Bebek Beslenmesi göğsümün kahverengi kısmını bebeğim alamıyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dagevi

Duloz25KAçıkkahve
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2008
347
0
96
Ankara
merhaba,
bebeğim yalnızca göğsümün ucunu emiyor, canım çok yanıyor.. yara oldu, bir göğsümü emziremiyorum artık..pompayla sağmaya çalışıyorum, o da ayrı bir ızdırap.. kahverengi kısmı ağzına sokmayı başaramıyorum, hastanede hemşirelerle de başaramadık.. bunun bir püf noktası var mı? çenesine burnuna değdirmek falan işe yaramıyor.

merhaba. aynı durumu bende yaşadım. benim göğsümün kahverengi bölgesi oldukça geniş. o yüzden hepsini hiç bir zaman almadı zaten. ama en azından bir kısmını alması gerekli. çünkü emerken hava almaması lazım bebeğin. yoksa gaz şikayeti yaşayabilirsiniz. yapman gereken bebeğin emmek için kocaman ağzını açtığında acele edip en azından kahverengi kısmın bir kısmınıda olsa almasını sağlamak. yara olan göğsünüde mutlaka sağ. sütün azalır yoksa. ilaç ismi veriliyormu bilmiyorum ama benim iki göğüs ucumda çok feci yara olduğunda ben lansinoh krem kullanmıştım. bir gün içinde geçti. bebeğinle sağlıklı günler.

merhaba,
emzirirken parmağınla hafifçe memeni sıkıştırıp bebeğin ağzına doğru itekleyebilirsin. yavaş yavaş ağzını daha fazla açmaya alışıyor böylece. bir de benim doktorum memeyi elinle klasik pozisyonda tutmak yerine baş ve işaret parmağınla memenin üst kısmından sıkıştırıp yukarı doğru çekerek bebeğin ağzına sokmayı öğretmişti. o da biraz işe yarıyor. umarım anlatabilmişimdir :)

onerileriniz icin tesekkurler arkadaslar, seda 76, soyledigini uygulamaya calisiyorum ama ufaklik almayi reddediyor

Canım bende emzirmede o kadar çok sorunlar yaşadımki benim göğüs uçlarım yoktu bide ve bebeğim ememiyordu,hastaneden itibaren 15-20 gün sürekli sütümü sağdım sütüm gitmesin diye,uçları olmadığı için silikon uca alıştırmaya çalıştım zorla alıştırdım o günler cidden kabus gibiydi,şükürler olsun şimdi emiyor ama hala silikon uçla,göğüs uçlarım çıkmış olmasına rağmen ve artık emebiliyor olmasına rağmen almıyor göğsümü bunada şükür diyorum napalım benimde kahverengi alan çok geniş hepsini sokamıyorum ağzına bu yüzden göğüslerim hep yara oldu arkadaşın dediği gibi baş ve işaret parmağınla göğsünü tut ve öyle ağzına sokmayı dene bakalım bi kısmını alsa bile yeterli,büyüdükçe daha fazla kısmını alır belki ama uğraş pes etme eninde sonunda alır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…