. naci hoca bu yöntemi kapsül oluşma riskini arttırdığı için kullanmadığını söylemişti. ben de de kan birikmesi olmadı zaten. gerek kalmadı yani
şu şişliklerin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum. şu an bi şekle benzetemedim göğüslerimi. eskiden tahta gibi olan gövdemde 2 tane şiş bişiler var artık. :)
evet ben ameliyat sonrası pek ağrı çekmedim. ya da o kadar kötü ağrılara hazırlamıştım ki kendimi bunlar hafif geldi bana bana da 330 cc medium profil kas altı silikon yapıldı. meme altından kesi oldu bende de. doktor alternatif olarak 260 cc high profil kullanacaktı ama ameliyatta denemişler, iyi olmamış.
ameliyat öncesi benim göğüsler sıfırdı. şimdi 75 C. çok büyük görünüyorlar gözüme. çok yukarıda ve sert geliyorlar. doktor 2-3 ay sonunda normal hale gelir diyor. bekliyorum ben de :)
ben ameliyat sonrası çok rahattım. uzun zaman uykulu olarak klinikte kaldım. ameliyat hazırlıkları saat 10 da başlamıştı. klinikten çıktığımda ise 17.30 olmuştu. ameliyat sonrası narkozun etkisinden, bir de uzun süre yatmaktan ilk ayağa kalktığımda biraz kötü oldum. hemşirenin kolunda tuvalete gittim.ama sonra klozete oturamadım bile. o zaman fenalaştım. o kadar kötüydüm ki bayılacaktım az kalsın. neyse ki hemşire yetişti son anda.
ameliyat sonrası yaşadığım en önemli sıkıntı bu oldu.
ameliyattan önce 2 şeyden korkuyordum. sırtüstü yatmak ve sigara içememek. ben şimdiye kadar hiç sırtüstü yatamazdım. ama ameliyat sonrası zorunlu olarak alıştım. zaten ilk 1 hafta için doktor zanax verdi. uyumamı kolaylaştırdı o. sigara konusunda da kendimi bile şaşırttım valla. hiç canım çekmedi
bugün tam 1 hafta oldu ameliyat olalı. geçen salı günü doktora kontrole gittim. kesi yerlerinin üzerinde bende de bant var. ama onların üzerinde de bandaj niteliğinde daha büyük bantlar vardı. o büyük bantları doktor çıkardı kontrolde. bantların köşeleri su toplamıştı. yara oldu sonra oralarda. normalde olan bişey diye düşündüm. doktor keşke haber verseydin dedi. meğerse o bantlar çok gerekli değilmiş.çıkartırdık dedi. aklınızda olsun. su toplarsa ihmal etmeyin. doktorunuza söyleyin.
son kontrolde doktor banyo yapabilirsin dedi. ama ben ne olur ne olmaz diye bekliyorum hala. ama çok dayanabileceğimi sanmıyorum
sigara içmeme de izin çıktı bu arada. ama günde 1-2 tane.
ameliyat sonrası aklıma gelen herşeyi yazdım. benden şimdilik bu kadar
doktorum ilk görüşmemizde ağrıların ameliyattan sonra 1 hafta veya 3 hafta sonra geçeceğini söylemişti.bu süre kişiden kişiye yaraların iyileşme süresi ve acı eşiğine bağlı olarak değişirmiş.
Benim doktorum ilk konuşmamızda ve ameliyata karar verdikten şunları dedi. sana yardımcı olabilir.
1. öncelikle silikon büyüklüğü vücut yapısına bağlıdır. boy, kilo, kemik yapısı,... hepsi etkiler. Bundan başka doktorum bana silikon yaptırıldıktan sonra insanların tepkilerinin nasıl olmasını istediğimi sordu. farketmesinler mi? dikkat edince mi farketsinler? hemen mi farketsinler?
2. silikonun şekli damla veya yuvarlak olması senin isteğine bağlıdır. damla şekli daha doğal görünür. yuvarlak ise dekoltelerde güzel durur.
3. silikonlar sadece damla ve yuvarlak olarak ayrılmaz. onların da çeşitleri vardır. ben damla yaptırdığım için onun için dedikleri aklımda kaldı. silikonun onden kesitine göre dikey ve yatay çaplarına göre 3 e ayrılır. ayrıca silikonun yüksekliği de ayrı bir kriterdir. ben mesela ameliyat öncesi doktorun uygun olduğunu ve ameliyatta denemeyi düşündüğü 2 silikon paketini gördüm. biri high profil 260 cc idi. diğeri ise medium profil 330 cc. görünüşte ikisi de aynı idi. ama aralarında 70 cc fark varmış meğer.
4. ameliyata karar verdikten sonra doktor daha detaylı konuşuyor. daha doğrusu inceliyor. önce fotoğraflarım çekildi benim. fotoğraflar üzerinden konuştuk. kesi yerlerinin avantaj ve dezavantajlarını söylüyor. hangisine uygun olduğuna karar veriliyor. silikonun nereye yerleştirileceğine ise göğsüne dokunarak karar veriyor doktor. Göğüs kasını kontrol ediyor aslında. O yüzden karar veriliyor. buna karar verirken fotoğrafların çekiliyor.
Bu kadar şey dedikten sonra demem o ki silikonun kaç cc olduğu önemli değil. çünkü senin vücut yapın, istediğin göğüs görüntüsü, ve kullanılacak silikonun şekli, türü etkiliyor bu cc olayını.
bana doktor balensiz sütyen kullan demişti.