• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs ağrısından bayılcam

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Kızlar selam

Emziren anneyim. Birkaç gün önce göğsümde süt pıhtısı ve buna bağlı sertlik oldu. Sonra açıldı kendiliğinden. Sertlik gitti. Şu an hafif bir pıhtı görünüyor ama ağrıdan ölücem. Beş dakikada bir sanki iğne batırıp gezdiriyorlar göğsümün içinde. Deride yanma, bende ateş vs yok. Sadece göğüste aşırı derece sızlama var. Değişik yerlerine giriyor hep aynı yere değil. Hangi bölümden randevu almam lazım cerrahiden mi? Şu an ağrıyı hafifletmek için napmam lazım?

Ben kan sulandirici iciyorum
Bunun beni rahatlattigina inaniyorum
Ama ben emzirmiyorum
Kanimda pihtilasma var .

Kızlar selam

Emziren anneyim. Birkaç gün önce göğsümde süt pıhtısı ve buna bağlı sertlik oldu. Sonra açıldı kendiliğinden. Sertlik gitti. Şu an hafif bir pıhtı görünüyor ama ağrıdan ölücem. Beş dakikada bir sanki iğne batırıp gezdiriyorlar göğsümün içinde. Deride yanma, bende ateş vs yok. Sadece göğüste aşırı derece sızlama var. Değişik yerlerine giriyor hep aynı yere değil. Hangi bölümden randevu almam lazım cerrahiden mi? Şu an ağrıyı hafifletmek için napmam lazım?
Genel Cerrahtan almanız lazım.Ne kadardır emziriyorsunuz?
Aynısı banada olmustu fibrokist çıkmıştı emzirmeyı bırakmam gerekti ve bitkisel bir ilaç vermişlerdi şükür ağrılarım geçmişti.Ağrısı çok fenaydı sanki iğne batıyor gibiydi

Kızlar selam

Göğsünüzdeki sıkıntı süt pıhtısıyla ilgiliyse sıcak su altında masaj yapmak iyi gelir, sıcak havlu falan da koyabilirsiniz, suyun altında göğsünüzden meme başına doğru dairesel hareketlerle sağar gb yapın. Gevşeyip rahatlayacaktır inşallah, geçmiş olsun

Genel Cerrahtan almanız lazım.Ne kadardır emziriyorsunuz?
Aynısı banada olmustu fibrokist çıkmıştı emzirmeyı bırakmam gerekti ve bitkisel bir ilaç vermişlerdi şükür ağrılarım geçmişti.Ağrısı çok fenaydı sanki iğne batıyor gibiydi

Allahım evet iğne batırıyorlar sanki. 3 aydır emziriyorum. Nasıl teşhis konuyor fibrokiste? Ve de diğer göğüsten emzirmeye devam edemiyor muyuz ilaç bitkiselse? Öyle bir şeyse çok üzülürüm, oğlum çok küçük daha :(

Göğsünüzdeki sıkıntı süt pıhtısıyla ilgiliyse sıcak su altında masaj yapmak iyi gelir, sıcak havlu falan da koyabilirsiniz, suyun altında göğsünüzden meme başına doğru dairesel hareketlerle sağar gb yapın. Gevşeyip rahatlayacaktır inşallah, geçmiş olsun

Dediğiniz yolu daha önce sertlik oldugunda denemiştim işe yaramıştı ama şu an Sertlik vs yok, duş aldım geçmedi. Sadece iğneler batıyor, daha önce hiç böyle olmamıştı.

Dediğiniz yolu daha önce sertlik oldugunda denemiştim işe yaramıştı ama şu an Sertlik vs yok, duş aldım geçmedi. Sadece iğneler batıyor, daha önce hiç böyle olmamıştı.
Süt kanalında katılaşmış süt var sanırım, iplik şeklinde kanalda sıkışıp sancı yapıyormuş, ben bu şekilde olanı tecrübe etmedim ama anne bebek sayfalarında okumuştum ilaç kullanmak gerekli diye biliyorum, dilerim en kısa zamanda şifa bulursunuz.

Allahım evet iğne batırıyorlar sanki. 3 aydır emziriyorum. Nasıl teşhis konuyor fibrokiste? Ve de diğer göğüsten emzirmeye devam edemiyor muyuz ilaç bitkiselse? Öyle bir şeyse çok üzülürüm, oğlum çok küçük daha :KK43:
Yani anlattığınıza göre aynı şikayetleri yaşamışız.Ultrason çekiyorlar canım ve hemen anlaşılıyor.
Doktorum bana emzirerek agriyı dindirmek istiyorsan göğüslerini elastik bandajla sıkıca sar sütün geri gitsin demişti.
Tabi emzirdikçe de sütun olacak ağrın geçmez dedi bende ağrıdan kıvrandıgim için ilacı kabul ettim çünkü sarıncada sütüm azalacaktı ama bebeğim edeceği için kısirdöngu olacaktı.
Bu arada benim kuzu 2 yaşına yeni girmişti onunla konuşarak etmmeyi bıraktırip ilacı içmeye başladım. Çok zor günler geçirmiştik .
Sizin bebeğiniz küçük olduğu için doktor belki size farklı bir öneride bulunur.
Siz önce bir doktora gidin bakalım belki daha hafif Birşeydır hiç ilaca bile gerek kalmaz.

Günaydın Doktora gittiniz mi?

Gittim ultrasonla baktı, kist vs göremedi. Ateş, şişme olmadığı için antibiyotik vermiyorum dedi. Kötü olursan gel dedi. Benim gitmek istediğim doktor izinliydi, bu doktorla tam anlaşamadık gibime geliyor. Bugün kadın doğum doktoruma gittim, spiral taktığı için bir antibiyotik verdi. Belki o iyi gelir, o bitince devam ederse tekrar gideceğim genel cerrahiye.

Gittim ultrasonla baktı, kist vs göremedi. Ateş, şişme olmadığı için antibiyotik vermiyorum dedi. Kötü olursan gel dedi. Benim gitmek istediğim doktor izinliydi, bu doktorla tam anlaşamadık gibime geliyor. Bugün kadın doğum doktoruma gittim, spiral taktığı için bir antibiyotik verdi. Belki o iyi gelir, o bitince devam ederse tekrar gideceğim genel cerrahiye.
Tamam canım yani kist olmaması iyi birşey fakat o ağrın neden oluyor onu belirtmesi gerekirdi.Antibiyotigi de kullan bakalım inşallah geçer baktın olmadı başka cerraha gidersin.
Umarım geçerde bebeğin emmeye devam eder tatlım

Back