• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögsümdeki yuvarlak kitle :(

liabrendl

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
658
311
333
ben genelde kontrol ederim hani gögüsün ucundaki ele gelen yuvarlaklık değil onun haricinde ayrı küçük bir yuvarlak var ve ben yeni farkettim moralim cok bozuk sizce kötüye iaşretmi :(

doktoro gorunmende fayda var umarim kotu birsey cikmaz cok gecmis olsun:16:

yasım daha 22 umarım kötü birşeyyoktur internetten araştırdım meme kanseriinin belirtisiymiş.

yasım daha 22 umarım kötü birşeyyoktur internetten araştırdım meme kanseriinin belirtisiymiş.

canim belkide birsey yoktur gogus icinde kitle oluyor acaba ondanmi bahsediyorsun ki,
sen yinede git bi muayne ol ne olur ne olmaz,
ah bu meme kanseri grip gibi oldu ya ne kadar cok sklasti ALLAH KORUSUN INSALLAH yoktur oyle birsey korkutma kendini,
ama mutlaka doktora git erteleme bugun yarin git banada haber ver merak ederim INSALLAH birsey yoktur :16:

Göğüs kanseri, hiçbir belirti göstermeden yıllarca varlığını sürdürebilir. Pek çok kadının fark ettiği ilk belirti, göğüslerinde veya koltuk altına yakın bir yerde kitle oluşumudur. Erken aşamalarda, bu kitle genellikle acı vermez ancak zaman zaman rahatsızlığa yol açabilir suna baksana gelde moralin bozulmasın :(

korkma daha gençsin kolay kolay olmaz kanser. bende de olmuştu aynı durum bir kaç ay önce.genel cerraha gittim muayene etti hiç bişey yok gayet sağlıklı meme dokun dedi. mutlaka doktora görün ama kafanda kurup büyütmeni gerektirecek bişey olmadığına inan.belki kisttir ama genç kızlarda iyi huylu kistler çok görülüyor göğüste.geçmiş olsun..

Endişelenme tatlım. Sen yaşlarda kendim de dahil olmak üzere pek çok arkadaşım aynı durumu yaşadı.
Benim doktorum kitleyi almıştı. sorun çıkmadı. Evlendim, çocuk doğurdum emzirdim. Yıllar geçti unutmuştum, şimdi hatırladım.
Bazı doktorlar ise kitleyi çıkarmadan takibe alıyor. Zamanla kayboluyormuş.
Hemen doktora görünerek, gerekli tedaviye başla canım. Geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun. internetten böyle şeylere bakmayın bence, her şeyi kansere bağlıyorlar. bende de kist var, 3-6 ayda bir gidip baktırıyorum. bazısı büyüyor bazısı kayboluyor. ilacı, tedavisi yok, çocuk doğurup emzirmek lazımmış.

gecmis olsun canim.
benimde iki gundur gogsumum icinde bir beze gibi bisey var ve cok aciyor. ona bastirinca cok siddetli bi bicak yarasi gibi aci veriyor. gogusumun ic kisminda sadece bir gogsumde bu. acaba ciddi bisey olabilrmi sizde kizlar ?

gecmis olsun canim.
benimde iki gundur gogsumum icinde bir beze gibi bisey var ve cok aciyor. ona bastirinca cok siddetli bi bicak yarasi gibi aci veriyor. gogusumun ic kisminda sadece bir gogsumde bu. acaba ciddi bisey olabilrmi sizde kizlar ?
Hareket ediyo mu? Hareketliyse fibroadenomdur o zarari olmaz, sadece her uc ayda bir ultrason kontrolune gitmen gerekir buyumeyi gozlemlemeleri icin cok buyurse ameliyat ederler tabi ameliyatlik hale gelmesi icin uc dort yil gerekiyo. Eger hareketsizse meme kanseri belirtisi olabilir. Her iki ihtimal icin de doktora git icin rahat etsin. Ben fibroadenom oldugunu dusunuyorum ama icime oyle dogdu :) gecmis olsuun

Hareket ediyo mu? Hareketliyse fibroadenomdur o zarari olmaz, sadece her uc ayda bir ultrason kontrolune gitmen gerekir buyumeyi gozlemlemeleri icin cok buyurse ameliyat ederler tabi ameliyatlik hale gelmesi icin uc dort yil gerekiyo. Eger hareketsizse meme kanseri belirtisi olabilir. Her iki ihtimal icin de doktora git icin rahat etsin. Ben fibroadenom oldugunu dusunuyorum ama icime oyle dogdu :) gecmis olsuun
peki o dedigin sey acima yaparmi ? ben parmagimla bastirdikca cok ama cok aciyor. ve yuvarlaklik bulamadim. sanki ezilmis beze gibi hissettim. o dedigin aci yapiyomu ?

peki o dedigin sey acima yaparmi ? ben parmagimla bastirdikca cok ama cok aciyor. ve yuvarlaklik bulamadim. sanki ezilmis beze gibi hissettim. o dedigin aci yapiyomu ?
Aci yapabilir. Sneinkiler daha kucuktur o zaman. Her adet dongusunde buyur onlar

Aci yapabilir. Sneinkiler daha kucuktur o zaman. Her adet dongusunde buyur onlar
Hiç bi fikrim yok. Aslında elime yuvarlak bişeyler gelmiyor. Yeni fark ettim hiç bişey yok gibi sanki. Sadece göğüsümde bastırdıkça sadece biryerine yani, o an acı veriyor,
. Birde benim pijamamda önde tam Göğüs hızasında düğmeler var birde çok yüzüstü yatarım ben acaba o düğmelermi ezip zedeledi diye düşünüyordum. Çünkü bu acıma olayı sadece 3 gündür var.

Hiç bi fikrim yok. Aslında elime yuvarlak bişeyler gelmiyor. Yeni fark ettim hiç bişey yok gibi sanki. Sadece göğüsümde bastırdıkça sadece biryerine yani, o an acı veriyor,
. Birde benim pijamamda önde tam Göğüs hızasında düğmeler var birde çok yüzüstü yatarım ben acaba o düğmelermi ezip zedeledi diye düşünüyordum. Çünkü bu acıma olayı sadece 3 gündür var.
Anladiim beze gelmiyosa sadece aci varsa o yuzden olabilir yine bi takibe alin siz

Anladiim beze gelmiyosa sadece aci varsa o yuzden olabilir yine bi takibe alin siz
valla bende cozemedim. ben bide saglik konularini ciddiye aliyorum ve herkesin ciddiye almasini tavsiye ederim cunki hafife gelicek birsey degil. para ile satin alamiyoruz sagligimizi geri..
o yuzden dikkatli olmaliyiz. ama fazla evham da tabi ki iyi degil. sadece bir belirti varsa da mutlaka kontrol olmaliyiz ki emin olalim. malum birde gunumuzde doktorlar fazlaca para pesinde oldugu icin bizleri yaniltabiliyorlar. Allah hepimizi isinin ehli vijdan sahibi iyi doktorlarla karsilastirsin..

Back