Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğsümdeki kist

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
merhaba arkadaşlar.

ben 24 yaşındayım bekarım.sol göğsümde ribroadenom isimli 11 mm çapında bi kist var.ablam 2 yıl önce göğsünde kist olduğunu farketti oda fibroadenomdu ameliyatla alınıp biyopsi yapılmasını gerektiği söyledi doktor ve ablam aldırdı temiz çıktı sonucu.bende ablamda çıkınca bendede olabilir mi düşüncesiyle gittim bendede çıktı.bazen çok ağrı oluyor koluma bile vuruyor ağrısı.eylül ortasında tekrar kontrole gideceğim 1 milim bile büyüdüyse alıp bakalım biyopside dedi doktor.küçülme varsa almayacak ama sanki büyüdü.elimle kontrol ediyorum büyümüş sanki

çok korkuyorum.iyice psikolojim bozuldu.aramızda bu durum başından geçen yada yakınlarının başından geçen arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilir mi

teşekkür ediyorum şimdiden

ahh canım sen bana gell :)) öncelikle hiç korkma kist korkulacak bişey değil..yıllardır bendede var..bu arada yaşıtız seninle.ben 4 yıldır falan uğraşıyorum..ama benim anlmadığım bekarlarda doktorlar pek parça alıp bakmazlarr.sana doktor ne dedi ilk önce onu öğrenmek lazım..birde mutlaka 2 doktora görün..benim iki göğsümdede var ne ilaç kullanıyorum nede başka bişey..doktorum çocuğun olunca akar gider kist olmayan kız çok nadir olur dedii.5 kadından 2 sinde oluyor zaten hiçç korkma..

Senin yaşındayken bende de olmuştu bana dr. parça alalım dedi ama ben kabul etmedim. Başka dr.gittim oda önemli olmadığını stres kaynaklı olduğunu söylemişti gerçektende bir kaç ay sonra kayboldu. 2.ci bir dr.a görün benim ikinci gittiğim dr. öncekine çok kızmıştı neye istinaden parça almaya kalktı diye.

bencede hiç korkma tatlım. sen kafana taktıkça büyütürsün olmayan şeyleri varmış gibi hissedersin.
bende de var son bir senedir.
hatta ağrısından gece uyuyamadığım derslerde kolumu kaldırıp yazamadığım zamanlarım oldu.
ne ilaç kullanıyorum nede başka birşey. çocuğum olup emince geçecekmiş. ben kist olmayan bayan görmedim valla. 5 kadından 2 veya 3ünde olurmuş. çeşiti bölgelerde.
korkma inan düşünme çünkü çok zararsız biişiy:)hatta banyoda bakıyorum yokluyorum nasılsınız bakalım diye stres yaptığım ve regl dönemlerimde oluyor artık sadece.
bekarsan parça alınmıyor diye biliyorum bu arada ben. başka doktora da görün...

Canım öncelikle geçmiş olsun. Sanırım aynı dertten mustaribiz. Ben de daha geçen hafta doktora gittim. Elle muayene etti doktor bir şey demedi. Bir ultrasonçektirelim bakalım dedi. Koskoca hastanede de radyoloji uzmanı tatile çıkmış çekecek kimse yokmuş! Bu ayın 22 sine verdiler. Ultrason sonucunu bekliyoruz. Benim annem de meme kanseri olduğu için korkularım daha da fazla. Ama inşallah kötü bir şey çıkmaz. Birbirimiz için dua edelim,olumlu düşünelim bu da geçer canım merak etme.

slm kızlar hepinize geçmiş olsun öncelikle. bende de kist var ben bununla yaşamayı öğrendim valla artık ayrılmıyoruz hiçbaşımdan geçenleri anlatayım biraz yardımcı olmak isterim 3sene önce göğüs ağrım nedeniyle dr a gittim elle muayeneden ettikten sonra birde ultrasonla baktı bana aman Allahım oda ne tam 6 tane kist var dedi senin hemen ameliyat olman lazım yumurta gibi olmuşlar dedi tabi coğunluğun yaptığı gibi tek dr la yetinmeyip ne kadar genel cerrah varsa gezdim ama sonuç değişmedi amel oldum 3 4 sene önce hepsi alınmıştı hesapta temizlenmişti biyopsi sonucumda temizdi fakat 3 4 ay sonra knt e gittiğimde tekrar olduğunu soyledi dr küçük olsaydı ilaçla tedavi olacağını ama birazda olsa büyüdüğü için ilaç veremeyeceğini söyledi kavga cıktı tabi aramızda neden daha önce knt e cağırmadığı için neyse kendi haline bıraktım zararsız olduğu için, sizlerinde dediği gibi 5 kadından 2 yada 3ünde görülüyormuş,en son gecen sene gittim dr a knt e 2 göğsümde de toplam 8 tane kist varmışve en büyüğü 23mm istersen amel yaparım ama kistler dağınık şekilde parça parça kesmem lazım dedi dr dedim kalsın ben almıyım ama deiğim gibi ağrı dışında bir zararı yok özellikle regl dönemlerinde ağrı şiddeti artıyo ama olsun ne yapalım biraz uzun oldu kusura bakmayın

daha geçen hafta arkadaşım kolundaki agrıyla hastaneye gtti tabi sonra agrının gögüsndeki kistlerden oldugu anlaşıldı ve elle muayneyle birlkte doktor direk kötü huylu kistler var demş yani direk kansersin. sadece elle anlamış bunu.arkadaşım 2 3 gün agladı harap etti kendini perişan oldu annesi falan ama 2.bi doktora gitti ultrasona girdi ve hiçte korkulcak bişeyin olmadıgı ortaya cıktı..yani doktorlarda da suç var.sonuçta arkadşmn bişeyi yok.

başka kötü bi olay ise.2 sene önce cok sevdigim bi ablam vardı. oda sadece rutin kontrollere gidiodu öyle kist falan için de degil.okadar bakardı kendisine.ama son gittiginde kötü huylu kist oldugu ortaya cıktı.kadın yıllardır gider gelir hastaneye ancak heryerine dagılınca anladı doktorlar.yani sikayet edilse edilir.sonra tek gögüsü alındı.arada zaman geçti doktorlar senin 3 ay ömrün kaldı dediler.hemde yüzüne tabi..daha minicikte bi kızı vardı..tabi bikaç ay sonrada vefat etti..doktorların ne oldugu hiç belli degil güven olmz gerçekten...

çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.inanın ilaç gibi geldiniz Allah razı olsun hepinizden.

ben 3 doktora gittim kızlar.3üde alalım parçayı biyopsi yapıp inceleyelim kötü huylu bişeyse erken teshis ederiz dediler.24 yaşında kötü huylu kist olması %1 ama eğer büyürse ameliyat olduktan sonra göğsünde çukur oluşur bile dediler büyüdüyse küçülme ihtimali yokmuş dahada büyürmüş.benim ablamın 1santimdi 1 sene içinde 3 santim oldu mecbur aldırdık.benimde büyürse diye korkuyorum.ameliyat olmak istemiyorum ama büyürse ne yapabilirim

bu arada kızlar Allah hepinize acil şifalar versin..inşAllah tez vakitte kendiliğinden kaybolup giderler ve çook sağlıklı olursunuz ..

Kızlar bende de vardı hemde iki göğüste.Sağdakini aldılar soldaki kaldı fibroadenom dedi.Bir sorun olmaz ama yılda 1 defa kontrol ettir falan dedi.İlaç falanda vermedi.Sakın korkmayın aldırmakta kolay en azından benimki çok rahattı.Herkese geçmiş olsun

yaşım 41 -8mm kistim var ve şekli bozuk dendi şekli bozuk olan kistlerin kanser olma yüzdeside cok yüksek mamagrafi sonucunu bekliyoruz onda da kötü çıkarsa ya kisti alacak ya biyopsi yapılacak şükret bak en azından şekli bozuk falan denmemiş....
2 gün agladım sonra alıştım susma devresini yaşıyorum bu halimede şükür...

bana ilk önce devlet hastanesinde şüpheli lezyon dendi.şeklini iyi görmüyorum dedi doktor.benim dünya başıma yıkıldı.bi an kanser oldum sandım o psikolojiyle.sonra özel bi hastanede 3 boyutlu ultrasona girdim.bundan iyi makina yok damarlarına dahi gösterir dediler.3 boyutlu ultrasonda fibroadenom teşhisi kondu.fibrokistlik göğüs yapınız var dedi doktor.sizde 3 boyutlu ultrasona bi gidin.cünkü bi kaç doktora gitmek gercekten iyi oluyor

yok canım kullanmıyorum.8 mm'den büyük olanlar ilaçla küçülmüyor dedi doktor.

hmm küçük olanları da geçirmiyor zaten sadece büyümesini engelliyor..öyle yaşamaya alıştım ben ama sakın aksatma..ben 6 ayda bir ultrason çektiriyorum takip ediliyor..sende kafana takma ama kontrolerini yaptır elinle kontrol et ama sakın baskı uygulama darbelerden korumaya çalış çamaşırını çok sıkı kullanma :) dikkat et gerisini takma :):):)

çok teşekkür ederim canım desteğin için eylülün ortasında gideceğim kontrole.bakalım ne olacak.elimde arada kontrol ediyorum bazen büyük gibi bazen küçük gibi pek bişeyde anlayamıyorum.büyüdüyse alacağız yoksa dahada büyüdüğünde göğsünde çukurluk oluşur dedi ameliyatı çok basit ama genede ameliyat işte can tatlı korkuyorum ben

iyiki varsınız çok desteksiniz biricik kk

canim kontrole gittin mi sen?ne dedi dr?
Bana da mastopati tanisi kondu.gogsumde kitleler var kucuk kucuk.ama sol gogsumde agri var ki onceleri olmuyordu sadece kitle vardi.hastalanmama 10 -12 gun kala basliyor yine agrilar ve buyumesi.bu pazar baska bi dr-a gorunucem cok morelimi bozuyor ama burda okuduklarim baya bi icimi rahatlatti.teyzemde de kist var onla beraber gidecegiz bakalim bu dr ne diyecek.aa bu arada bana ilac tedavisi uygulandi ama bi yararini goremedim hem agrilarim fazlalasti son gunlerde hemde sag gogsumde de elimle bir kitle daha oldugunu farkettim tedavi surecinde.3 aydir tedavi oluyorum

canim kontrole gittin mi sen?ne dedi dr?
Bana da mastopati tanisi kondu.gogsumde kitleler var kucuk kucuk.ama sol gogsumde agri var ki onceleri olmuyordu sadece kitle vardi.hastalanmama 10 -12 gun kala basliyor yine agrilar ve buyumesi.bu pazar baska bi dr-a gorunucem cok morelimi bozuyor ama burda okuduklarim baya bi icimi rahatlatti.teyzemde de kist var onla beraber gidecegiz bakalim bu dr ne diyecek.aa bu arada bana ilac tedavisi uygulandi ama bi yararini goremedim hem agrilarim fazlalasti son gunlerde hemde sag gogsumde de elimle bir kitle daha oldugunu farkettim tedavi surecinde.3 aydir tedavi oluyorum

bende 24 yasımdayım.bır sureddırsol gogsum agrıyordu ara ara ozellkle sabahları arkadasım adet doenmıdıdr dedı evet ozellkle ozaman oldu dedım ılkkez gogsum agrımıstı .sonra ara ara sol gosum agrıdı arkadasım uzerıne yatınca oluyor dedı sabahlrı dıkkat eder oldm uzerıne yatıyormusum dırek .sonra korktum elle muayene nasıl yapılır bımedııgmden google da arattım bnasıl yapılyıor dıye dedıgı sekılde yapmaya calsıtm sol gogsumde yuvvarlka seyler elıme geldı sagıma baktım aynı nokteda benzer sey var gıbı geldı anneme gosterdım oda elledı ben anlamam dedı ama bırsey yok gıbı dedı kafana takma dedı.aslında ben doktora gıdelım dedım gerke yok dedı korkmam lazımmı bılemdım ya.gogsum agrıyor ara ara acı hıssedıyorum.sımdıde uc kısmında agrı var.cok elleıyorum ondan mı bılemedım ne yapmak lazım?ısrar etsemde doktora mı gıtsem.
ailede kanser oykusude yok (bıldıgım kadarıyla daha duymadım ben kanser olan bırını kalp var aılede) nır yandanda kalpden olabılrı mı dıyorum ?br arayokus cıkarken asırı hzlı harket edınce kalbım sıkısır gıbı oluyordu ondan olıurmu dedım ama elıme bırsey gelıncede korktum neyapayım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…